Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Pielgrzymi - [Nemeth]

Nemeth
28-07-2009, 14:55
Witam

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img35.imageshack.us/img35/1852/pilgrims.jpg)

pozdr.

Al Koholik
28-07-2009, 15:13
hehe... Jestem tylko zaskoczony podziałem kadru. Obstawiałem, że będzie więcej nieba. Zastanawiam się czy ktoś taki jak Ty, z takim dorobkiem potrzebuje komentarzy. Czy może to już jest na zasadzie chwalenia się nowym zdjęciem/fotografią...

a sama fota no... no na Twoim poziomie

Nikonozaur
28-07-2009, 15:23
Niby fajnie się patrzy, ale nie mogę oprzeć się wrażeniu, że sporej części czarnego dołu mogło by nie być.

camrak
28-07-2009, 16:08
No prawie mi sie z apostołami skojażyło :)
Solidny warsztat jak zawsze i sokole oko do kadru, zgodzę się jednak z poprzednikami że ten dół wprowadza tu pewien dysonans w symfoni obrazu ... że odniosę się do porównań muzycznych;)

Greg77
28-07-2009, 16:21
Ja bym powiedzial NESSI:D

morzon
28-07-2009, 16:51
A mi ten doł właśnie pasuje... odróżnia to zdjęcie od wielu wielu innych, podobnych.
Zdjęcie już tradycyjnie jest wybitne.

Piotr_ek
28-07-2009, 17:24
Zrób raz na odwrót. Ciemna góra i jasny dół :)

Kompozycyjnie jak to u Ciebie :)

pozdr!, P.

malasana
28-07-2009, 17:25
Dol jest absolutnie niezbedny, duzo w nim szczegolow. Swietna kolorystyka - piekne zdjecie.

urbik
28-07-2009, 17:43
nic odkrywczego nie powiem, podoba się

harb
28-07-2009, 19:23
klasycznie, Nemethowo - sterylnie, bdb :-D

Nemeth
28-07-2009, 19:54
hehe... Jestem tylko zaskoczony podziałem kadru. Obstawiałem, że będzie więcej nieba.

Taki kadr też mam ;)

Zastanawiam się czy ktoś taki jak Ty, z takim dorobkiem potrzebuje komentarzy. Czy może to już jest na zasadzie chwalenia się nowym zdjęciem/fotografią...

a sama fota no... no na Twoim poziomie

Oj... bez przesady. A jakiż to ja mam "dorobek" ;) Ani konkursów, ani wystaw :D Jedna publikacja wielkości znaczka ;)
Zawsze potrzebuję komentarzy, by się uczyć. I podnosić sobie poprzeczkę by słów krytyki było jak najmniej :)

Niby fajnie się patrzy, ale nie mogę oprzeć się wrażeniu, że sporej części czarnego dołu mogło by nie być.

Oj - bez tego dołu byłoby szalenie nudno.

Zrób raz na odwrót. Ciemna góra i jasny dół :)
(...)

Piotrku.. tylko g... płynie z prądem :D

Dol jest absolutnie niezbedny, duzo w nim szczegolow. Swietna kolorystyka - piekne zdjecie.

Tak, to prawda:D dół jest absolutnie niezbędny :D

nic odkrywczego nie powiem, podoba się

Cóż... Ameryki nie odkrywam ale też nie to jest celem. Podoba się i to najważniejsze.

andrzejp
28-07-2009, 20:04
Klasycznie,
sterylnie - delikatnie powiedziane, wręcz ascetycznie
jak na pielgrzymów przystało:mrgreen:
podoba mi się.

wingeo
28-07-2009, 20:21
.... a mnie cholernie się podoba

Piotr_ek
28-07-2009, 20:21
Piotrku.. tylko g... płynie z prądem

Macieju ! widzę, że mamy tu do czynienia ze stylem ahtysty :)

Nemeth
28-07-2009, 20:22
Macieju ! widzę, że mamy tu do czynienia ze stylem ahtysty :)

Niech no ja tylko zrealizuję pomysł na Minimala II.
:twisted:

Piotr_ek
28-07-2009, 20:56

no ciekaw jestem co nam z tego wyjdzie :)

kulten
28-07-2009, 21:01

też ciekawym co wysmarujesz :D

Na temat zdjęcia moją opinię już znasz :) .

jaś
28-07-2009, 21:11
jak zwykle trzyma poziom, tytuł mnie trochę zaskoczył bo ja ostatnio też trochę w temacie pielgrzymek robię, podoba mi się ale nie jest to bardzo dziwne bo takie lubię, no to czekamy na minimala II :)

woda
28-07-2009, 21:40
Podoba mi sie. Nawet bardzo. Choc tak jak ktos zwrocil uwage..ten dol.. tez siedze i mysle czy nie lepiej byloby gdyby bylo go ciut mniej. Ale sterylna czystosc i absolutny spokoj jaki bije z tego zdjecia (z poprzednich podobnych, ktore pokazywales niedawno) jest naprawde piekny. Zastanawia mnie tylko jedno. Czy gdyby je zestawic wszystkie obok siebie czy nie byloby zbyt monotonnie. Przyjmuje jednak na swoj uzytek, ze wszystkie te zdjecia traktujesz jako pewna droge, ktora zmierzasz do doskonalosci w tego typu zdjeciach. Po prostu pewien rodzaj specjalizacji:).

Przy ktoryms z poprzednich zdjec zapytalem i linie horyzontu. Wciaz mnie to zadziwia. Naprawde rzadko sie bowiem zdarza, zeby byla ona tak cieniutka ale doskonale widoczna jednak linia. Z jednej strony to tylko kreska.. ale z drugiej jest na tyle wyrazna, ze w doskonaly jak dla mnie sposob dzieli kadr. Nie wiem czy wspomogles ja troche w obrobce czy jest saute ale mi podoba sie bardzo.

P.S. Przyznaj sie od razu, ze te kamienie sa z plastiku, kupiles je w jakims sklepie z gadzetami i nosisz ich wor ze soba w plener :) Latwiej bedzie nam to zniesc :)

Nikonozaur
28-07-2009, 23:00
Oj - bez tego dołu byłoby szalenie nudno.

No i teraz Maćku to widzę. Kiedy otwierałem to zdjęcie po raz pierwszy monitor był sowicie oświetlony światłem dziennym skutecznie eliminując to, co w tym ujęciu bardzo ważne - dół. Teraz widzę bogactwo szczegółów tam zawarte i natychmiast odszczekuję swoją poprzednią opinię.

FHR
29-07-2009, 02:06
W Twoim stylu, podoba się.