Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Wzgórze światłem malowane...
Niestety czas porzucić BW i wrócić do koloru:)
Zostawiam pod ocenę
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img529.imageshack.us/img529/224/center800.jpg)
Aberrator
18-07-2009, 15:11
Bardzo ładnie, minimalizm kolorystyczny a właściwie dualizm kolorystyczny dodaje dynamiki, trochę u mnie chmury wypalone ale mine to nie razi bo u mnie też wychodzą wypalone nawet jak mi się wydaje że nie są wypalone. Spróbowałbym kadrować jeszcze inaczej np żeby ta chatka była bardziej widoczna, ale to tylko inna wersja a nie czepianie się tej kompozycji bo jest OK.
pozdrawiam
Może ktoś jeszcze wyrazi swoją opinie:)
cheyenne
18-07-2009, 19:45
tak ja wyrażę
dla mnie bomba
może i mi się kiedyś tak uda
ekspozycja godna pochwały
Al Koholik
18-07-2009, 19:54
Z tego zdjęcia wynika, że ciągle czegoś szukasz i to jest godne pochwały. Samo zdjęcie jest ciekawe. Nie będę wnikał czy jest dobre czy złe. Czy można było lepiej czy lepiej już się nie dało. Fotka jest interesująca. Jedno co mi się w tym zdjęciu na pewno podoba to kolorystyka.
kopeniek
18-07-2009, 19:57
Podoba się, ładnie kompozycyjnie :), pozdro
Może ktoś jeszcze wyrazi swoją opinie:)
Odnosząc się do kadru, to przyznam, że ciekawy... Zaś bacząc na tytułowe malowanie, to uważam, że nazbyt wiele żółtego koloru się wkradło... ;-)
T_P_
Odnosząc się do kadru, to przyznam, że ciekawy... Zaś bacząc na tytułowe malowanie, to uważam, że nazbyt wiele żółtego koloru się wkradło... ;-)
T_P_
U mnie nigdy standardowo:)
fajny kadr, kolorystyka również na plus - podoba się
Kolorystyka swietna, kadr udany, chmury ladnie wyciagniete.......
Wiem ze temat dosc trudny i ciezko naswietlic wszystko prawidlowo w tym przypadku....jedyny minus to przepalenia na chmurach;)
Miałem słońce nad głową, w dodatku to 1500 m.n.p.m :) i waliło w soczewki na maxa
wygumkuj to ogrodzenie :mrgreen: a tak to już wszystko zostało powiedziane.
wygumkuj to ogrodzenie :mrgreen: a tak to już wszystko zostało powiedziane.
a co aż tak gryzie?:)
Piotr_ek
18-07-2009, 23:14
Zdjęcie dzięki kuszącym kolorom idzie w oryginalność... dobra fota.
pozdr!, P.
Wiem ze temat dosc trudny i ciezko naswietlic wszystko prawidlowo w tym przypadku....jedyny minus to przepalenia na chmurach;)
Podpiszę się , ale dodam, że kadrowo jest świetnie.
wygumkuj to ogrodzenie
Nawet o tym nie myśl :) To ogrodzenie to wspaniała część tego obrazka
wojtek6308
19-07-2009, 08:37
Kadr bardzo ładny :) kolorki bardzo oryginalne :) podoba się.
Podpiszę się pod tym ;) świetne miejsce znalazłeś - sam szukam takich kadrów...
Ogólnie mi się to podoba.
ja równiez sie pod tym podpiszę ale dodam ze czesto ostatnio balansujesz na granicy przepaleń i równiez bardzo czesto te które sa na dobrych ujeciach tak jak w tym przypadku niestety psuja ich odbiór
kadr bdb i dół równiez - niebo juz mniej ze wzgledu na przepały :-D
Ale jeśli słońce było tuż nad górną krawędzią zdjęcia to przepał jest tu naturalna sprawą.
Ale jeśli słońce było tuż nad górną krawędzią zdjęcia to przepał jest tu naturalna sprawą.
Naturalna sprawa to jedno, a druga to to , że dla mniekażde zdjęcie nie musi być idealne, mi akurat te małe przepały nie psują całej kompozycji i w zasadzie nie zwaracam na nie aż takiej uwagi.
a co aż tak gryzie?:)
nie gryzie, tylko nie pasuje do mojego skojarzenia z filmami o wojnie secesyjnej. / nie wiem czemu, pewnie przez ten kościółek/