PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Sturminster Newton Mill

Sebastianito
28-07-2009, 18:25
Za namowa jednego z forumowiczów postanowiłem wystawić ta fotkę do oceny...
15 min po wschodzie, słonce jednak nie mogło się przebić przez gęstą mgle...

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/07/3606846842_32dd8c0b5b_o-2.jpg
źródło (http://farm3.static.flickr.com/2476/3606846842_32dd8c0b5b_o.jpg)
Dziekuje za porady...

bil78
28-07-2009, 18:30
co można napisać ma swój urok i przyciąga wzrok , choć ja bym dodał troszkę kolorku

Piotr_ek
28-07-2009, 18:40
Mgła robi to zdjęcie.
I ogólnie ładny obrazek.

pozdr!, P.

przemur
28-07-2009, 18:43
Rzeczywiscie - sceneria bardzo przyjemna, ale:

1) W kompozycji czegos mi brakuje - na przyklad - wydaje mi sie ze gdybys sie przesunal tak z doslownie 0.5 metra w prawa strone i objal ciu wiecej nieba, to byloby to silniejsze zdjecie. Zabieg ten by po pierwsze podkreslil mgle nad woda a po drugie wprowadzil mniej chaosu w zdjeciu, zastepujac go urocza laka.

2) Czepiajac sie szczegolow - zdjecie jest ciut krzywo (leci na lewa strone)

Ogolnie - ciekawie wybrane miejsce i moment na zrobienie zdjecia, ale wydaje mi sie ze warto dopracowac.

Greg77
28-07-2009, 19:10
A mnie sie podoba!

harb
28-07-2009, 19:34
a ja napiszę Ci tak - jest to sielski piękny obrazek budynku stawu i mostu spowitego w miękki tuman mgły prawie ze malarski obraz i raptem patrzymy na PD i co widzimy jest inaczej bardzo żywa kolorystyka jakze odstajaca od reszty od tego co widzimy w głębi własciwie od wszystkiego, w PD jest mz.za cięzko nie komponuje sie to z tym co jest w środku, w głebi fotki, to jak gdyby inny klimat z innego zdjęcia - mozesz się nie zgodzić z moja opinią ale ja tak to widzę - PD psuje te fotkę :-D

andrzejp
28-07-2009, 19:57
a ja napiszę Ci tak - jest to sielski piękny obrazek budynku stawu i mostu spowitego w miękki tuman mgły prawie ze malarski obraz i raptem patrzymy na PD i co widzimy jest inaczej bardzo żywa kolorystyka jakze odstajaca od reszty od tego co widzimy w głębi własciwie od wszystkiego, w PD jest mz.za cięzko nie komponuje sie to z tym co jest w środku, w głebi fotki, to jak gdyby inny klimat z innego zdjęcia - mozesz się nie zgodzić z moja opinią ale ja tak to widzę - PD psuje te fotkę :-D
Masz rację Janusz,
to się rzuca w oko, wpada pierwsze.
Poza tym jest ładnie, ciekawy poranny klimat.

jaś
28-07-2009, 21:00
Fajna praca, dobry klimat, brakło trochę precyzji w kadrowaniu dla mnie w LG - odrobinę więciej nieba i minimalne przesunięcie w prawo załatwiałoby sprawę - ale z drugiej strony wydaje mi się że się trochę czepiam szczegółow.

kulten
28-07-2009, 21:04
Przyznam się, że to ja namówiłem kolegę do wrzucenia tego zdjęcia ale naniesieniu poprawek: w lg by wyciągnąć trochę z tego cienia oraz by wyprostować bo leci lekko w lewo. Koledze się zapomniało ale tak czy owak uważam, że to bardzo dobre zdjęcie w delikatnej tonacji i przyjemnym powiewie bardzo wczesnego poranka.

bckp
28-07-2009, 21:07
Może inaczej wykadrować. Domek bardziej z lewej albo centralnie?