Zobacz pełną wersję : Ciekawa ankieta;)
elleonore
22-07-2009, 09:28
Witam wszystkich.
Jestem posiadaczką cudownego D40 i D80. Fotografuję od dawna, do tego jeszcze filmuję. Zamierzam otworzyć działalność, i potrzebuję Waszej pomocy. Przygotowuję biznes plan i robię badanie rynku, mianowicie preferencje jakimi kierują się potencjalni nabywcy. Przygotowałam ankietę w Internecie:
http://www.ankietka.pl/ankieta/28136/profesjonalny-kamerzysta-i-fotograf-co-najwazniejsze.html
Jeśli ktoś będzie miał ochotę to można wypełnić, chętnie poznam opinie nie tylko laików ale także profesjonalistów, których tu z pewnością sporo;)
Z góry dziękuję za zainteresowanie i poświęcenie czasu;)
Pozdrawiam
elleonore
22-07-2009, 11:05
hehe, nie ma sprawy;) jak interes wypali to zrobię zlot w Mielcu;) dzięki wszystkim
Chciałem wypełnić ankietę, ale nie mogę, bo w pytaniu 6 żadna odpowiedź nie jest poprawna w moim przypadku.
rainbowwarrior
22-07-2009, 11:30
Również pozwoliłem sobie wypełnić.
"Moja babicka pochazi z Chrzanowa"
done it.
hehe, nie ma sprawy;) jak interes wypali to zrobię zlot w Mielcu;) dzięki wszystkim
poszlo i ode mnie :). no.. mielec dobra miejscowa bo mam niedaleko :)
Sami piwosze, a ja poprosze Tequile Olmece Silver :mrgreen:
A... wypełniłem i to szczerze. Pozdrowienia i powodzenia
stawiasz piwo ;)
Lepiej kup browar, będzie taniej:)
Pawel.j.m.
22-07-2009, 19:03
Chciałem wypełnić ankietę, ale nie mogę, bo w pytaniu 6 żadna odpowiedź nie jest poprawna w moim przypadku.
Wypełniłem, ale z 6 miałem te same problemy. Jak by co to lubię żywca;-)
wypełniłem. Ja piję tylko wódke wiec poprosze 0,5 wyborowej na mój adres. Poszło PW:)
willy_fil_
22-07-2009, 20:06
poszło... powodzenia...
a jakby mialo byc jakies piwko, to tez chetnie zajrze, a widze ze imprezka bedzie niemala :)
Dla mnie soczek bo nie do końca pełnoletni jestem ;)
Mr.Reset
22-07-2009, 20:49
Ze stalowej woli również blisko:)
A piwko najważniejsze by dobrze schłodzone:)
maniek@n
22-07-2009, 22:18
Również miałem problem z 6 i 8 ;)
był problem z 6 więc z przykrością powiadamiam, że na piwo nie zasłużyłem.
elleonore
23-07-2009, 08:59
hmm, ta szóstka jakaś feralna;( specjalistką w dziedzinie badań statystycznych to ja nie jestem, wybaczcie;) A co do tematu iście alkoholowego to widzę, że tu sami piwosze;) tak ja ja, zresztą... A tak serio, to organizujecie jakieś spotkania, zloty itp??
mnie to zmartwił ten przedział wiekowy - załapałem się na ostatni :-)
miron19j
23-07-2009, 13:35
a ja wolę Żuberka :-D
też jestem w tej wiekowej "reszcie świata"
PS: ja tam pije wszystko - powyżej pewnego poziomu cenowego :P
browarek - jczemu nie :D a problemow z 6 nie bylo:P
O 21.01 w Katowicach było jeszcze 30,5 stopni Celsjusza ...
Mimo tego ankietę wypełniłem. A piwo zimne z lodówki (był to Żywiec) opróżniłem, bo z przyczyny powyższej nie byłbym w stanie czekać na jego dostarczenie. Powodzenia !
Tez chcialem zasluzyc na piwo ale mi sie strona z ankieta nie chce otworzyc.
P.S. Ok juz poszlo.
