PDA

Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] daniel - rogacz

zprkangur
29-07-2009, 23:47
Dziś zaszedł mnie niespodziewanie i zaskoczył :-)
Czekałem na nowego kozła co się pojawił w rewirze, a tu niespodzianka - daniel się trafił ;-)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img181.imageshack.us/img181/5452/adanielzmn.jpg)

Zbysior
30-07-2009, 00:15
Mnie się podoba a nawet bardziej:-D, wyobrażam sobie jakie zwierzaki tu wrzucisz jak te trawy opadną.
ZOO do tych twoich terenów to pikuś:-D.

zprkangur
30-07-2009, 00:48
:-PZbysior - pożyjemy zobaczymy co sie na "lufę" nawinie ;-)
Robert1602 pisał w jednym z komentarzy o szczęściu, a ze szczęściem jest tak jak z listonoszem ;-)
albo przyjdzie :), albo nie :(
ze zwierzakami identycznie, maja swoje zagrania:-P
dziś oprócz daniela na polanie buszowały dwa koźlęta i atakowały kozła szpicaka, zabawnie to wygladało :-)
dziś wieczorkiem, znaczy się za kilkanaście godzin ;) jak obrobie to zapodam te maluchy

jerezano
30-07-2009, 09:00
Co do tytułu:

1. Jeśli daniel, to byk (samiec)
2. Jeśli rogacz, to jest to sarna (samiec zwany także kozłem).

Tak, dla wyjaśnienia :)

zprkangur
30-07-2009, 09:22
Ok ;-) dzięki za zwrócenie uwagi i podpowiedż
mozna ewentualnie poprosić admina aby "rogacz" wziął w cudzysłów i bedzie gitara :-P
chociaż to nie poprtal edukacyjny ;-) i istnieje dowolnośc w nadawaniu tytułów :)

mycza
30-07-2009, 13:12
Fajnie ustrzelone i pokazane.

wld
30-07-2009, 20:46
masz fajne miejscówki ;)

Robert1602
30-07-2009, 20:50
Normalnie brak mi słów, co Ty tam masz cały zwierzyniec koło siebie :D
A o szczęściu zgadza się, że pisałem.
Życzę Ci abyś miał go jeszcze więcej :)

Strzał pierwsza klasa :)

Pozdrawiam

jajacek44
30-07-2009, 21:27
Takiego koleżki to w życiu nie widziałem - gratuluję spotkania...:)

zprkangur
30-07-2009, 21:35
wld - tak sie składa, że okolica niby normalna, małe misteczko, do okołd dużo wiosek, i trochę lasów, nieduzych lasów miedzy nimi pól. A miejsce jest 10-15 minut drogi rowerkiem od miasteczka.
Miejsca wyhaczyłem wcześniej niz zacząłem fotografią się bawić jeżdżąc duzo rowerkiem po okolicy. Tu spotkało sie sarenkę, tu koziołka, albo zajace, tam myszołowa , kawałek dalej bociany i czaple. Spotykasz je raz , potem drugi za kilka dni trzeci - a zapadło to mi w pamięc, więc teraz jest jak znalazł :)
Teraz jest tak, że jak rano przed 6 jadę do pracy to widzę duzo więcej, kiedys nie zwracałem na zwierzaki uwagi. One były, ale nie wpadały w oko :(
Ostatnio namierzyłem nad rzeką Ner coś sunacego szybko nad wodą niebieskiego ;-) pewnie zimorodek, albo pszczołojad, wnioskuje tak z tego co tu sie naogladałem na forum. Teraz trzeba bardziej go zlokalizować ;-)
Trafił sie tez lis i juz go namierzam w wolnych chwilach, jak narazie z mizernymi efektami, ale sie nie poddaję. Są też kruki, ale ich nie mogę podejść , płochliwe bardzo, a i nie bardzo wiem jak sie za nie zabrać ;-P muszę doczytac o nich i sie podszkolić aby je podejść.

a tak w ogóle to od Poznania autostradą w kierunku na Łódź to masz raptem 2 no 2,5 godzinki :)

Robert1602 , a zgadza sie jest tez zoosafari :razz: w Borysewie tuż pod Poddebicami, ale tam tylko raz byłem , fajne ptaki są i inne zwierzaki i mozna je fajnie pofotografować. Tyle, że tak jak w lesie na polance sie człowiek zasadzi to nie to samo. Nie wiesz co ci wyjdzie, czym cie bór zaskoczy ;-)

tomek61
31-07-2009, 08:43
Bardzo fajna fota.Te rozmazane trawy dodaja uroku.Gratuluje gatunku.
Pozdrawiam