Zobacz pełną wersję : [ Foto-żart ] Przypadek, przepadek
todominik
19-07-2009, 20:55
Mam do was pytanie? Kto wie jak to zrobiłem? :) podpowiem że to auto portret...
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.fotosik.pl)
Jeden aparat - statyw i samowyzwalacz
Drugi aparat - na nim lampa błyskowa z podświetleniem od AF ;)
todominik
19-07-2009, 22:43
Zemsta Sithów?
blisko blisko ale co dokładnie przez to rozumiesz???
velaskez
20-07-2009, 07:39
Czytnik kodów kreskowych.
A może to ta klawiatura "laserowa" ? :)
todominik
20-07-2009, 17:04
Ani czytnik kodów ani klawiatura laserowa :)
Czornyj napisz dokładnie co chciałeś przez to powiedzieć ( bo zdaje mi się że wygrałeś : )
Gimmickz
22-07-2009, 01:29
odnoszę wrażenie ze fota się cykła zanim flesz błysnął... AF się ustawiło z innego aparatu?
todominik
22-07-2009, 16:30
odnoszę wrażenie ze fota się cykła zanim flesz błysnął... AF się ustawiło z innego aparatu?
zła odp :) Może by zmotywować forumowiczów wyznaczę jakąś nagrodę :)
Dla forumowicza który powie mi jak to zdjęcie było zrobione ja w zamian powiem (w nagrodzie) coś naprawdę cennego!
Pilot do telewizora jako dodatkowe zrodlo swiatla ;)
todominik
23-07-2009, 09:43
Pilot do telewizora jako dodatkowe zrodlo swiatla ;)
Niestety nie :) Kto ma jeszcze jakieś pomysły?
A według mnie to autor coś skanował w tym momencie i pokrywa od skanera była podniesiona, a na nim "cóś" co dało taki ładny czerwony kolor.
No, ale mogę się mylić :-)
todominik
23-07-2009, 16:54
A według mnie to autor coś skanował w tym momencie i pokrywa od skanera była podniesiona, a na nim "cóś" co dało taki ładny czerwony kolor.
No, ale mogę się mylić :-)
He to też zła odp :) Kto da inny pomysł? Przypominam że dla forumowicza który odgadnie jak to zdjęcie zostało zrobione w nagrodzie powiem coś cennego :D
maćko160
23-07-2009, 17:16
jak nie klawiatura "laserowa" no to może laser taki z kiosku z końcówkami o różnych wzorkach?
tomek20stencel5
24-07-2009, 15:33
Bawiłeś się takim mieczem jak w gwiezdnych wojnach :D
todominik
24-07-2009, 16:07
Nie laser nie miecz... :D Nio kombinujcie dalej!
Dioda od myszki optycznej?
hm mi sie zdaje ze na twarzy masz odbita okladke star wars i ze widac jakis napis ...jakies odbicie z monitora czy cos? :P
todominik
24-07-2009, 22:14
Niestety nie jest to dioda od myszki oraz nie jest ani odbicie z monitora ani nie mam na twarzy odbitej okładki ze star wars. Na razie podpowiedzi nie daję... Czekam na nowe propozycje :)
Hm, jest to światełko AF? Jeżeli tak, to po prostu rzuciłeś sobie to na buzię, jeżeli nie, to nie mam niebieskiego w czerwone paski pojęcia :)
todominik
25-07-2009, 16:06
Hm, jest to światełko AF? Jeżeli tak, to po prostu rzuciłeś sobie to na buzię, jeżeli nie, to nie mam niebieskiego w czerwone paski pojęcia :)
GRATULACJE :) Co prawda nie powiedziałeś jak dokładnie to zrobione zostało ale nie ma sensu dłużej tego ciągnąć... A teraz czas na nagrodę. Może przed rozdaniem nagrody powiem jak to zrobiłem: kupiłem kabel synchronizacyjny DELTA (3 razy wymieniany na nowy bo każdy poprzedni nie łączył) i oto takie coś powstało.
A nagroda dla kolegi nem oraz R.i.P. cenna rada: Jeśli chodzi o kable synchronizacyjne to tylko oryginały od nikona!
Ja swój odesłałem dopłaciłem, kupiłem oryginał i jestem zadowolony. Wiem że na pewno znajdą się osoby które mają zamiennik i są zadowolone... ale ja do nich się nie zaliczam. A więc żeby zaoszczędzić przede wszystkim zdrowia to tylko oryginały.
pozdrawiam wszystkich którzy brali udział w ''zabawie'' :)
terpsych
25-07-2009, 16:10
długi czas i ktoś lub ty walił Ci pointerem po twarzy - barbarzyńca.
t.