Zobacz pełną wersję : Gdzie naprawić D300??
Witam,
Przytrafiła mi się rzecz straszna. Mianowicie mój D300 nie widzi SB800 (i vice versa). Po podpięciu SB900 jest to samo, więc wniosek z tego jest prosty - wina tkwi w korpusie. Gwarancji już nie mam, stąd pytanie - gdzie najlepiej zglosić się z tym problemem? Może ktoś się orientuje, ile to może kosztować? Próbowałem coś leciutko czyścić na właśną rękę, ale nic to nie dało. Sanki także nie wyglądają na mechanicznie uszkodzone. No i spustem migawki błysk się wyzwala ale nic po zatym - żadne ustawienia, automatyka itd.
jaroslawkonopka
19-07-2009, 18:06
hej
nie przesadzaj spotykaja ludzi bardziej straszne rzeczy...
ja na wstepie przeczyscil bym styki do lampy w body D300
w D70 czasami po prostu pokrywaly sie brudem, sniedzialy nie wiem jak to nazwac i trzeba je bylo po prostu mechanicznie przeczyscic
mysle ze service nikona tez za samo stwierdzenie problemu chyba az tyle nie wezmie
polecam jednak serwis zanim zamartwisz sie na smierc
pozd
jasiek
Najlepiej serwis Cię ratuje. A taka przyjemność tylko że w D200 wraz z wymianą wszystkich gum kosztuje w granicach 700zł z tym że u Ciebie pewnie nie będzie konieczna wymiana gum.
Pozdrawiam
Piotrek
może zapytaj tu:
http://fotoserwis.krakow.pl/index.php?t=content&id=5
do Krakowa masz 130 kilosów, tylko tam zadzwoń najpierw
jest tam w serwisie człowiek, który robi takie rzeczy
sam korzystałem i polecam
serwis NP potraktowałbym jako stateczność, ze względu na jak najgorsze osobiste doświadczenia
Najlepiej serwis Cię ratuje. A taka przyjemność tylko że w D200 wraz z wymianą wszystkich gum kosztuje w granicach 700zł z tym że u Ciebie pewnie nie będzie konieczna wymiana gum.
Pozdrawiam
Piotrek
ale w serwisie moga i tak twierdzić co chcą i robic co chcą
jak ja wymieniałem styki w bagnecie to też mi wszystkie gumy wymienili
styki 60, a gumy 600
i połtorej miesiąca trzymali i odesłali z niepodpiętym górnym wyświetlaczem
masakra
a nie zalało Ci go?
Nie, na pewno nie zalany. Chcę właśnie uniknąć serwisu oryginalnego, bo z opowieści znajomych fotografów mogę czekać do Świąt Bożego Narodzenia :P
luxius dzięki, obadam ten kraków
@jaroslawkonopka nie wiem, o co Ci chodzi z tym przesadzaniem o,O
jacekplacek
21-07-2009, 18:27
moze w body jest tryb reczny ?
Nakierujesz mnie gdzie moge to sprawdzic? Aczkolwiek szczerze wątpie bo patrzyło na to kilku znajomych fotografów i diagnoza była ta sama. Na razie żaden z serwisów nie zdecydował się na naprawę - chyba będzie trzeba się pogodzić z serwisem Nikona i wydać ~1kPLN :(
Ja polecam serwis pana Kadei na ul. Czapskich 1 w Krakowie (przecznica od Piłsudskiego).
Człowiek-czarodziej. Co prawda nie wiem, na ile on sie "tyka" cyfraków, ale z analogami cuda wyprawiał (i wyprawia), tak samo z optyką.
Generalnie serwis-legenda, na pewno warto przedzwonić, opowiedzieć co i jak i zobaczyć, czy warto się do Krk wybrać.
Dzięki messer, to chyba ten Pan z linka którym rzucił luxius. Dzwoniłem i niestety Pan Kadeja stwierdził że nie da rady..
@mod: orginalny oraz oryginalny to prawidłowa pisownia. Lepiej byś pomógł w temacie...
Dzięki messer, to chyba ten Pan z linka którym rzucił luxius. Dzwoniłem i niestety Pan Kadeja stwierdził że nie da rady..
Takie czasy nastały. Elektronika, Panie.
W takiej sytuacji nie ryzykowałbym innych źródeł naprawy, jak postępowy serwis...
krokodyl-lodz
26-07-2009, 22:26
Napisz co było i ile Cię to zabolało jak już będzie po... ciekawość :)
nie wiem czy nie za późno, ale w Rzeszowie masz jeszcze coś takiego
http://www.fotoserwis.ipr.pl/
na pewno naprawiają cyfrówki i podobno gość jest dobry, ale to tylko z plotek sam nie sprawdzałem
Napisz co było i ile Cię to zabolało jak już będzie po... ciekawość :)
Ze względu na brak cierpliwości i czasu aparat trafił na allegro i poszedł do kupca którego nie interesowały lampy zewnętrzne :-) teraz szukamy nowego...