Zobacz pełną wersję : cp 8800 - problem z pokrętłem
Witam, mam problem z pokrętłem ustawiania czułość/przysłona, kręcąc nim nie reaguje. Czy miał ktoś taki problem, obejdzie się bez naprawy?
We wszystkich trybach nie działa ? O ile pamiętam, tylko w trybie AUTO to pokrętło nic nie zmienia.
Spróbuj jeszcze resetu:
Wybierz tryb M,A,S, lub P
przycisk MENU , "Show all menus" , Reset i potwierdzić
Art Erie
26-07-2009, 22:03
W trybie S pokrętłem zmieniasz czas, w trybie A przesłonę.
w trybie M, A, S nic nie zmienia probowałem zresetować nic to nie dało.
Art Erie
27-07-2009, 14:28
A czy w WB oraz ISO pokrętło działa poprawnie?
niestety nic nie działa tak jakby pokrętło całkowicie wysiadło
Art Erie
27-07-2009, 17:29
W takim razie bez serwisu się nie obędzie :(
także mam cp-8800 (3 lata) i do tej pory sprawuje się dobrze, ale zakupiłem d90 i jestem zdruzgotany porównaniem z cp8800...
tez mam problem z tym aparatem. po zrobieniu zdjecia wyskakuje napis error2 i trzeba wylaczac aparat zeby zrobic kolejna fotke. mial ktos moze podobny problem. a tak wogole to gdzie jest serwis nikona ?? z gory dzieki
Art Erie
29-08-2009, 22:10
Chyba nie ma sensu naprawiać, koszt używki z małym przebiegiem to około 500zł więc zapewne poniżej kosztów jakiejkolwiek naprawy.
Swoją drogą mój C8800 służy mi dzielnie w słońcu, w deszczu i mrozie; przebieg szacuję na jakieś 100-120 tyś fotek ( nie sprawdzałem opandą, bo nie mam Windowsa). Prócz odklejonej gumy i lekkiego zafarbu w prawym dolnym rogu zdjęcia daje radę staruszek :)