Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Światła i cienie
Niech Was nie zdziwi kolor stawu... :-) Kompilacja burzowych chmur, oryginalnej, zielonkawej barwy i mocnego błękitu dała właśnie taki efekt :-)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img198.imageshack.us/i/dscwiat.jpg/)
sniper88
27-07-2009, 00:02
Fajne swiatlo i te chmurki ponizej:)
Odbieram pozytywnie to zdjęcie. Obróbkowo poszedłbym w innym kierunku ale każdy stara się wypracowac swój własny styl :D .
... każdy stara się wypracowac swój własny styl :D .
;-)
Marcin T
27-07-2009, 00:30
O, coraz mniej zieleni na skałkach w tych twoich fotografiach ;)
Jest dobrze. Niski pułap chmur złapałeś nad jeziorem :)
Dzięki Marcin. A tak lubię zielony... ;-)
borregaard
27-07-2009, 06:28
Włazi coraz wyżej....:mrgreen:
Mnie się podoba..Deczko przyciemno w LG ćwiartce...
Włazi coraz wyżej....:mrgreen:
Włazi, włazi... Kamera w drugą stronę (poglądowo)... :mrgreen:
źródło (http://img187.imageshack.us/i/dsc78130001.jpg/)
Denerwują mnie niektóre wypowiedzi...zdjecie kaszana a wszyscy wpadają w zachwyt.Kolego ,jesteś " miszczem " fotoszopa i tyle mogę o tym zdjęciu powiedzieć...
Nie no, Jedynka jest ok, ale dwójke... neeee ;)
EDIT:
Denerwują mnie niektóre wypowiedzi...zdjecie kaszana a wszyscy wpadają w zachwyt.Kolego ,jesteś " miszczem " fotoszopa i tyle mogę o tym zdjęciu powiedzieć...
Kolego, ja mogę stwierdzić, że nie masz pojęcia o czym mówisz... :roll:
Nie no, Jedynka jest ok, ale dwójke... neeee ;)
Pisałem, że dwójka poglądowo NIE DO OCENY :-) Specjalnie dla Andrzeja :-)
Stary! Ja nawet nie wiem jak wygląda pudełko z PS-a... :mrgreen: Akurat ta jedynka, to tam wiele od gołego rawa nie odbiega. Polecam wyprawę w Tatry, jest pięknie, czasami bajkowo..., a czasami mogłoby wydawać się PSowo. Jeżeli chcesz, jako kolejna osoba rozpoczynać wykład na temat: "goły JPG - prosto z puszki - ponad wszystko", to muszę Ci powiedzięć, że większość z nas otworzy sobie aortę widelcem. Ja już przynajmniej nie mogę tego czytać. Ale, ale... wracając do moich tajemnych poczynań, to bardzo się dziwię, ża akurat przypuściłeś atak na mnie. Większość zarzutów, bardziej doświadczonych kolegów przy ocenie moich zdjęć apeluje: "weź w końcu dodaj tym zdjęciom życia" tj. tłumaczę "zacznij je porządnie obrabiać". To tyle, odnośnie mojego mistrzostwa w PS-ie. A zdjęcie jak zdjęcie może powodować efekt wymiotny. Przysięgam. Nie chciałem tego. Pozdrawiam :-)
Mistrz Ps-a PRZEDSTAWIA: GOŁY RAW przekonwertowany tylko na JPG-a (nie tknięty niczym, nawet nieostrzony)
źródło (http://img126.imageshack.us/i/dsc775900011.jpg/)
tak naprawde to ja się nie znam na fotografii i technice obróbki . Kiedyś robiłem troche analogowo a po kupnie cyfry jakoś nie mogę się odnaleźć.Zdjęcie wydało mi się takie jakieś nienaturalne a staw jakby był wklejony z innego zdjęcia ...i te kolory....nie chciałem nikogo urazić.Napisałem tylko to co pierwsze przyszło mi na myśl.Za każdym razem jak patrzę na to zdjęcie widzę co innego ,inne kolory ,inne szczegóły i za każdym razem inaczej oceniam to zdjęcie
Mistrz Ps-a PRZEDSTAWIA: GOŁY RAW przekonwertowany tylko na JPG-a (nie tknięty niczym, nawet nieostrzony)
Szczerze mówiąc to schrzaniłeś trochę tego RAW-a swoją mistrzowską obróbką :mrgreen::mrgreen::mrgreen:.
Żarty na bok, a serio to z tego RAW-a powinieneś zrobić przepiękne zdjęcie.
Nie jest źle, jest bardzo dobrze, ale może być przepięknie.
Dobijasz mnie tymi widokami - kiedy ja tam znowu pojadę :cry::cry::cry:
Szczerze mówiąc to schrzaniłeś trochę tego RAW-a swoją mistrzowską obróbką :mrgreen::mrgreen::mrgreen:.
Żarty na bok, a serio to z tego RAW-a powinieneś zrobić przepiękne zdjęcie.
Liczę na to Szuwar, że przeczytałeś mojego wcześniejszego posta, gdzie rozwodziłem się nad moim "mistrzostwem" w PS-ie (potrójny cudzyłów) :mrgreen: ;-) polemizując z kolegą. Chyba wiesz, że ja dobrze znam swoje miejsce w szeregu.
Szczerze mówiąć, to jestem zadowolony z tego kadru, widoczek jest ładny ale wiesz dobrze, że obróbka u mnie trochę kuleje :( Pewnie wrócę jeszcze do majstrowania przy tej focie. Widzę teraz np, że fatalnie mi poleciał w granat ten cień w LG.
tak naprawde to ja się nie znam na fotografii i technice obróbki . Kiedyś robiłem troche analogowo a po kupnie cyfry jakoś nie mogę się odnaleźć.Zdjęcie wydało mi się takie jakieś nienaturalne a staw jakby był wklejony z innego zdjęcia ...i te kolory....nie chciałem nikogo urazić.Napisałem tylko to co pierwsze przyszło mi na myśl.Za każdym razem jak patrzę na to zdjęcie widzę co innego ,inne kolory ,inne szczegóły i za każdym razem inaczej oceniam to zdjęcie
Spokojnie. Ja też wcześniej zdzierałem Zenity i do tej pory mam do tych aparatów sentyment. Często wracam do skanów i czasami wrzucam je w Gimpa i powiem, że można całkiem fajnie się nimi pobawić. Dobrze, że piszesz co myślisz. Ja mam taką zasadę, że jak nie posiadam dostatecznej wiedzy w pewnym zakresie cyt. "to wolę milczeć i udawać głupiego, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości". Oczywiście nie bierz tego do siebie. Wszyscy się uczymy.
Sowulus12
28-07-2009, 07:53
Czy to aby nie jest Czarny Staw Gąsienicowy widziany z drogi na Kościelec? Bardzo fajnie wyszło :)
Liczę na to Szuwar, że przeczytałeś mojego wcześniejszego posta, gdzie rozwodziłem się nad moim "mistrzostwem" w PS-ie (potrójny cudzyłów) :mrgreen: ;-) polemizując z kolegą. .
Toż właśnie o tym pisałem :-D. Ja sięcieszę, że są tacy jak Ty co mają poczucie humoru i nie obrażają się na byle co.
Popracuj nad tym kadrem, bo jest naprawdę dobry. No i pokaż oczywiście :-D