Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] trzeszczący w kąpieli :)
ptak ani nie grzeszy urodą, ani głosem - zamiast pięknego spiewu wydobywa dziwnie brzmiące trzeszczące dźwięki. Jako, że posiada pierze i zdolności lotne jest w zasięgu mojego zainteresowania. Mowa o potrzeszczu, którego do tej pory spotykałem na łąkach. No ale skoro zrobiło się nieco upalnie postanowił zajrzeć do mnie i troszkę się wykąpać :) Mam nadzieję, że jeszcze do mnie zawita :) Zdjęcie z udziałem zachmurzonego słońca:
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img41.imageshack.us/i/potrzeszcz3.jpg/)
Tobie to nawet zachmurzone słońce nie zepsuje zdjęcia:-D.
Nikonozaur
30-07-2009, 00:10
Potrzeszcz hmm..., wygląda jak, nie przymierzając poplusk jakiś czy inny popłucz :mrgreen:. Piękny ptaszek i ładnie "zdjęty".
zprkangur
30-07-2009, 00:49
czyścioszek :-P fajnie złapany :)
Na przyszłe spotkanie proponuję niżej ustawić obiektyw :)
PS. Wymądrzam się...
borregaard
30-07-2009, 11:23
Trzymasz klasę.Fajny zmoklak...:-D
Kolejny fajny kąpiący się ptak w twoim wydaniu.
Fajna scenka i dobrze pokazana.Jak by tak następnym razem spróbować z niższej perspektywy?
Pozdrawiam
Na przyszłe spotkanie proponuję niżej ustawić obiektyw :)
PS. Wymądrzam się...
Fajna scenka i dobrze pokazana.Jak by tak następnym razem spróbować z niższej perspektywy?
Pozdrawiam
Oczywiście przyznaję rację ale... No właśnie sęk w tym, że niższa perspektywa ukaże niezbyt fotogeniczny drugi plan, gdyż tło jest dopiero w fazie rozkwitu (krzewy, drzewka i tym podobne zielone dyrdymały :) ) Muszę troszkę poczekać ;)
Dzięki za wszelkie uwagi :)
jajacek44
30-07-2009, 21:34
Oczko działa...duże brawa za jakość tradycyjnie i za "brąziki" (czytaj kolory)...:-D
jurek1906
31-07-2009, 20:10
Co tu pisać , ładne :)
kurde balans jakosc pierwsza klasa :) wyciskasz ostatnie soki ze sprzetu normalnie :P wydaje mi sie ze przy nizszej perspektywie, Twoim zdaniem niezbyt fotogeniczny drugi plan, rozpłynie sie gdzies w bokehu :> ewentualne dyrdymały by szlo chyba jakos wyfotoszopowac :>
pozdro
I akcja jest i wszystko ;)
Oczywiście przyznaję rację ale... No właśnie sęk w tym, że niższa perspektywa ukaże niezbyt fotogeniczny drugi plan, gdyż tło jest dopiero w fazie rozkwitu (krzewy, drzewka i tym podobne zielone dyrdymały :) ) Muszę troszkę poczekać ;)
Dzięki za wszelkie uwagi :)
E tam - ustaw fototapetę! Z rozmyciem poza GO nikt się nie zorientuje :D
fader_audio
07-08-2009, 15:26
fajna przyjemna fotka, ciekawy moment uchwyciłes
Jacek Wrzesińsk
09-08-2009, 18:30
Baaardzo się podoba!!:-D:-D Smaczku dodają te kropelki:-D