Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Restless oblivion
http://fc05.deviantart.com/fs47/f/2009/168/7/8/78f1483f8c1228e1a20e50b8b6d91ec2.jpg
Leatherface
31-07-2009, 21:53
Fajna woda ale, z całym szacunkiem kulten, powoli robi się nudno...
śliczny dół - górę troszeczkę zrobiłbym w jaśniejszej tonacji, bdb zdjecie:-D
andrzejb191066
31-07-2009, 21:57
Prześliczne drogi Kultenie ,podobają mi się te Twoje kwadraty,piękno samo w sobie.Idealne proporcje,wszystko tam gdzie być powinno,kolorystyka powalająca.Już mówię dawaj więcej.
powoli robi się nudno...
Na prawdę tak uważasz? To trochę tak jakby zarzucić każdej osobie dlaczego trzyma się danego motywu w krajobrazie. A chyba z 95% tutaj osób kultywuje tutaj swoje ulubione tematy :) .
borregaard
31-07-2009, 22:03
Świetny kolor.
Znowu praca, która bardzo przypadła mi do gustu. Ta zieleń jest przepiękna, i rozdział kolorów (góra - dół) bardzo mi odpowiada. :)
brrrr - zimna woda. super.
Nikonozaur
31-07-2009, 22:08
Ja bym to widział bardziej "zgloomione", ale i tak jest przyjemnie popatrzeć.
Leatherface
31-07-2009, 22:10
Na prawdę tak uważasz? To trochę tak jakby zarzucić każdej osobie dlaczego trzyma się danego motywu w krajobrazie. A chyba z 95% tutaj osób kultywuje tutaj swoje ulubione tematy :) .
Tak uważam, ale nie powiem teraz, że nie masz racji :) Może po prostu zbyt sztywne trzymanie się pewnych schematów, tych ulubionych także, wkońcu przyniesie zjadanie własnego ogona.
Lubie Twój styl i myśle, że nie jedno zdjęcie zrobisz świetne, ale zarazem pokazujące coś nowego ;) (np. niedawno pokazane mroźne klimaty... Nie było wody i kamyków, a było pięknie)
Uwielbiam takie foty. Bardzo, bardzo mi się podoba.
Tak uważam, ale nie powiem teraz, że nie masz racji :) Może po prostu zbyt sztywne trzymanie się pewnych schematów, tych ulubionych także, wkońcu przyniesie zjadanie własnego ogona.
Lubie Twój styl i myśle, że nie jedno zdjęcie zrobisz świetne, ale zarazem pokazujące coś nowego ;) (np. niedawno pokazane mroźne klimaty... Nie było wody i kamyków, a było pięknie)
Mimo wszystko staram się szukać, tu masz więcej i możesz ocenić na ile mi się to udaje: link (http://kulten.deviantart.com/gallery/).
Powiem szczerze, że po dosyć długim okresie prezentacji Twoich prac, które były zazwyczaj podobne do siebie i raczej w tym samym stylu, to to bardzo się wyróżnia, na plus oczywiście. Totalna zmiana klimatu, jest pięknie, subtelnie, bajkowo, ze smakiem. Zdecydowanie zwrot w dobrą stronę, czekam na więcej.
viper345
31-07-2009, 22:39
Tradycyjnie już jest rewelacyjnie!
Pozdrawiam
Piotr_ek
31-07-2009, 22:53
A kysz, a kysz :)
No Marcinie znów jedziesz po bandzie... weź może wyluzuj i tak z tydzień nie rób żadnych zdjęć. I ja Cię o to naprawdę bardzo proszę :)
pozdr!, P.
A kysz, a kysz :)
No Marcinie znów jedziesz po bandzie... weź może wyluzuj i tak z tydzień nie rób żadnych zdjęć. I ja Cię o to naprawdę bardzo proszę :)
Ale wiesz Piotrku, że to szuflada przecież :) .
Piotr_ek
31-07-2009, 23:37
Ale wiesz Piotrku, że to szuflada przecież .
Zostawię to bez komentarza :)
Kadrowo minimalistyczne a kolorystycznie niezły odjazd :)
Podoba mi się to zajęcie.
Natomiast co do tytułu ma no jakiś związek z utworem Anathemy pod tym samym tytułem ?
Pytam się bo teraz oglądamy "Restless oblivion" a jakiś czas temu oglądaliśmy takie Twoje zdjęcia jak
"Scars of the old stream" czy "One last goodbye" które też są tytułami utworów tego samego zespołu.
Jest to zupełny zbieg okoliczności czy może coś w tym jest ? :)
Poza tym sporo anglojęzycznych nazw Twoich zdjęć brzmią dla mnie trochę "swojsko" jeżeli chodzi o skojarzenia muzyczne.
malasana
01-08-2009, 12:15
Rewelacyjna woda, piekne kolory. Jedno z Twoich najlepszych, mz.
Widziałem już coś podobnego w Twoim wykonaniu i nie będe oryginalny - na pewno jesto wzór świetnej fotografii wodnej i kunszt obróbkowy!
Sebastianito
01-08-2009, 14:11
Po pierwsze to gratuluje publikacji w Digital Camera a po drugie to świetne zdjęcie przedstawiłeś. Tyle.
magiczne! wspaniałe. jakbym tam był :D
Natomiast co do tytułu ma no jakiś związek z utworem Anathemy pod tym samym tytułem ?
Pytam się bo teraz oglądamy "Restless oblivion" a jakiś czas temu oglądaliśmy takie Twoje zdjęcia jak
"Scars of the old stream" czy "One last goodbye" które też są tytułami utworów tego samego zespołu.
Jest to zupełny zbieg okoliczności czy może coś w tym jest ? :)
Poza tym sporo anglojęzycznych nazw Twoich zdjęć brzmią dla mnie trochę "swojsko" jeżeli chodzi o skojarzenia muzyczne.
Trafiłeś w sedno. Gratuluję spostrzeżenia. Większość tytułów dobieram pod wpływem obecnie słuchanej muzyki :D.
Po pierwsze to gratuluje publikacji w Digital Camera
Dzięki. Dziś kupiłem sobie ten numer. Bosko napisali moje imię i nazwisko :mrgreen:.
Dzięki wszystkim za wpis w wątku.
mi się skojarzyło z gra fantasy TES IV Oblivion :)
tormentol
02-08-2009, 00:00
Podoba się, bardzo dobry strzał :)
wojtek6308
02-08-2009, 06:42
Świetna praca :-D światło na dole powala.
W tej fotografi nas napewno nie zanudzasz!!! Bajkowy kolor, harmonia nieba z dalą morza i malownicze kamienie. Jest ślicznie - aż trochę zatyka z wrażenia. A przecież to minimal.
Bardzo estetyczne, praca bez zarzutu - masz jeszcze miejsce na ścianach? :)
Bardzo estetyczne, praca bez zarzutu - masz jeszcze miejsce na ścianach? :)
Ani jedno zdjęcie nie wisi na ścianie :) . Może kiedyś... Dzięki.