Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Kacwińskie lato
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img22.imageshack.us/img22/7391/lakab.jpg)
Poprzednie było fajniejsze. Albo tu jest czegoś za dużo albo za mało...
To całkiem inne miejsce więc siłą rzeczy wygląda całkiem inaczej ;)
W tym przypadku chyba podjąłbym próbę obniżenia pozycji wyjściowej i starałbym się inaczej "rozpocząć" zdjęcie w dole kadru.
Obniżając pozycję wyjściową pasmo Pienin schowałoby się za horyzontem ;) Przy tak szerokim kącie i tak jest już raczej mało widoczne.
Eee... chyba bardziej, by nam niebo przycięło, które z resztą jest bardzo ładne. Z drugiej strony, znając Ciebie, to podejrzewam, że mocno główkowałeś jak optymalnie się do tego zdjęcia ustawić. Pewnie masz rację. Ale jakoś mi te kwiatki tutaj rozpraszają uwagę...
...Ale jakoś mi te kwiatki tutaj rozpraszają uwagę...
Zapewne dlatego, że czujesz ich zapach... ;)
T_P_
Za jakiś czas jak się opędzę pokaże może jeszcze 2 kadry z Kacwina nieco inaczej podane ;) Co do kwiatków miałem nie powiem pokusę żeby zrobić je z pozycji żaby na 1 planie z małą GO ale jakoś nie mogłem się w końcu przekonać - może to przez te .@#@#$#@$ komary :mrgreen:
Natomiast w tym kadrze dodałem je jako nieco "ożywiające" pierwszy plan i łamiące monotonie żółci i zieleni
To czekam z niecierpliwością :-)
borregaard
30-07-2009, 09:24
Przyjemne,ale za dużo podłogi i dociepliłbym bardziej w kierunku złota niż różu... ....
Czekam na kolejne kadry... :mrgreen:
Bajkowe kolorki. Podłapałeś tam jakąś góraleczkę (że tak co roku)???
Sebastianito
30-07-2009, 12:52
Jednak mimo wszystko prubowal bym z nizsza... i chyba dal bym troche wiecej tych "rozpraszajacych" kwiatkow :)
Brakuje mi tu jakiegoś motywu przewodniego, jakiegoś zdecydowania - albo szeroko albo tele. W sumie jest relaksowo i miło ale tak .. beznamiętnie IMHO.
Brakuje mi tu jakiegoś motywu przewodniego, jakiegoś zdecydowania - albo szeroko albo tele. W sumie jest relaksowo i miło ale tak .. beznamiętnie IMHO.
W pełni się zgadzam.
Jednak mimo wszystko prubowal bym z nizsza... i chyba dal bym troche wiecej tych "rozpraszajacych" kwiatkow :)
W tym momencie "rozpraszają" ;-) Sam też dałbym ich więcej , tylko jakoś inaczej je ogarnął. No i niżej jak już wcześniej wspomniałem.
Bajkowe kolorki. Podłapałeś tam jakąś góraleczkę (że tak co roku)???
Hehe ';))))