Zobacz pełną wersję : Mapowanie matrycy d80
Macienty
28-07-2009, 17:31
Witam,
kieruję swoje pytanie do tych, którzy już tą czynność wykonali - mapowanie polega na tym, że hotpixele pobierają informacje od sąsiednich, sprawnych. Jak to wygląda w praktyce - na zdjęciach po zmapowaniu matrycy? da się tą ingerencję zauważyć?
Gdyby się to dało zauważyć to po licho byłoby to całe mapowanie. Właśnie na tym to polega. :-)
A tak z innej strony patrząc to zauważysz mapowanie właśnie po tym, że nie będziesz miał już hotów - przynajmniej teoretycznie. Bo z tego co wyczytałem na forum, to kwestią czasu jest aż pojawią Ci się nowe.
Macienty
28-07-2009, 18:32
narobiło się ich tyle, że chce im wysłać, bo już ręka od stemplowania mnie boli. tylko pytanie - kiedy dostane sprzet z powrotem ;/
tylko pytanie - kiedy dostane sprzęt z powrotem ;/
Ha, dobre pytanie. :)
Ktoś się nie dawno chwalił na forum, że dostał sprzęt z mapowania po tygodniu. Ale biorąc pod uwagę obecną akcję z D5000 - może być różnie. ;-)
Macienty
28-07-2009, 19:06
no wlasnie o te d5000 mi chodzi :D jutro dryndne.. o ile sie dodzwonie... ;/
no wlasnie o te d5000 mi chodzi :D jutro dryndne.. o ile sie dodzwonie... ;/
Wow.....to co oni wkladaja w te D5k??? Nowy sprzet i "narobilo sie" Tobie BADow????
Wow.....to co oni wkladaja w te D5k??? Nowy sprzet i "narobilo sie" Tobie BADow????
eee tam, w tytule wątku pisze o D80
Macienty
28-07-2009, 21:36
przepraszam, źle się wyraziłem, wątek dotyczy D80, a z D5000 miałem na myśli to, że serwis ma zapewne mnóstwo roboty z nimi teraz i przez to jest zapchany za pewne...
eee tam, w tytule wątku pisze o D80
No i sie zamotalem:D
przepraszam, źle się wyraziłem, wątek dotyczy D80, a z D5000 miałem na myśli to, że serwis ma zapewne mnóstwo roboty z nimi teraz i przez to jest zapchany za pewne...
No to wiele wyjasnia!
DominikS
29-07-2009, 09:05
kiedy dostane sprzet z powrotem ;/
zanosisz osobiście na Postępu czekasz 10 minut nic nie płacisz i masz :) ja mam daleko do W-wy to podałem przez znajomego (sprawa dotyczyła D50 ale to bez znaczenia)
Macienty
29-07-2009, 18:50
Pan z infolinii bardzo rzeczowo i konkretnie wyjaśnił mi jak sprawa wygląda - zanosisz osobiście - robią od ręki, niezależnie czy jest to na czy po gwarancji, czy EU czy USA. Jesli wysyłasz kurierem - twoja paczka trafia na ostatnie miejsce w kolejce za wszystkimi innymi paczkami do mapowania - w sensie - kolejność zgłoszeń obowiązuje.. jeśli Twoja paczka doleci jako setna - zrobią jako setną. Z Poznania mam kawałek, tylko teraz urlop wybłagać... :|