PDA

Zobacz pełną wersję : Do uzytkowników ProShow Gold

Adu
25-07-2009, 14:47
Poruszam ten temat ponieważ nie został on wcześniej do końca rozwiązany a ja nadal nie mogę sobie poradzić z ostrościa zdjęć w tym programie.
Wcześniej pisaliście że ostrośc faktycznie leci, ale trzeba sie do tego przyzwyczaić i traktować to jako "film" itp. Ok,próbowałam no i faktycznie na tv nie jest najgorzej. Wiem jednak bo oglądałam wielokrotnie prezentacje w PShow w których zdjęcia były ostre jak żyleta że można to zrobić aby foty nie straciły na jakości tylko jak? Już nie mówie o dvd ale o pliku exe w którym zdjecia też traca na jakości. Jakie macie ustawienia PC Executable?
Tyle roboty w NX2 i wszystko na nic jesli chce się zapodać prezentację :(

aro272
27-07-2009, 17:50
Ja robie tak, z gotowych zdjęć wybieram potrzebne do prezentacji, zmniejszam rozmiar do ekranowego 4:3, 16:9 Plazma / 72 dpi/ długi bok 1024 poprawiam kontrast i ostrość. Można użyć PS do tego i polecieć auto.
Na ekranie PC jest super nawet na rzutniku i wielkości ekranu 7 metrów jest super. Po wyprowadzeniu projektu do DVD na Plazmie 42" 50" jest ok. jak chcesz to podam link na jakąś DIAPORAME i zobaczysz na własne oczy.

Adu
02-08-2009, 23:46
ok,bardzo chętnie. Poproszę ten link

aro272
03-08-2009, 11:43
Tu jest link do DIAPORAMY http://www.gancarczyk.com/?s=diaporama&dzial=di&pdstr=pobierz&diapo=171 znajdziesz tu wielwe Diaporam.
Na tej stronie znajdziesz definicie DIAPORAMY i nawiążesz kontakt z autorami wielu prac.
http://www.fotoklub.zamek.szczecin.pl/
FOTOKLUB ZAMEK SZCZECIN organizuje plenery i warsztaty z nauką Diaporamy.

Adu
03-08-2009, 16:43
Dzięki wielkie, zaraz zabieram się za wertowanie strony
Pozdrawiam

wisa
22-09-2009, 12:18
Odświeżam wątek co by nie zakładać nowego :)
Pytanko: jak zrobić - mając np. dziesięciominutową prezentację - menu żeby podzieliło mi tę prezentację na 3 części?
Ściągnąłem triala, wszystko proste oprócz menu....

manfred
02-12-2010, 09:40
Mam pytanie jak w PS zrobić przenikanie jednego obrazu w drugi ale tak aby pierwszy obraz a raczej to co sie na nim znajduje było widoczne na drugim (tworząc tak jakby trzeci obraz) a dopiero po chwili znikało. Mam nadzieje że dobrze wytłumaczyłem.

marcinc
02-12-2010, 10:00
Odświeżam wątek co by nie zakładać nowego :)
Pytanko: jak zrobić - mając np. dziesięciominutową prezentację - menu żeby podzieliło mi tę prezentację na 3 części?
Ściągnąłem triala, wszystko proste oprócz menu....

Z tego co mi wiadomo to do jednej prezentacji możesz dodać menu z jednym oknem.
Najprawdopodobniej chodzi Ci o to aby do jednej prezentacji stworzyć menu z kilkoma oknami wyboru ścieżki dostępu.
Programem można jedynie przygotować płytkę DVD z menu w którym jest kilka okienek, ale każde uruchamia inną prezentację.
Jeśli się mylę to chętnie też się dowiem, jak można zrobić menu z kilkoma okienkami dostępu do jednej prezentacji.

Pozdrawiam:)