Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Starówka w Przemyślu
El_Matsu
25-07-2009, 20:05
Witam wszystkich forumowiczów :) Moim pierwszym postem będzie jedno z moich zdjęć. Proszę o komentarze :) Będę zadowolony również z tych negatywnych, tylko proszę o napisanie co jet nie tak gdyż dopiero zaczynam swoją przygodę z fotografią. Pozdrawiam.
http://i32.tinypic.com/2ev5fo4.jpg
wyglada jak troche ciemna pocztowka z 1982 roku.
wyglada jak troche ciemna pocztowka z 1982 roku.
Tak, racja, ale potzrebne byłoby BW. W takiej formie mnie nie podchodzi.
Kadrowo nie jest źle, ale reszta do poprawki.
Marcin T
25-07-2009, 20:38
Koledzy mają rację. Ponadto ciut leci w prawo :)
Blasius.G
25-07-2009, 20:45
Za kolegami. Leci troche w prawo. Mozna by troszke cienie wyciagnac. Sam nie wiem jak ocenic wyblakle kolory i nieostrosc. Nawet nie jest z tym zle. Ciekawy efekt dzieki temu powstal choc mysle, ze niezamierzony:) Rowniez kompozycja kadru mi sie podoba.
Vespalock
25-07-2009, 22:24
Ciekawy efekt dzieki temu powstal choc mysle, ze niezamierzony:) Rowniez kompozycja kadru mi sie podoba.
No już nie oceniajmy po liczbie postów...
Kadr podoba mi się, fota tez nie jest zła.
Dlugi123
25-07-2009, 22:50
Mi na takich zdjęciach brakuje jednak jakiegokolwiek koloru nieba. Natomiast kadr jak najbardziej ok.
cheyenne
25-07-2009, 22:59
zdjęcie prezentowane tutaj powinno przykuwać uwagę
na tym nie ma nic rewelacyjnego, ani w ukłądzie kadu, ani w treści, ani w wykonaniu
gdyby zrobić tą sama ekspozycję w momencie gdy na niebie byłoby dużo białych chmur i słońce kryłoby się za dzwonnicą (bo to chyba dzwonnica) i ją rozświetliło, balans bieli ustawic tak by pokazać żywsze kolory dachów i zieleni może byłoby lepiej
fotografując to miejsce jeśli to możliwe poczekałbym by światło padało na ściany budynków prawie od przodu, wtedy dół kadru byłby czytelniejszy
dla mnie zwykły pstryk