Zobacz pełną wersję : service manual nikkor 20-35/2.8
szukam instrukcji serwisowej do nikkora 20-35/2.8 moze ktos ma jakies namiary do darmowych lub malo platnych zrodel?
mibartek
01-08-2009, 11:54
ja zawsze jak potrzebowałem jakiejkolwiek instrukcji to dzwoniłem do fotopanoramy. ( www.fotopanorama.pl ) Nieraz było tak, że jak przez tydzień nie mogłem znaleźć na necie, a oni akurat mieli.
bo rozumiem, że pdf jakby co wystarcza ? czy o papierową wersje Co chodzi ?
jakakolwiek moze byc pdf chce sprawdzic jeden cyngiel czy warto oddawac do serwisu czy mozna z tym zyc bo nie wplywa specjalnie na prace (prawdopodobnie sprezynka pod srebrnym guzikiem na pierscieniu M-A)
jakakolwiek moze byc pdf chce sprawdzic jeden cyngiel czy warto oddawac do serwisu czy mozna z tym zyc bo nie wplywa specjalnie na prace (prawdopodobnie sprezynka pod srebrnym guzikiem na pierscieniu M-A)
hehe, chodzi o ten obiektyw na allegro?:D
Conik czy czasami nie chodzi o to szkiełko które niedawno na Allegro było wystawione ( coś w nim latało ) obserwowałem tą aukcję, ale odpuściłem. offeath mnie ubiegł :)
nie....kupilem szklo w interfoto
o ile optycznie i mechanicznie nie mam nic do zarzucenia to wlasnie pod tym pypciem chyba sie sprezynka wsypala i pierscien sie obraca bez blokady
w sumie wzglednie ciasno siedzu ale pare razy udalo mi sie podczas focenia przesunac
tymczasem kawalek tasmy zalatwil sprawe bo to *******a.... w zasadzie kosmetyczna ale kusi zeby naprawic coby szklo bylo perfekt
jesli chodzi zas o komis interfoto to po raz kolejny przekonalem sie ze trzeb abardzo uwazac co sie kupuje i filtrowac opisy
szklo mialo byc 100% sprawne w swietnym stanie miechanicznym( jest oprocz pypcia) i kosmetycznym (bez zastrzezen)
nie mam zamiaru go sprzedawac w najblizszym czasie wiec to jakos przezyje ale pare reklamacji ze wzgledu na stan super duper sprzetu mialem...generalnie loteria bo zdarzaly sie tez prawie fabryczne obiektywy (np 70-210D ktory nabylem jakis czas temu a ktorym sie cieszy teraz ktorys z forumowiczow)
strangelove
10-08-2009, 18:48
Jak kupiles normalnie w komisie z rachunkiem to powinno miec chyba gwarancje rozruchowa.
Nie wiem jak jest w PL, ale w niemczech wszystkie komisy na uzywane rzeczy daja 12mc gwarancji. Ponoc jakies prawo UE to jest. Podraz temat. moze ci naprawia.
strzala
->
strangelove
problem w tym ze nie moge sie rozstac ze szklem ze wzgledu na robote moze jak bedzie luzniej pomysle o tym bo faktycznie obiektyw ma jakas ichnia gwarancje