Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] The church on the water...
Piotr_ek
02-08-2009, 13:24
W!
Zwierzyniec '09 (przedwczoraj :))
http://fc09.deviantart.com/fs48/f/2009/214/3/4/The_church_on_the_water_by_anoxado.jpg
Zapraszam
pozdr!, P.
Sebastianito
02-08-2009, 13:54
świetnie podane. w kwadracie i centralnie.
wojtek6308
02-08-2009, 14:04
Bardzo dobra praca :-D świetne są te Twoje BW i bardzo mnie się podobają.
Ładnie, widać że na urlopie się nie lenisz:)
Jak zwykle bardzo dobre bw. Stylowo i na ciepło :D . Ale jednak mam kilka małych ale. Niebo wygląda tak jakbyś je wyostrzył. Oraz na wodzie przy zielsku takie nieładne cienie Ci się zrobiły.
Piotr_ek
02-08-2009, 15:15
Marcin - ponad godzinę kręciłem to zdjęcie w PSie, wiem to niedopuszczalne... :)
Miód , leci w lewo czy krzywo trzymam laptopa ? : )
Marcin - ponad godzinę kręciłem to zdjęcie w PSie, wiem to niedopuszczalne... :)
Jeśli godzinę to nie tak źle :) .
Piotr_ek
02-08-2009, 15:23
Miód , leci w lewo czy krzywo trzymam laptopa ? : )
Weź to pod uwagę, że nie jest to morski horyzont.
Prostując trzymałem się rynny na kościółku :)
Jeśli godzinę to nie tak źle .
Teraz mi się wydaje, że zdjęcie jest za mało czarne :)
Ale tylko w niektórych miejscach jak np w drzewach i ich cieniu z prawej strony. Ale to raczej detal.
Nikonozaur
02-08-2009, 15:40
Mam nieodparte wrażenie, że chyli się w lewo... Piękne BW.
Al Koholik
02-08-2009, 15:42
Mam nieodparte wrażenie, że chyli się w lewo... Piękne BW.
ale za to rynna jest pionowo...
BW jak zawsze wzorowe, kadr też. Tylko szkoda, że ten kościółek tak daleko
Chciało by się zobaczyć więcej tego kościołka - ale ciekawa kompozycja.
Nikonozaur
02-08-2009, 15:46
ale za to rynna jest pionowo...
Rynnę też mierzyłem... :mrgreen:
Weź to pod uwagę, że nie jest to morski horyzont.
Prostując trzymałem się rynny na kościółku :)
To tylko tak z przymrużeniem oka , bardziej czarne może być za bardzo kontrastowe , ładnie jest tak jak teraz
Piotr_ek
02-08-2009, 16:17
To tylko tak z przymrużeniem oka , bardziej czarne może być za bardzo kontrastowe , ładnie jest tak jak teraz
Dzięki !
pozdr!, P.
Wolałbym odbicie jednak bez tych krzaczorów na pierwszym planie, teraz sam tytułowy "church" ;) gubi się trochę jako przewodni motyw zdjęcia. Mam wrażenie, że leci coś w lewo lekko ?
Piotr_ek
02-08-2009, 20:54
Wolałbym odbicie jednak bez tych krzaczorów na pierwszym planie, teraz sam tytułowy "church" gubi się trochę jako przewodni motyw zdjęcia.
W miarę możliwości:
http://fc01.deviantart.com/fs46/f/2009/214/f/8/The_church_on_the_water_II_by_anoxado.jpg
:)
Jedynka mi się bardzo kadrowo podoba. Co do konwersji, to ja lubię mocno kontrastowe, więc i taką bym wolał ;) też mam wrażenie, że leci w lewo, ale to pewnie perspektywa (nie wierze, że zostawiłbyś taka pochylnie ;) ).
Ogólnie zdjęcie mi się podoba, fajne miejsce - znam dobrze, ale jakoś nigdy nie było zbytnio czasu tam pofocić...
2jka bardzo ciekawa kadrowo. Choć na moje oko troszkę za szaro gdzieniegdzie.
Dwójka bardzo fajna. Mocno nadużywasz przedimków (tytuł zdjęcia x2). Są ewidentnymi błędami.
Piotr_ek
03-08-2009, 21:04
Są ewidentnymi błędami.
he he ale ja każdy tytuł zaczynam o THE :) Chyba zacznę po prostu numerować foto... The one, The Five, The one thousand :) Dzięki za komentarz :)
alfapasje
03-08-2009, 22:17
fajne! Winietka na duży plus. Chciałbym zobaczyć jeszcze z kawałkiem dołu ale znając Ciebie to wyciągnąłeś ten kadr optymalnie. Pozdrawiam!
borregaard
03-08-2009, 22:24
Wolę,z dwojga.....dwójkę,za wodę ładną.:-D
super BW, jak konwertujesz?:)
zrezygnowałbym z tych 'angielskich' tytułów... Bo kto nie gawadi w lengłidż, to jest mu bez znaczenia. Kto gawadi, ten się tylko uśmiechnie pod nosem ;)
borregaard
03-08-2009, 22:42
super BW, jak konwertujesz?:)
zrezygnowałbym z tych 'angielskich' tytułów... Bo kto nie gawadi w lengłidż, to jest mu bez znaczenia. Kto gawadi, ten się tylko uśmiechnie pod nosem ;)
Stanowczo popieram...jakaś maniera zapanowała.:twisted:
Piotr_ek
03-08-2009, 22:50
Następne będzie "The One" :)
Wolę,z dwojga.....dwójkę,za wodę ładną.:-D
Przychylam się do opini. Choć jedynka ma swój urok.
he he ale ja każdy tytuł zaczynam o THE :) Chyba zacznę po prostu numerować foto... The one, The Five, The one thousand :) Dzięki za komentarz :)
Wiem, dlatego zwracam uwagę. Jeżeli wystawiasz na obcojęzycznych forach, jest to pewien zgrzyt. Obcokrajowcy (szczególnie Brytyjczycy) raczej nie wytykają błędów, bo sami mają spore kompleksy językowe a do tego są bardzo grzeczni. Mnie osobiście to nawet nie przeszkadza, po prostu puszczam tytuł mimo uszu i w ogóle nie zwracam uwagi. Zachęcam jednak do eksperymentowania. Można też poradzić się znajomych z filologii, lub pasjonatów języka. Nie opisywać rzeczy oczywistych, bo co jest na zdjęciu każdy widzi i wpleść trochę poezji. Opisać emocje, skojarzenia i ująć to w zgrabną formę. Kulten zawsze trafia z tytułem w dziesiątkę. Polecam brać przykład.
Piotr_ek
04-08-2009, 21:32
Może i masz rację. Dzięki !
Zdecydowanie jedyneczka - kadr extra klasa!