Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Schwarzwald Lake
Już dawno nie dawałem w czerni i bieli więc rzucam na pożarcie:)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img398.imageshack.us/img398/7387/bewu800.jpg)
Marcin T
31-07-2009, 10:34
Już się domyślam czego będą się czepiać aptekarze ale mi kadr bardzo przypadł do gustu. jest ładnie, czysto.
Jak to zwykle niecierpliwym koloru ;)
Już się domyślam czego będą się czepiać aptekarze ale mi kadr bardzo przypadł do gustu. jest ładnie, czysto.
Jak to zwykle niecierpliwym koloru ;)
masz na myśli obwódke wokół drzewa w pg ?
Mi się podoba tak jak jest.
Marcin T
31-07-2009, 10:40
masz na myśli obwódke wokół drzewa w pg ?
Nie, wchodzące w kadr po prawej stronie jasne listki. Mnie one wogóle nie przeszkadzają ale wiesz..:wink:
Nie, wchodzące w kadr po prawej stronie jasne listki. Mnie one wogóle nie przeszkadzają ale wiesz..:wink:
:)
No listki niepotrzebne ;) kadr baaaardzo mi się podoba (lubię takie obramowania gałęziami). Co do konwersji to nie jestem pewien... chyba troszkę zbyt szaro, ja wolę mocno kontrastowe (nawet kosztem jakiś szczegółów w cieniach).
Ale ogólnie bardzo mi się tu podoba :)
No listki niepotrzebne ;) kadr baaaardzo mi się podoba (lubię takie obramowania gałęziami). Co do konwersji to nie jestem pewien... chyba troszkę zbyt szaro, ja wolę mocno kontrastowe (nawet kosztem jakiś szczegółów w cieniach).
Ale ogólnie bardzo mi się tu podoba :)
na początku wrzuciłem wersje bardziej kontrastową, ale brakowało mi szczegółow i podmieniłem...
borregaard
31-07-2009, 11:16
na początku wrzuciłem wersje bardziej kontrastową, ale brakowało mi szczegółow i podmieniłem...
I b.dobrze zrobiłeś. Pierwsza wersja była za cięzka,mz.Teraz,dla odmiany ,trochę to w lekki granacik wpada.Wystarczy ująć deko niebieskiego, a czerń będzie fajna,"ciepła"....:-D
Gdybyś nie napisał,to nie zwróciłbym uwagi,co nie znaczy ,że jakiś aptekarz jesteś.....Porządek musi być i basta..:mrgreen: :mrgreen:
tormentol
31-07-2009, 11:20
Podoba się. Przyjemny widok i dobre bw mz.
Bardzo fajnie....:)
Czy to tam gdzie jest ta klinika z mojego dziecinstwa:D ;)
Nie widziałem pierwszego, więc się nie wypowiem :D
I b.dobrze zrobiłeś. Pierwsza wersja była za cięzka,mz.
Wszystkim się nie spasuje jak widać ;) ale skoro wszystkim się nie da to trzeba tak żeby samemu sobie pasowało :mrgreen:
Sebastianito
31-07-2009, 14:12
Tak jak przedstwiles jest super. Jednak tak ja niektorzy pisali, ja tez chetnie zobaczyl bym mocniej skontrastowane.
wojtek6308
31-07-2009, 14:15
Kadrowo bardzo dobrze :) ale kontrastu ciut mało, i te listki po prawej ;)
W zasadzie żaden problem podbić kontrast, jednak przy takiej kompozycji spowoduje zlewanie się pewnych elementów i jednocześnie popsuje deczko całośc. Jeżeli nie podoba się taka wersja to niestety - pech:)
Bardzo fajnie....:)
Czy to tam gdzie jest ta klinika z mojego dziecinstwa:D ;)
nie za bardzo czaje o co chodzi:)
Ja ze swej strony przyklaskuję kadrowi ale obróbce już mniej. Za dużo szarości. I jestem za opcją podbicia kontrastu ale tak by przypilnować detali.
Ja ze swej strony przyklaskuję kadrowi ale obróbce już mniej. Za dużo szarości. I jestem za opcją podbicia kontrastu ale tak by przypilnować detali.
Martin - coś poradzę na to :) ale nie dzisiaj ...
Martin - coś poradzę na to :) ale nie dzisiaj ...
A swoją drogą ciągle mi nie odpowiedziałeś na pytanie zadane pod Twoim zdjęciem z kamieniem na tle symetrii :D .
nie za bardzo czaje o co chodzi:)
eeee taki serial byl za komuny......."Klinika w Schwarzwaldzie"
Nie wazne tak mi sie napisalo:D
Wersja z podbitym kontrastem , jeżeli jeszcze ktoś tutaj zaglądnie:)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img189.imageshack.us/img189/2605/bewu800kontrastp.jpg)
Sebastianito
01-08-2009, 08:20
na monitorze poprzednia wersja wygladala dobrze a ta jescze lepiej!