Zobacz pełną wersję : foto slubne do oceny
anialodz
29-07-2009, 09:38
to moje pierwsze na forum zdjecia do oceny, prosze o konstruktywna krytyke.
z przygotowan slubnych:
1.
i z innego slubu cywilnego:
6.
ze szumy, to juz wiem, d50 bez lampy i nawet jasna stalka nie pomoze.
a jak obrobka?
EDIT - brak plików na serwerze Flickr.
nie podobają mi się kolory.
pozytym ciemno troche a z winieta to juz przesada, kadry takie sobie dziwna kolorystyka
chyba musisz skalibrować monitor, mam nadzieję, że nie byłeś ich głównym fotografem ;)
chyba musisz skalibrować monitor, mam nadzieję, że nie byłeś ich głównym fotografem ;)
Chyba była.
Obróbka raczej na nie! Jakoś ciemno wszędzie, kadry same w sobie są nawet ciekawe. Trochę za małe wstawiłaś te zdjęcia, mało widać.
Chyba nie dasz młodym zdjęć z tymi napisami, ja bym nie chciał takich dostać.
anialodz
29-07-2009, 11:35
Nie bylam.
anialodz
29-07-2009, 12:46
i bez napisow rzecz jasna foto dostali.
to w takim razie wrzucam tu wieksze w normalnej kolorystyce:
EDIT - brak plików na serwerze.
IMHO normalna koorystyka tez jest nie do przyjecia , te kolory sa jakies takie brudne
natomiast na wielki plus , ze nie uzylas obrobki , ktora dodatkowo polozyla wczesniejsze zdjecia
mysle ze jakbys zaprezentowala je w BW ( bo z kolorystyka nie bardzo mozesz sobie poradzic )
to scenkowo i kadrowo bylyby to fotografie bardzo przyzwoite
Ten set lepszy, ale za egoiste kolory dalej jakies takie dziwne.
a kadry nawet ciekawe, popracuj nad kolorkami nie będzie źle
Kolory na nie... wszystkie kadry jak na moje oko za ciasne...
max_mara
29-07-2009, 21:27
fakt, cos mi sie widzi ze autorka chciala troche poeksperymentowac z HDR czyli lewelsy zwariowały... z obrobką jest tak ze photoshop daje nam multum mozliwosci, sęk w tym ze w tym wypadku zabrakło autorce wyczucia jakie tony i nasycenie barw wykorzystać, myslę ze totalnie brakuje tu jasnych czystych barw, winieta bez sensu, jednym słowem dużo trzeba sie jeszcze nauczyć a potem kasowac kase z usługe z czystym sumieniem...Yo
anialodz
30-07-2009, 08:47
o kasie nic nie wspomnialam, nie zarabiam na zdjeciach slubnych a Panstwo Mlodzi to znajomi. w takim razie drodzy koledzy jak wy byscie to zrobili po swojemu?
Mam wrażenie, że pierwsza seria zdjęć jest za bardzo wyostrzona, przez co efekt nienaturalności wydaje się być jeszcze większy.
mi sie kadry podobają - fajnie wypełnione, troche wieloplanow. obrobka lezy
anialodz
30-07-2009, 11:35
no to biore sie za nauke obrobki.
mozecie polecic jakies strony od czego zaczac?
tak sobie ogladam stare zdjecia kiedy jeszcze nie eksperymentowalam z Photoshopem tylko wszystko robilam w programie Picasa i chyba bardziej naturalnie mi to wychodzilo..
EDIT - brak plików na serwerze Flickr.
Zobacz to:
http://allegro.pl/item679622891_system_7_punktow_scotta_kelbyego_fot ografia_hit.html