Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Chmurne pleso
Kilka chwil przed ulewą, 17 lipiec, chłodne, rześkie powietrze.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img258.imageshack.us/img258/1336/chmurnepleso910.jpg)
alfapasje
27-07-2009, 21:18
góra mi odpowiada ale sam dół już mniej.
Nikonozaur
27-07-2009, 21:40
E tam, ładnie...
Al Koholik
27-07-2009, 21:42
... a ja czuje niedosyt :(
Pewnie prawej strony ? ;)
alfapasje
27-07-2009, 21:52
może deczko szerzej.. ale ogólnie to z praweja mam góry z lewej kamole, ale coś mi w tej trawie nie piszczy :)
Kaczki były one nie piszczą ';) Co do prawej i kadru - mam świadomość, że nieco więcej za hotelem by się przydało miejsca, ale... No właśnie są małe "ale". Kadr jest składany z kilku pionów, podejście i teren dookoła kamoli w tym miejscu są jakie są niestety, bardziej w lewo i prawo zaczynają się korony drzew i krzaczory przy linii brzegowej a to nie pasowało mi do harmonii kadru i jego wyglądu więc przyciąłem tak jak widać.
Dawałeś już lepsze zdjęcia z tego miejsca ale to też nie jest złe :)
Wiem, wiem - tamto jesienne ciężko mi będzie przebić ale ;) oby do jesieni hehe albo zimy
a ja bym zobaczył w kolorze
a ja bym zobaczył w kolorze
Wierz mi nie chciałbyś :)
zdjęcie przeciętne widać ze ratowanie konwersja do b&w , niestety to miejsce jest "ciężkie" do focenia w letnich miesiącach
Ciężkie raczej nie - prędzej chodzi o szczęście do pogody no i nie zawsze się jest o takie porze jak by się chciało. Ostatnio oglądałem (nie pamiętam nicka) zdjęcia z pleso na plfoto robione jesienią ale tak tuż po zachodzie słońca, jeszcze przed mocnym zmierzchem na dość długim czasie - gdzie widać np łuny hotelu - ciekawie podane :)
no niestety sam byłem tam w sierpniu zeszłego roku 2 razy i raczej w lecie się już tam nie wybiorę , oczywiście jeśli chodzi o robienie zdjec , co innego październik :):) to jest poezja
Ja chętnie bym się wybrał jak są roztopy jeszcze tam - ale to już ciężko utrafić - widziałem też kiedyś właśnie świetny kadr chyba z marca/kwietnia gdy kawałki lodu szklące się w słońcu sobie pływają i podane w bw z ciemnym niebem - także jest potencjał tam tylko czego tak daleko :)))
Ja chętnie bym się wybrał jak są roztopy jeszcze tam - ale to już ciężko utrafić - widziałem też kiedyś właśnie świetny kadr chyba z marca/kwietnia gdy kawałki lodu szklące się w słońcu sobie pływają i podane w bw z ciemnym niebem - także jest potencjał tam tylko czego tak daleko :)))
eee tam my i tak nie mamy bardzo daleko 3,5 h i prawie na miejscu :):) ja jadę w tym roku na przełomie października listopada na weekend fotograficzny :):) jak coś to mam wolne miejsce hihih
Będę pamiętał ;))) No ja mam jednak nieco dalej niż 3,5 :)