Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Grand Teton - czyli wielki sutek.
velaskez
24-07-2009, 22:10
A ja się dalej nie poddaję. Park narodowy Grand Teton, po francusku wielki sutek. Wyoming, USA.
Już wedle nowej modły co do wielkości.
**
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img233.imageshack.us/img233/4300/dsc8073copy.jpg)
**
mateo912
24-07-2009, 22:16
mz wielki + :)
Vespalock
24-07-2009, 22:18
Cóż za woda! Niesamowite, że nie widać granicy między taflą a brzegiem. Ładny widoczek :)
irek6311
24-07-2009, 22:20
Extra fotka :D
Nikonozaur
24-07-2009, 22:28
Brakuje mi szerokości
Poszła w wysokość.. :mrgreen:
Poza tym fotka leci w lewo, o kłopotach z ostrością nie wspominając. Ale zgoda - ładny widok.
Byłem,widziałem...miejsce magiczne,tutaj-zupełnie nie wykorzystany potencjał tegoż.
Dla mnie - świetne, naprawde dobre foto, ta woda na pierwszym planie wymiata.
velaskez
25-07-2009, 07:14
No właśnie z tym zdjęciem miałem kilka kłopotów. Po pierwsze w miejscu gdzie była góra w tle była przystań. Po pierwsze trza było znaleźć miejsce w miarę bez łódek. Po drugie użyte f22 pokazało mi jak bardzo mam usyfioną matrycę. Stempelek pomógł:D No i nie miałem statywu, więc musiałem użyć ISO400:( Ale polarek się przydał:)
Tak czy siak cieszę się, że udało mi się wyciągnąć wnioski po poprzednich niepowodzeniach.
Byłem,widziałem...miejsce magiczne,tutaj-zupełnie nie wykorzystany potencjał tegoż.
ja nie byłem i nie widziełem ale niestety zgadzam się z opinią - nie wykorzystane miejsce, tak jak broniłem Cię w porzednich fotkach tak tutaj jestem na Ciebie juz zły - mając takie miejsce i takie swiatło i spieprzyć fotę robiąc ja nieostro,leci w lewo i w takim normalnym niemalże wycieczkowym kadrze, nie ja tego nie przyjmuję do wiadomosci :evil:
ja nie byłem i nie widziełem ale niestety zgadzam się z opinią - nie wykorzystane miejsce, tak jak broniłem Cię w porzednich fotkach tak tutaj jestem na Ciebie juz zły - mając takie miejsce i takie swiatło i spieprzyć fotę robiąc ja nieostro,leci w lewo i w takim normalnym niemalże wycieczkowym kadrze, nie ja tego nie przyjmuję do wiadomosci :evil:
Niestety muszę się zgodzić z Harbem... aż mnie skręca jak widzę jakie niektórzy mają miejscówki i ich nie wykorzystują...
Woda spolaryzowana?? Podoba mi sie bardzo!!
Piekna sceneria!
Mam nadzieje ze to nie ostatnie zdjecie z tego miejsca bo miejscoweczka znakomita i swiatelko dobre wiec ja bym sie z tamtad dlugo nie ruszyl.....czekam na cos szerzej:)
Marcin T
25-07-2009, 10:40
Po co zastosowałeś f22 skoro oprócz spadku jakości obrazka i tak nie widać pozytywnego efektu jej użycia?
Ciekawe niebo, myślę, że nad rawem można by posiedzieć i wyciągnąć z tego ładne foto :)
tormentol
25-07-2009, 11:34
Piękne miejsce. Zdjęcie wydaje mi się stosunkowo nie za bardzo ;). Jak już wcześniej koledzy napisali słaba jakość, wydaje się, że jest krzywo. Na pierwszym planie brakuje jakiegoś mocniejszego motywu i jest parę przeszkadzajek. Może warto jeszcze nad tym popracować albo jeszcze raz się przymierzyć do tego miejsca.
piekne miejsce choc samo zdjecie procz tego, ze malo ostro... to mi osobiscie ten kamien co na pierwszzym planie lezy, jakos nie lezy. Uzywales jakiejs szarej polowki? Takie osniezony szczyt zrobic w sloncu, i zeby nie przepalic a z drugiej strony zeby nie utopic w mroku ciemniejszych partii kadru.. ciezko. Sam kiedys sie z tym zmagalem i bez filtra poleglem. No i nie wiem jak inni ale mi jakos w gorskich zdjeciach nie podchodza pionowe kadry. Nawet gdyby znalazly sie na nim jak mowisz lodki i przystan to i tak chyba duzo lepszy bylby poziom.
velaskez
25-07-2009, 16:19
Wieczorem posiedzę nad rawem, bo mam ich stamtąd sporo.
@harb, gdybym mógł to bym posiedział dłużej, ale okoliczności co do tego są niesprzyjające.
Pablo 77
25-07-2009, 18:48
Podpisze się pod Harbem.Myslę że warto tam wrócic i na spokojnie podejsc do tematu:)
malasana
26-07-2009, 11:07
Po pierwsze, kadr wydaje mi sie niezbyt udany. Wolalbym szerszy, bardziej panoramiczny. Pion tutaj zaweza nam pejzaz, az chce sie wyjrzec poza zdjecie. Niestety, jakosciowo to zdjecie pozostawia duzo do zyczenia. Piszesz f22... Nie za duza wartosc? Mz przy f14 uzyskalbys duzo lepszy efekt.
A miejsce przepiekne...
Miejsce jak z bajki, ale na temat jakości juz napisano.
Bardzo ładne miejsce, podoba mi się to zdjęcie ;)
woda sie wylewa i brakuje ostrosci na dalszym planie, widok niesamowity