Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Stouerhead
Sebastianito
31-07-2009, 14:46
Nie ukrywam, ze osobiscie jest to moj #1 z wszystkich moich zdjec. Oczywiscie majac na mysli, ze podoba mi sie najlepiej osobiscie :) ale pokrecilem... :D
//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
No trzeba przyznać, że jest ładne ;) choć osobiście nie przepadam za takimi sztucznymi parkami i zdjęciami z nich...
szkoda że nie ma nieba...ogólnie na plus
Przyjemny widok. Trochę świeci ten budynek z prawej.
Marcin T
31-07-2009, 15:44
Musi świecić skoro patrzy na niego zachodzące słońce.
Seba, widoczek bardzo przyjemny. Ta trawka niczym z krainy Teletubisi ;)
Do takiego panoramicznego kadru zmusiły Cię jakieś przeszkody czy po prostu taka wizja ?:)
słodki cukierek przyjemny w odbiorze :-D
Bartek-Kacper
31-07-2009, 16:20
szkoda że nie ma nieba...ogólnie na plus
Za kolegą. Brakuje więcej niebieskiego.
Dlugi123
31-07-2009, 17:07
A ja jestem niezmiernie ciekaw tego miejsca o różnych porach roku. Zdjęcie się podoba.
Sebastianito
31-07-2009, 17:23
Musi świecić skoro patrzy na niego zachodzące słońce.
Seba, widoczek bardzo przyjemny. Ta trawka niczym z krainy Teletubisi ;)
Do takiego panoramicznego kadru zmusiły Cię jakieś przeszkody czy po prostu taka wizja ?:)
Zadnych przeszkod nie bylo. mam zdjecie z niebem ale uwierzcie mi jak sie pojawia na zdjeciu caly urok znika. Taka byla moja wizja przedstawienia piekna tego miejsca a nie jego wielkosci. A sloneczko wtedy tak ladnie swiecilo, ze az zal bylo nie zrobic zdjecia. Nie pamietam ktorego aparatu uzylem ale chyba to byl D70 + nikkor 18-70mm (kit) + polar.
borregaard
31-07-2009, 17:41
Bardzo przyjemnie wyszło.Jestem przekonany,że w rzeczywistości też było pięknie,słodko,cukierkowato...a co sobie żałować...!..:mrgreen:
No trzeba przyznać, że jest ładne ;) choć osobiście nie przepadam za takimi sztucznymi parkami i zdjęciami z nich...
Eeee wiesz te parki sa swietnie zadbane......i nie sa takie zle jak myslisz....tutaj to nie jest tak razace!
Swietna fota....no i to ostre wieczorne swiatlo! Podoba mi sie!
Niewątpliwie światło tworzy to zdjęcie... Odnośnie kadru, to żałować można, iż tafla wody nie jest idealnie gładka i odbicie drzew, powiedzmy z pierwszego planu, się nie zmieściło... Widziałbym zdjęcie po wykadrowaniu nieba w proporcji 50:50 z idealnym odbiciem... Taki zostawiam pomysł, na okoliczność kolejnej wizyty... ;)
T_P_
Czy w tytule nie znajduje się błąd? Chodziło Ci o parki Stourhead w hrabstwie Sailsbury, prawda? Nigdy nie miałem czasu zatrzymać się tam przejazdem a widzę, że warto.
Moim zdaniem lekko leci w prawo i poza tym przepał na domku z lewej strony i brak powyciąganych cieni w kilku miejscach. Gdyby to poprawić będzie udane zdjęcie z parkowej serii, co z kolei uważam, że wcale nie jest łatwym rodzajem fotografowania. Koledze się to udało (tylko poprawić te parę dupereli) :) .