Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] W zbożu cd........
...........zapraszam, raz jeszcze na temat zbożowy
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img43.imageshack.us/img43/6449/dsc4010r.jpg)
2. i bonusik zatytułowany - Miedza
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img530.imageshack.us/img530/372/dsc4101or.jpg)
pozdrawiam :-D
malasana
20-07-2009, 22:40
Tym razem nr 2 mnie zachwycil. Malowniczy rozgardiasz, i te kolory...
Obie prace bardzo ładne z naciskiem na 2jkę.
Choć na podkręciłbym trochę albo kontrast albo kolor.
Marcin T
20-07-2009, 22:44
Obie śliczne i na 5.
1 za analogowe kolory, 2 za pomysł na kadr. Jak to wyżej napisano malowniczy rozgardiasz.
Obie prace bardzo ładne z naciskiem na 2jkę.
Choć na podkręciłbym trochę albo kontrast albo kolor.
Marcinie - straci tę subtelność, dlatego nic nie bedę zmieniał :-D
Obydwie bardzo dobre ze wskazaniem na nr 2.
Nikonozaur
20-07-2009, 22:50
Ja też się bardziej zakolegowałem z dwójką, może dlatego, że temat z jedynki już widziałem w paru ujęciach. Kolory jak zwykle bez zarzutu.
Ja też się bardziej zakolegowałem z dwójką, może dlatego, że temat z jedynki już widziałem w paru ujęciach. Kolory jak zwykle bez zarzutu.
no tak Darko pokazał juz kilka zdjęc z tego plenerku, ale staram się nie dublować ujęć :-D
Dobre zdjęcia. A szczególnie 1 i 2 :mrgreen:
Pierwsze z tej serii jest świetne, bardzo do mnie trafiło :D drugie mniej, ale to może dla tego, że to pierwsze bardziej wzrok mój przykuło :-)
tormentol
21-07-2009, 02:32
Obydwie prace bardzo dobrze zrobione mz, podobają się.
A to po to żeś się tam kładł na ziemię a ja myslałem że jakieś makro strzelasz ;)
Obie fajne jak zawsze zresztą co jużrobi się nudne, wstawiłbyś jakiegoś gniota ;)
wojtek6308
21-07-2009, 10:52
Obie prace dobre :) i obie mnie się podobają.
Dla mnie 2jka :) fajne spojrzenie. Ja zawsze przeklinam miedze - pare razy sobie prawie noge na nich skręciłem...
1ke chyba na plfoto widziałem...
sabs2key
21-07-2009, 17:43
Obie fajne jak zawsze zresztą co jużrobi się nudne, wstawiłbyś jakiegoś gniota ;)
ja też jestem za.... :D fajne fotki
Zdecydowanie dwójka, po prostu się podoba :)
Podoba mi się to, że potrafisz w naprawde przystępny dla widza sposób przedstawić miejsce które z perespektywy zwykłego człekokształtnego jest miejscem nie do końca dostrzegalnym. Prawdę mówiąc nie wiem czy sam zrobiłbym podobne do nr.2 z tego względu, że prawdobodobnie nie zwróciłbym na nie uwagi. I tego mi czasami brakuje w Krajobrazie - zdjęć miejsc które z pozoru są proste , jednak ukazują coś nad czym niejeden z nas nie zatrzymałby się nawet na sekundę... Czasem pogoń za wręcz surrealistycznymi miejscówkami powoduje negatywny odrzut na widok całkowicie naturalnego krajobrazu ....
Wg mnie 2 jest naprawdę fajnym zdjęciem!
pzdr...
Podoba mi się to, że potrafisz w naprawde przystępny dla widza sposób przedstawić miejsce które z perespektywy zwykłego człekokształtnego jest miejscem nie do końca dostrzegalnym. Prawdę mówiąc nie wiem czy sam zrobiłbym podobne do nr.2 z tego względu, że prawdobodobnie nie zwróciłbym na nie uwagi. I tego mi czasami brakuje w Krajobrazie - zdjęć miejsc które z pozoru są proste , jednak ukazują coś nad czym niejeden z nas nie zatrzymałby się nawet na sekundę... Czasem pogoń za wręcz surrealistycznymi miejscówkami powoduje negatywny odrzut na widok całkowicie naturalnego krajobrazu ....
pzdr...
dzieki Jędrek - Ci którzy mnie znają wiedzą ze taki mam styl i bardzo często pokazuję prostotę, mało tego bardzo lubię takie własnie zdjęcia u innych, ale dla niektórych to zbyt mało, są tacy którzy szukając w kadrze jakiś wielkich wydarzeń uwazają takie zdjęcia za łatwiznę, za pstryk - zaręczam jednak ze nie jest prostą sprawą zrobienie czystego kolorystycznie i dobrego kadrowo zdjęcia, i jednocześnie bardzo prostego w wyrazie :-D
Do mnie przemawia jedynka, jest rzeczywiście analogowa. Bardzo proste, ale ciekawe ujęcie. Ja też tak patrzę na łan zboża.
pzdr...
Świetnie jendryn to ująłeś.
Ja nazywam to to znacznie krócej - wrażliwość i umiejętność spojrzenia.
2-ka jest zdecydowanie pięknym zdjęciem!
dziekuję wszystkim za odwiedziny i komentarze :-D
borregaard
22-07-2009, 06:32
Ja tam się cieszę ,że jeszcze znajdują się tacy którzy focą proste sprawy,pokazując je w interesujący sposób,tak jak tu Janek,a że niektórzy ,w przypadku czegoś więcej w kadrze niż kołka,się gubią,nie ogarniają tego....no cóż...:mrgreen:
Mark Kowalczyk
22-07-2009, 11:43
Nr 1 kolorystycznie bdb, ale nr 2 majstersztyk kadrowo.
Pozdrawiam