Poszło..... mam nadzieję że Ci się uda.
zrobione:) a opublikujesz wyniki ankiety?:)
marius_m
26-07-2009, 10:35
Ankieta ciekawa, tylko z ludźmi jest tak, że mówią jedno, a jak przychodzi do realizacji to już inna sprawa. Poddając ankiecie fotografów forumowych, możesz dostać zbyt optymistyczne wyniki bo fotografowie podchodzą do tego tematu w podobny- logiczny dla nas fotografów sposób (ciekawe kto zaznaczył, że cena do 500zł :) Mimo, że prowadzę dg od bardzo niedawna, to mogę powiedzieć, że ludzie bardzo często kierują się zupełnie nielogicznymi i niezrozumiałymi dla fotografów/kamerzystów przesłankami. Podam przykład: Zaproponowałem koleżance wykonanie zdjęć na jej ślubie uwzględniając koleżeński rabat....koleżanka jakoś się nie zgłaszała, a 2 tyg przed ślubem zagarnąłem czemu nawet się nie zainteresowała, to odpowiedziała, że za fotografa płacą rodzice pana młodego i już zamówili "znajomego zawodowego fotografa" tylko że koleżanka jeszcze ani jego zdjęć ani jego samego nie widziała....załamałem się w jaki sposób ludzie myślą, a raczej kompletnie nie myślą.... oczywiście wszystko zależy od tego, na kogo się trafi... oby trafiać na tych myślących... pozdrawiam
Też wypełniłem, jeśli pomoże Ci to to proszę bardzo...;)
A co do moich preferencji alkoholowych:
Wściekły pies z Lech'em :-D
[...]
Pewnie i tak był tańszy. Moja mama oglądajc zdjęcia zawsze twierdzi, że są bardzo ładne, ale nie jest w stanie pojąć jak ludzie są w stanie płacić za jakiekolwiek zdjęcia takie pieniądze. Dla niej więcej niż '300zł' było by szkoda. A jak mowie, ze zdjecia moje nie sa takie dobre jak bym chcial i nie jestem z nich zadowolony to twierdzi: 'A po co sie starac, ludzie i tak sie nie znaja'... az mi wstyd
ale widzisz, za tacy ludzie co sie nie znaja, ale sie znaja lepiej i zawsze maja racje...
na pocieszenie coraz więcej par ma świadomość i chęć posiadania 'dobrych' zdjęć
ze świadmomością tą jednak jest gorzej na wsiach i wśród ludzi niżejsytuowanych, co w sumie jest oczywiste
no i tyle moich żali, teraz moge iśc spać;)
ps. ankietę wypełniłem
elleonore
28-07-2009, 16:02
zrobione:) a opublikujesz wyniki ankiety?:)
ankieta już zamknięta;) jeszcze raz wszystkim dziękuję za pomoc;) wyniki zbiorcze możecie zobaczyć tutaj:
http://www.ankietka.pl/wyniki-badania/28136/profesjonalny-kamerzysta-i-fotograf-co-najwazniejsze.html
pozdrawiam;)
elleonore
28-07-2009, 16:06
Ankieta ciekawa, tylko z ludźmi jest tak, że mówią jedno, a jak przychodzi do realizacji to już inna sprawa. Poddając ankiecie fotografów forumowych, możesz dostać zbyt optymistyczne wyniki bo fotografowie podchodzą do tego tematu w podobny- logiczny dla nas fotografów sposób
hmmm, zabezpieczyłam się, że tak powiem i w tym samym czasie wrzuciłam linka też na fora ślubne, gdzie ostro dyskutują przewrażliwione przyszłe Młode, więc myślę, że wyniki są dość zbliżone do rzeczywistości, a zresztą.... okaże się;)
elleonore
28-07-2009, 16:07
ale widzisz, za tacy ludzie co sie nie znaja, ale sie znaja lepiej i zawsze maja racje...
święte słowa. mam nadzieję, że na mojej ścieżce będzie ich jak najmniej;)
marius_m
29-07-2009, 12:40
ze świadmomością tą jednak jest gorzej na wsiach i wśród ludzi niżejsytuowanych, co w sumie jest oczywiste
Rzeczywiście coś w tym jest, bo koleżanka pochodzi ze wsi...I teraz przychodzi na myśl jedno powiedzenie: Człowiek może wyjść "ze wsi" ale wieś z człowieka nie....nie ujmując nikomu, kto pochodzi ze wsi lub jest jej mieszkańcem.... bo to tyczy się bardziej pewnego stanu świadomości ( którego statystycznie największy brak jest na wsiach, co nie znaczy, że brak nie występuje również i w dużych miastach)
Wracając do wątku to największą ilość głosów mają te wyniki, co sam zaznaczyłem i jednocześnie bym chciał jako fotograf, żeby ludzie właśnie w ten sposób zaznaczali :) Czyli może ogólnie nie jest tak źle z deklaracjami ludzi. Oby teraz trafiać na takich co tak deklarują i się tego trzymają...
marius_m - moze to tylko głosy forumowiczów lub wyedukowanych estetycznie internautów