Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Kicz morski z Rewala ;)
tormentol
31-07-2009, 03:57
Zapraszam :)
.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/07/3773984168_6fddd73b8b_o-1.jpg
źródło (http://farm3.static.flickr.com/2535/3773984168_6fddd73b8b_o.jpg)
.
I pozdrawiam :)
Fajne zdjęcie.
A czemu ma to być niby kicz ? :)
borregaard
31-07-2009, 06:31
Gdyby nie to ,że boję się konserwę otworzyć by nie wyskoczył jakiś palik,kamień czy inszy falochron,to b.fajnie zrobione zdjęcie...Mleko podane z umiarem.:mrgreen:
bardzo fajne w odbiorze zdjecie :-D uwag brak
faktycznie kicz ;)
bardzo dobre mz
wojtek6308
31-07-2009, 07:35
Bardzo ładna fotografia :) podoba się.
Marcin T
31-07-2009, 08:23
Gdyby nie to ,że boję się konserwę otworzyć by nie wyskoczył jakiś palik,kamień czy inszy falochron,to b.fajnie zrobione zdjęcie...Mleko podane z umiarem.:mrgreen:
Odstaw z diety konserwy a stres minie sam :mrgreen:
A mleko rzeczywiście w ładnych odcieniach ale kadr mnie jakoś nie ten... ;)
Nikonozaur
31-07-2009, 11:12
Nawet jak to kicz to i tak mi się podoba.
andrzejb191066
31-07-2009, 11:14
Przyjemnie się ogląda,ładnie zapodana woda.
Jaki znowu kicz... Mz to świetnie podany oklepany motyw:)
Jaki znowu kicz... Mz to świetnie podany oklepany motyw:)
A może by stworzyć dział kicze znad morza- kamyki, paliki, falochrony itp. Wówczas każdy wiedziałby, jaką konserwę otwiera i jakiego zapachu może się spodziewać. Czekam na kontratak zgodnego chórku TWA :mrgreen:
Marcin T
31-07-2009, 11:34
Coś na wzór byłego konkursu Gniot?
...jak dla mnie to fajno jest :) -tylko zona mowi, ze nie lubi kisielu :mrgreen:
malasana
31-07-2009, 12:10
Swietne zdjecie. Mimo, ze temat czesto tu prezentowany, to ja dostrzegam tu powiew swiezosci - kadr jest mz calkiem oryginalny.
Coś na wzór byłego konkursu Gniot?
Nie, konkurs może się odbyć albo nie, i nieraz zdarzają się pierwszorzędne foty nawet gdy są "gniotami". Mi bardziej chodziło o to, by powstał dział podobny np. do fotografii albumowej, do którego nie zachodzę, bo jak czytam ochy i achy na temat źle pokazanego dziecka z ciocią czy sztucznej mamusi z niemowlakiem, to ....
I gdyby taki dział powstał (wycofuję z przymiotnika KICZ), to wówczas bym wiedział aha! Znowu będzie palik lub patyczek albo jakaś inna maź na 2/3 pow. kadru i wówczas bym nie wchodził. A tak to tylko jeszcze po nickach mogę się zorientować, co będzie prezentowane, ale ja nie znam wszystkich nicków od patyczków, kamlotów i innych falochronów, wliczając w to słynną torpedownię z Mechelinek i wszystko to jeszcze na tle mleka przechodzącego w stan serka dojrzewającego. NUDA i jeszcze raz NUDA, PANIE i PANOWIE.
Marcin T
31-07-2009, 12:36
No cóż, skoro uważasz, że jest nuda to może czas przestać tu zaglądać? Przecież nikt nie zmusza nikogo do oglądania prezentowanych tu fotografii.
A może sam zaprezentujesz jakieś swoje prace aby urozmaicić ten dział forum?
A może sam zaprezentujesz jakieś swoje prace aby urozmaicić ten dział forum?
Też bym chętnie obejrzał, jeżeli z kolegi taki kozak....
Marcin T i Jendryn,
nie napisałem, że dział krajobrazy jest nudny. Sam robię niekiedy landszafty ! Napisałem, że patyki i gałązki na tle mazi mnie nudzą. Proszę czytać ze zrozumieniem. Nawet nie zaatakowałem autora wątku, każdy ma prawo fotografować co chce i jak chce. Jeżeli wchodzę dział krajobrazy to chciałbym je oglądać -gorsze lub lepsze ale świadomie krajobrazy a nie, że znowu powielane patyki z i z nagminnym użyciem ND 400 i nudnej manierze na tle kisielu czy innego rozkładającego się mleka - to proszę stworzyć chociaż podgrupę w tym dziale, to macie zagwarantowane, że w nim się nie odezwę do czasu gdy zupełnie przypadkiem nie zobaczę coś naprawdę twórczego.
Co do moich prac fakt nie jestem kozakiem i nie odczuwam wewnętrznej potrzeby ich prezentacji na jakimkolwiek internetowym forum i zapewne mam do tego prawo.
macie zagwarantowane, że w nim się nie odezwę do czasu gdy zupełnie przypadkiem nie zobaczę coś naprawdę twórczego.
Jasne. :)
Zupełnie przypadkiem. :)
A jednak będzie kusić? :)
dział podobny np. do fotografii albumowej, do którego nie zachodzę, bo jak czytam ochy i achy na temat źle pokazanego dziecka z ciocią czy sztucznej mamusi z niemowlakiem, to ....
