Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Podwarszawskie wydmy ;)
Hej,
prośba o komentarze - chętnie posłucham uwag:
http://img522.imageshack.us/img522/5831/widoczek.jpg
Wydma Garbatka niedaleko bagna Całowanie.
Pablo 77
26-07-2009, 23:01
Zielen z prawej strony przesaturaowana,taka sztuczna.
Jezdziłes tam motorem czy rowerem:)???
Ja niczym nie jeździłem, ale jak widać na zdjęciu - niektórzy mają takie pomysły.
Dla mnie to photomatix z dziwnym rozkładem światło/cieni co mnie niestety odrzuca.
Bo to jak najbardziej HDR z 3 ekspozycji - dzięki za opinię, w sumie wprawka, bo nigdy do tej pory nie robiłem takich historii :)
PS. Wydma nazywa się Pękatka, nie Garbatka :)
cypherdid
27-07-2009, 11:14
Trochę przeginka z zielenią. Ale te 'metaliczne niebo' jak najbardziej mi pasuje.
Czuć fotomatixa. Na niebie straszna kasza.
Akurat nie Photomatix - ale nie kryję się z tym, że to wprawka HDR-owa. Do tej pory takich ciągot nie miałem :) Oczywiście dzięki za opinię.
bth - tak, niebo masakra ... ale nie musi ci przechodzić HDR jest bardzo pomocny tylko trzeba wiedzieć kiedy i ile go zastosować, jak ze wszystkim ... tutaj deko , ba dwa deka przedawkowałeś ale się nie zniechęcaj. Po prostu w trakcie obróbki zatrzymaj się na chwilę popatrz czy to co widzisz przypomina jeszcze naturalność - chyba że chodzi o digart a nie zdjęcie.
Tutaj celowo "pojechałem" i miało być jasne, że tak to nie wygląda "na żywo", więc może faktycznie powinienem wrzucić zdjęcie do digiartu (ale też komiksem jeszcze nie jest). Jak znajdę chwilę, wieczorem postaram się podrzucić już bardziej naturalną wersję :)