Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Panoramicznie
Irlandzkie gorki.....
3 kadry poziome.....
D90-T17-50
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
http://img27.imageshack.us/img27/6417/kerryzg11.jpg]źródło (http://img27.imageshack.us/i/kerryzg11.jpg/)
Nikonozaur
22-07-2009, 02:53
Czuć przestrzeń i głębię, takie dwuwymiarowe 3D. Kolory też gitara. Bardzo ładnie.
podoba sie - swietne niebo miałes :-D
borregaard
22-07-2009, 06:50
No i super jest...:-D
Ja ,może przyciemniłbym lub dał więcej kontrastu,lub podostrzyłbym,ale tylko sam dół...niebu nic nie brakuje.
wojtek6308
22-07-2009, 07:08
Ładna panoramka :) niebo i kolory bardzo dobre.
Kolor bardzo fajny a i tą przestrzeń, którą tu pokazałeś czuć aż miło :D
cheyenne
22-07-2009, 07:53
pieknie oddałeś niebo
Sowulus12
22-07-2009, 08:05
jestem na duże tak - przyjemne dla oka ;)
Bardzo ładne niebo - na dole też jest bardzo ok.
Marcin T
22-07-2009, 08:38
Bardzo udana panorama, naturalne kolorki. Podoba się :)
Bardzo ładne zdjęcie, wprost przenosi mnie tam
Bardzo dobra praca.
Świetnie wykorzystana miejscówka
hmmmmm, aż chce się tam przenieść.
Idziesz w coraz lepszą stronę. Zdjęcie bez zarzutu.
Przestrzennie i przejrzyście trafiłeś piękne warunki i ładnie pokazałeś.
Idziesz w coraz lepszą stronę. Zdjęcie bez zarzutu.
Prawie bez zarzutu:). Widać efekt stemplowania na niebie na brzegu kadru z prawej strony. Widać powtarzające się elementy chmur.
Co oczywiście jest łatwe do poprawienia i będzie bez zarzutu:)..
Prawie bez zarzutu:). Widać efekt stemplowania na niebie na brzegu kadru z prawej strony. Widać powtarzające się elementy chmur.
Masz rację. Nie zauważyłem tego :D .
Fakt przeoczylem:) Stempelek poszdl w ruch zeby usunac przepalenie na chmurach;)
Juz doszedlem jaki blad robilem w poprzednich pracach......byla to nieodpowiednia i za mocna obrobka samych RAWow przed laczeniem w panorame.....
Dziekuje wszystkim za pozytywne opinie;)
Juz doszedlem jaki blad robilem w poprzednich pracach......byla to nieodpowiednia i za mocna obrobka samych RAWow przed laczeniem w panorame.....
Nie wiem jak inni na forum, ale ja jak składam panoramę to w rawach ustawiem tylko taki sam balans bieli (ręcznie - podaję wartość w cyferkach) i czasami kasuję lekko przepłay. Nie wolno ingerować za wiele w poszczególne zdjęcia bo przy składaniu ich będzie problem z jasnością, kolorystyka itp.
Nie wiem jak inni na forum, ale ja jak składam panoramę to w rawach ustawiem tylko taki sam balans bieli (ręcznie - podaję wartość w cyferkach) i czasami kasuję lekko przepłay. Nie wolno ingerować za wiele w poszczególne zdjęcia bo przy składaniu ich będzie problem z jasnością, kolorystyka itp.
Wiesz co ja uzywalem za duzo "przezroczystosci" bo przy obrobce pojedynczych RAWow zdaje to egzamin.....a tak to faktycznie tylko korekcja balansu bieli i moze minimalnie kontrast i ekspozycja.....na koniec oczywiscie "synchronizuj"
No i bardzo ładne górki, o niebie nawet nie wspomnę. :) Jeżeli chodzi o niebo, to trzeba było bardzo się przypatrzeć, żeby znaleźć to niedociągnięcie, dlatego wg mnie nie ma to żadnego znaczenia.
Udana panorama.Gratuluje.Pogoda dopisała
eeeeeeeeeeeeextra, mogę sobie wrzucić na tapetę?
eeeeeeeeeeeeextra, mogę sobie wrzucić na tapetę?
:) Oczywiscie....;)
Dobrze to zrobiłeś, podoba się.
Proac150
23-07-2009, 10:55
Widoczek, chmury, dobra fota
mariusz_777
23-07-2009, 11:48
Bardzo ładna panorama :)
Pozdrawiam