Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] red head
Ostatnio jakby mniej czasu na focenie, więc i mniej pokazuję :),z tą modelką już od dośc dawna czekaliśmy na sesję i w końcu wakacje - więc sie udało :)
modelka Nedira (http://www.maxmodels.pl/nedira.html), wizaż Daria (http://www.maxmodels.pl/daariak.html)
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img9.imageshack.us/i/dsc9820q.jpg/)
Lucky_Luck
27-07-2009, 14:26
Kompozycja całkiem ciekawa, ale brak ostrości bardzo widoczny.
bosz... jaki brak ostrosci?
Chyba mam popsute Eizo, bo ja braku ostrosci nie zauwazylem... ;)
Pieknie!
Chyba mam popsute Eizo, bo ja braku ostrosci nie zauwazylem... ;)
Pieknie!
nie chciałem sie odzywać - coby nie wyjść na takiego "nadętego bufona" :D:D:D
Bardzo fajnie!
ps. szkoda że nie wpadłeś w weekend na warsztaty
no faktycznie... szyja jest totalnie nieostra :mrgreen:
everyman
27-07-2009, 14:53
Czepiać się zawsze można... ale po co skoro odbiór całościowo jest przyjemny... super kolory. :)
Wykorzystałeś to drzewo, o które pytałeś?
Bardzo ładnie wyszło!
U mnie też jest ostro tam gdzie powinno być.
za kolegami, nic dodac nic ujac... moje eizo tez sie popsulo ;)
ja nie mam eizo:P ale pewnie tez zepsute...
ja prosty chlopok ze wsi jestem i mi sie podoba:) dobra robota Phoenix;)
Wykorzystałeś to drzewo, o które pytałeś?To nie ta sesja, ale w efekcie do Ostromecka nie pojechaliśmy. Drzewo zostanie do zrobienia na przyszłość :-D
Świetny portret! Po prostu świetny...
Briesenen
27-07-2009, 15:48
mi sie podoba :) Brak ostrosci mozna przymknac oko po efekcie koncowym
Świetne. Przepiękna kolorystyka wykorzystująca charakterystyczne cechy urody modelki.
Zdecydowanie bardziej mi się podoba, niż zdjęcie po konwersji do BW (mam na myśli zdjęcie zaprezentowane w innym wątku, na którym trochę więcej jest pokazane ;) :) ). Uroda modelki sprawia, że przy takim zbliżeniu konwersja do BW wpływa niekorzystnie na całość. Jednak jeszcze raz powtórzę, zdjęcie z tego wątku jest świetne.
Madlenne
27-07-2009, 17:05
Jak dla mnie bomba. ;) Jako, że jestem początkująca muszę zadać pytanie o szkło. ;D 85 mm?
para_wodna
27-07-2009, 19:24
modelka swietna. wlosy z piegami daly efekt niecodzienny, ale mozna bylo dac troche wiecej czola i mniej dekoltu, byloby jeszcze bardziej subtelniej i delikatniej ;)
może troszkę ciaśniej bym to widział, ale jeśli zrobiłeś tak, a nie inaczej to zrobiłeś to celowo.
Gratuluje kolejnego zdjęcia.
Pozdrawiam
Andrzej
dlaczego wątek obok nie dałeś w kolorze? ech...
dla mnie bomba.
Strzeliłbym se takie w dużym formacie na ścianie.
a ja zrobiłbym coś z kropką na dekolcie (centralnie) ;)
Za bardzo w oczy się rzuca patrząc z daleko na fotkę.
Ależ czerwoności cudowne!
a niech tam.. nabije sobie licznik i napszę, że piekne zdjęcie :)
.
Bartek Witek
29-07-2009, 19:24
Świetna modelka. Niecodzienna uroda.
Zdjęcie bardzo dobre :)
Bardzo fajnie!
Dyziek dopsz prawi poza tym, że fajnie :)
Howgh
Najbardziej rzucają mi się w oczy niesymetryczne usta. Czy to
a) zamierzone?
b) przypadek?
c) ona tak ma, po prostu?
Świetne :) Bardzo podoba mi się ziarenko na tej focie :)
Kamil.Borowy
30-07-2009, 12:04
Co jak co, ale ja jestem zachwycony tym ujęciem (#1) chociaż brak ostrości przeszkadza, jednak nie odpycha od oglądania.
Bardzo fajnie!
Naprawdę chciałem...ale tak jak już mówiłem Tadziowi...goście w dom (żona w ciąży:))...więc trzeba było uważać :D...będzie jeszcze okazja...nawet do Mińska mogę kiedyś wpaść :)
"Foksik Najbardziej rzucają mi się w oczy niesymetryczne usta. Czy to
a) zamierzone?
b) przypadek?
c) ona tak ma, po prostu? "
...sądzę , że to zwykły grymas i dokładnie w tym momencie nacisnąłem spust...raczej usta miała symetryczne :)
o ostrości raczej się nie wypowiem, to kwestia interpretacji, z cropa nie da się wycisnać takiej ilości detali jak z ciasnego ujęcia...może o to chodzi?
o ostrości raczej się nie wypowiem, to kwestia interpretacji, z cropa nie da się wycisnać takiej ilości detali jak z ciasnego ujęcia...może o to chodzi?
A może niektórzy oczekują ostrości wszędzie, nawet jak celujesz w oczy przy 1.8 :-D . A może dodane ziarno coś zamieszało. A tak trochę poważniej, jak miałbym się czepiać to lewe oko modelki jest ostrzejsze od prawego, niewiele ,ale jest.:)
ale o sssooo choozii z tą ostrością? przecież oczy są ostre - mówię to patrząc na zdjęcie na 22" eizo (nie żeby na eizo zdjęcia były ostre, a na innych monitorach nie, ale na 11" netbooku trudno czasem zauważyć głębię ostrości przy 85 mm i F1,8)
T.Gruszecki
02-08-2009, 13:45
Alez modelka mniam ;-) No i zdjecie rewelka.
bardzo mi sie podoba to zdjecie
btw modelka przypomina mi Ume Thurman
JaroZwolski
07-08-2009, 15:23
Duzo czerwonego, ale zdjecie bardzo przyjemne, szyja troche nie ostra ( delikatnie mowiac ) ale oczka bardzo ostree i wedlug mnie to nie przeszkadza. Bardzo ciekawe zdjecie.
badabuzz
08-08-2009, 17:09
Dla mnie również bomba.
Zdjęcie z:
-pomysłem
-charakterem
-dobrym kadrem
-świetną obróbką
Pozdrawiam i dzięki za zdjęcie
Kompozycja całkiem ciekawa, ale brak ostrości bardzo widoczny.
??? jaki brak ostrości?
zdjęcie przecudne, aczkolwiek też bym troszkę ciaśniej je widział (przycięte w kwadrat kończący się ciut nad tą plamką na dekolcie)
Motorniczy
18-08-2009, 03:30
Prostota zawsze wygra , piekne zdjecie i piekna Pani. Pozdro
kompozycja,swiatlo,kolorystyka -max :)
Rewelacja. Wykorzystałeś urodę modelki na piątkę.