Zobacz pełną wersję : Stare lokomotywy, zajezdnie, dworce?
Witam,
wpadło mi zlecenie zaprojektowania lokalu, padło na klimat starej stacji / zajezdni kolejowej... W związku z tym potrzebuję trochę fotografii starych lokomotyw, zajezdni itp.
Czy możecie mi polecić miejsce (miejsca) gdzie mógłbym porobić takie foty, idealnie gdybym wszystko miał na jednej lokalizacji... czy są jeszcze takie miejsca?
Wolsztyn
http://www.parowozowniawolsztyn.pl/
trochę dalej od Ciebie ale TUTAJ (http://www.parowozy.pl/) mają tego dużo
U mnie jest stara stacja kolejowa, jeszcze poniemiecka... klimat... nastawnie, urządzenia, pomieszczenia techniczne... w zasadzie jest wszystko, tylko tam urządzić bar... jest tylko jeden kłopot - wszystko jest zamknięte na 3 spusty... inaczej podrzuciłbym jakie foto...
masz jeszcze swietny skansen w Chabowce k. Rabki.. wiem ze daleko, ale przy okazji mozesz skoczyc na plenerek w Taterki albo Gorce ;)
grudzinsky
06-08-2009, 15:25
Chabowka to kicha totalna :-P bylem, widzialem. wszystko stoi poupychane, nie ma mozliwosci dobrego kadrowania. co innego Wolsztyn :) tam jeszcze ciuchcie odpalaja :D
Psychotrop
06-08-2009, 15:32
Chabowka to kicha totalna :-P
a tam głupoty waść wypisujesz :)
dla fotografa może i kicha, jak napisałeś.
ale jak ktoś chce zobaczyć, to warto :)
poza tym, można się skupić na detalu i nic ci w kadr nie będzie właziło ;)
Marcin T
07-08-2009, 07:17
Dla fotografa kolei dużo korzystniej jest pojechać do Chabówki niż do Wolsztyna. Jest zdecydowanie mniej oszołomów.
Wolsztyn jednak mam ciut bliżej
Chabówka, Kościerzyna, Gryfice (wąskotorowe), Jaworzyna Śląska - byłem i taka kolejność wg mnie
Argymir Iwicki
12-08-2009, 11:51
Viseul de Sus, Rumunia, ale w Maramures, czyli najbliżej Polski jak tylko można. Jeździ tam parowa, wąskotorowa ciuchcia o nazwie Mocanita. Fotki w moim blogu.
Dla fotografa kolei dużo korzystniej jest pojechać do Chabówki niż do Wolsztyna. Jest zdecydowanie mniej oszołomów.
Bo raczej nie należy wybierać się do Wolsztyna akurat w długi weekend majowy... ;)
(chociaż wtedy jest sporo sprzętów "przyjezdnych", ale jest też niemożliwy tłum)
Marcin T
12-08-2009, 14:32
Dokładnie to miałem na myśli :)