PDA

Zobacz pełną wersję : Think Tank Photo - Urban Disguise 30 do D300

Dlugi123
23-07-2009, 22:30
Witam

Szukam torby tzw. miejskiej na codzienne spacery z przeznaczeniem pod D300, 17-55 i może coś dłuższego.
Przeszukałem forum jak i różne inne strony i stopniowo zmieniała się moja koncepcja
Najpierw wytypowałem Lowepro Classified 160AW, później Crumpler 5 lub 6 Million, a teraz jestem prawie zdecydowany na Think Tank UD30 (może 20?).
Chciałbym poznać zdanie kogoś kto miał możliwość zapoznania się z tym ostatnim modelem i przymierzenia do niej puszki wielkości D300.
Przyznam, że nie udało mi się namierzyć zdjęcia tego UD30 "zawieszonego" na człowieku (łatwiej ocenić wielkość).
Sprawę utrudnia fakt, że Crumpler i Think Tank, z tego co się orientowałem są niedostępne w Polsce (będę kupował w USA). A może ktoś z Krakowa ma którąś z wymienionych toreb i mógłby udostępnić do oglądnięcia?

Dzięki i pozdrawiam, Tomek

kichu
23-07-2009, 22:41
ThinkTank-a na polske oficjalnie sprzedaje k-consult (to Ci od Sigmy)... jak z dostepnoscia itp itd nie wiem.

Zamiast sprowadzac z USA szybciej i wygodniej bedzie Ci kupic te torbe w ktoryms ze sklepow online w UK, np.
http://www.speedgraphic.co.uk/.

Co do gabarytow itp itd. nie wiem, mam troche sprzetu TT, ale tej torby akurat nie.

Dlugi123
23-07-2009, 22:51
Dzięki za kierunek poszukiwań. Mam akurat okazję, bo przyjeżdża znajomy i może mi przywieźć trochę gratów.
Ale już sprawdzam w UK.

Może jeszcze ktoś się znajdzie kto zna ten model.

Dlugi123
08-08-2009, 21:50
Odświeżę troszkę temat. Torba jest już u mnie i narazie przechowuję w niej D300+podpięty N17-55 (wchodzi też jednocześnie bez problemu Tamron 28-75, ktory posiadam chwilowo). Gdyby ktoś był zainteresowany opinią chętnie odpowiem, bo sam się trochę naszukałem.
Tak z dzisiejszego krótkiego spaceru, wygląda że będzie to to o co mi chodziło, podręczna, nie rzucająca się w oczy torba foto. Może wyciąganie aparatu nie jest super wygodne, trzeba trochę rozchylić otwartą komorę, ale pozostałe założenie są moim zdaniem spełnione bardzo dobrze.