Był kiedyś taki kolega, arczik, który pluł na widok zdjęć dzieci i domagał się zaprzestania ich publikowania, gdyż on nienawidzi dzieci. Potem zmutował w inny pseudonim...
Koledzy - mniej ciśnienia.
Nie podoba się obrazek? Oceń (rzetelnie) albo milcz i wyjdź. Przecież taki obrazek nie przykleja się do monitora; można go szybko zastąpić innym.
Marcin T
31-07-2009, 13:34
Nie podoba się obrazek? Oceń (rzetelnie) albo milcz i wyjdź.
Jakże cenne słowa :)
Dobre, przyjemne dla oka zdjęcie. Mnie się podoba a autorowi proponuję olać głosy znudzonych specjalistów :)
Gdyby było w kwadracie, z mega winietą i BW, na dodatek autorstwa - weżmy za przykład - kolegi Stawiarza to wszyscy robiliby w majtki z zachwytów...
Może pora wziąć pod uwagę zamknięcie kolejnego działu tego forum - działu fotograficznego :) wszakże każda dupa i każdy patyczek na świecie został już z każdej strony sfotografowany... :D
pozostawmy dyskusje o sprzęcie - choć tam pojawia się czasem coś nowego nad czym można dyskutować miesiącami...
Sebastianito
31-07-2009, 14:09
Nie obrazcie sie ale jak dla mnie to troche mdle...:(
borregaard
31-07-2009, 15:47
Ludzie ,stringi luz....ja też się będę bał odezwać,a nie mówiłem ,że do d....y,tylko że się boję otwrzyć konserwę....:confused: :mrgreen:
A tak serio...każdy ma prawo do recenzji...i niekoniecznie powinien być demonem płodności fotograficznej..jak również każdy pokazuje to co uważa za godne pokazania,ale w obu przypadkach z pełną świadomością tak pozytywnego jak negatywnego feedbacku....i tyle.:wink: Oby tylko zabawa i atmosfera była przednia i nikt nie tracił dystansu..:-D
andrzejb191066
31-07-2009, 16:11
patyki i gałązki na tle mazi mnie nudzą pisze Kalmar.Wiesz Ciebie nudzą a inni dla tych mazi są w stanie zrobić wszystko.To ich całe życie,każdy fotografuje to co mu najlepiej wychodzi i co najbardziej lubi.
Jasne. :)
Zupełnie przypadkiem. :)
A jednak będzie kusić? :)
Był kiedyś taki kolega, arczik, który pluł na widok zdjęć dzieci i domagał się zaprzestania ich publikowania, gdyż on nienawidzi dzieci. Potem zmutował w inny pseudonim...
Koledzy - mniej ciśnienia.
Nie podoba się obrazek? Oceń (rzetelnie) albo milcz i wyjdź. Przecież taki obrazek nie przykleja się do monitora; można go szybko zastąpić innym.
Po odejściu znakomitych moderatorów, poziom moderacji mz bardzo się zaniżył, i to za sprawą agresywnego ekoneta, przykład jak powyżej. Super Mod uznał, że musi koniecznie wtrącić swoje trzy grosze. Nie sprowokujesz mnie, nie dam Ci okazji do zadymy.
Przed chwilą był Twój post, kiedy pisałem odpowiedź na niego, szybko znikł. Taka to przewaga moderatora na zwykłym userem. Ale skoro się napracowałem się nad swoim postem to go wyślę.
"Ekonet nie pochlebiaj sobie, nie zwrócę się do Admina „nie moje małpy, nie mój cyrk”. Forum Nikona nie jest całym moim życiem. Wątek założony był przez zwyczajnego członka i został zdominowany nie przez członków forum a przez moderatora, kuriozalna to zaiste sytuacja.
Ja rozumiem, że ze względów marketingowych forum musi być żywe, szargane od czasu do czasu „zadymami” będzie więcej wejść a tym samym więcej reklamodawców.
Ale w takiej sytuacji sam sobie zakładaj wątki z zaczynem na „zadymę”
Ze względu na szacunek dla autora tegoż wątku nie zamierzam dalej prowadzić z Tobą dyskusji.
Masz coś do mnie to na PM."
Autor wątku niepotrzebnie użył słowa kicz. W mojej ocenie w ogóle o nim tu mowy być nie powinno. Bardzo dobre zdjęcie i tyle.
Tak jak napisał kolega malasana, fotografia ta, pomimo mocno eksploatowanego tematu, niesie ze sobą powiew świeżego i bardzo naturalnego spojrzenia. Kolorystyka jest miła w oglądaniu. Ładne zdjęcie.
tormentol
01-08-2009, 23:49
Dziękuję wszystkim za komentarze i życzę więcej dystansu co niektórym :)
Piękna praca, a ta pianka przy tej ekspozycji po prostu miodzio! :-D
Dobre, przyjemne dla oka zdjęcie. Mnie się podoba a autorowi proponuję olać głosy znudzonych specjalistów :)
Gdyby było w kwadracie, z mega winietą i BW, na dodatek autorstwa - weżmy za przykład - kolegi Stawiarza to wszyscy robiliby w majtki z zachwytów...
Może pora wziąć pod uwagę zamknięcie kolejnego działu tego forum - działu fotograficznego :) wszakże każda dupa i każdy patyczek na świecie został już z każdej strony sfotografowany... :D
pozostawmy dyskusje o sprzęcie - choć tam pojawia się czasem coś nowego nad czym można dyskutować miesiącami...
swietne podsumowanie :-D
Pablo 77
03-08-2009, 00:46
Bardzo dobry obrazek.Podoba się:)