Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Forma nad treścią
A musi być treść?
Powiedźcie mi czy w tym zdjęciu jest coś co zasługuje na uwagę czy raczej powinno wylądować w koszu?
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://zapodaj.net/images/5b25666b8267.jpg)
Nikonozaur
27-07-2009, 22:42
Kolory na pewno są przednie. Może nie ma tu jakiegoś głębszego przesłania zaznaczonego tzw. mocnym punktem, ale są fotki gdzie jego brak jest jej siłą. Może to ta?
hhhmmmm ładnie, przyciąga wzrok ale coś mi brakuje żeby na dłużej zostać przy tym zdjęciu
No właśnie to jest dla mnie zdjęcie które nie ma żadnej treści. Nie ma nic na co moglinyśmy zwrócić uwagę (poza nieostrością mojego sprztu którym to robiłem czyli D70 + 28-80 f/3.5-5.6G, bo chyba widać że jest jakieś takie mydełko i na siłe troszkę podostrzone, ale tak jak sie da żeby nie przesadzić), a jednak jest to zdjecie na które ja patrzę z jakąś tam przyjemnością. :)
Ot co - takie tapetowo-pulpitowe. :)
DObre jest, świetne, podoba mi się.
hhhmmmm ładnie, przyciąga wzrok ale coś mi brakuje żeby na dłużej zostać przy tym zdjęciu
Masz rację. Mogłem tam gdzieś wstawić traktor, albo chociaż samolot na niebie. :D
Nie no żartuje, żartuje..
(nie umiem takich bajerów :D - co za pech)
Do mnie nie przemawia kadr. To z serii tych wywołujących wrażenie, że wszystko się wali na odbiorcę. Kolory i kespozycja za to na plus.
Może dlatego że zdjęcie robione na szerokim kącie pod górkę. Ratowałby to tylko photoshop bo nie mogłem sie cofnąć.
cheyenne
28-07-2009, 08:12
brak mu ikon z windowsa :)
borregaard
28-07-2009, 08:18
Troszkę więcej dołu,jakieś śniadanie na trawie i wtedy....gitarka..:-D
A mnie sie wydaje ze uklad chmur ratuje to zdjecie.....nie jest zle:)
Marcin T
28-07-2009, 09:04
W sam raz na pulpit. Kolorki ładne.
Do mnie nie przemawia kadr. To z serii tych wywołujących wrażenie, że wszystko się wali na odbiorcę. Kolory i kespozycja za to na plus.
Zgadzam się.