Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Czas połowu - [Nemeth]
Witam
Kormorany w czasie lotu na żerowisko.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img204.imageshack.us/img204/6646/fishingtime.jpg)
pozdr.
Brakuje mi troche więcej koloru, ale sam kadr bardzo ładny.
Marcin T
25-07-2009, 17:03
Dobre to jest :)
Tylko ta ramka jakoś tak...
Jak dla mnie jest ok! Kolorki naturalne choc po lekkim "podsaturowaniu" bylby cukiereczek:)
Jedyne co bym probowal zmienic to wysteplowac te ptaki ktore nie mieszcza sie w kadrze.....albo nawet te pojedyncze....eeee taka mam wizje:)
zdjecie normalne czyli dobre - tylko:-D, widzę ze "białego" Ci na ramki juz zabrakło :mrgreen:
Pablo 77
25-07-2009, 18:33
Brakuje mi troche więcej koloru, ale sam kadr bardzo ładny.
Potwierdzam:)
Zdjęcie bardziej podoba mi się na czarnym tle albo przynajmniej w czarnej ramce ;)
A koloru jest tyle ile go tam było ;)
Nie lubię podkręcania zdjęć na zasadzie sztucznego zwiększania saturacji.
Karbulot
25-07-2009, 19:31
Bardzo ladna fotka.
Prawie jak Maciej Duczyński :) .
RadekCooper
25-07-2009, 19:34
Całkiem fajne :)
Maćku, bardzo dobra fotografia ze smaczkiem - mam na mysli odbicie kormoranów w wodzie.
Chyba, ze się mylę :-D
Nikonozaur
25-07-2009, 20:24
(...)Jedyne co bym probowal zmienic to wysteplowac te ptaki ktore nie mieszcza sie w kadrze (...)
Popieram. Poza tym nie mam pytań.
Całkiem ok, ale po Tobie zawsze oczekuję "uderzenia" - tu go nie zastałem ;)
Wioletta
25-07-2009, 21:02
Ptaki sa super!
Swietne zdjecie
Bardzo się podoba, zarówno kadr i kolory. :)
Przyznam szczerze że widząc opis a nie mając jeszcze na ekranie zdjęcia - spodziewałem się trajektorii smugowych po kormoranach na ND400 ;) a tu taka niespodzianka - czysto i swobodnie- ładne (a jak B&W sie by tu sprawdziło?).
Piotr_ek
26-07-2009, 10:50
Maciej gołym okiem widać różnice...
Kolory, kontrasty inne są... tzn. ciekawsze :)
Kadrowo tak jak u Nemetha - czepić się nie czego.
Fajne.
pozdr!, P.
Maciej gołym okiem widać różnice...
Kolory, kontrasty inne są... tzn. ciekawsze :)
(...)
Tak... zmiana monitora na eizo było zdecydowanie dobrym posunięciem.
:mrgreen:
Jako świeżynce forumowej nie pozostaje mi nic innego jak zachwycać się zdjęciem mistrza.
I tak jest, piękna fota jak zawsze.....
.... gdyby nie ptaki.
No nijak nie potrafię dostrzec dlaczego chciałeś psuć ich obecnością spokojny, typowy dla siebie kadr.
Bo jeśli miały wprowadzać niepokój to ciut za mało zaakcentowane. I stąd we mnie pewien dysonans.
(...)
.... gdyby nie ptaki.
No nijak nie potrafię dostrzec dlaczego chciałeś psuć ich obecnością spokojny, typowy dla siebie kadr.
Bo jeśli miały wprowadzać niepokój to ciut za mało zaakcentowane. I stąd we mnie pewien dysonans.
One właśnie mz. ożywiają ten widoczek. Kilka razy próbowałem kadru z ptakami bo w tym miejscu "troszkę" ich jest, jednak jedynie tutaj osiągnąłem zamierzony efekt. Ptaki układają się mniej więcej w "V" wypełniając przestrzeń między chmurami. Do tego podoba mi się ich odbicie w wodzie ;)
A do mistrza to mi jeszcze daleeekoooo ;)
Zamysł jest zacny. Owszem, czasem trzeba do spokoju wody i kamieni zamęt wprowadzić.
Ale mz albo ptaków jest za dużo albo proporcjonalnie są zbyt małe.
I tego jak niepodległości będę bronić ;-))
Zamysł jest zacny. Owszem, czasem trzeba do spokoju wody i kamieni zamęt wprowadzić.
Ale mz albo ptaków jest za dużo albo proporcjonalnie są zbyt małe.
I tego jak niepodległości będę bronić ;-))
Dobrze z ptakami.....jedynie te co z kadru wylaza wysteplowac.....to zdjecie bez ptakow by bylo kolejnym z wielu a tak jest jedyne!
A co do odbicia to Nemeth dopiero mi uswiadomil.....EXTRA!
ladna kompozycja, brakuje mi troche jasnosci w dole
Bardzo ładne. Te kamienie to "pozostałości" po tych ptakach