PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Drzewo bw

Duca
18-07-2009, 12:20
Pierwsze próby bw w krajobrazie. miało być lekko mrocznie
Raczej skąpo, oceńcie sami...

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img443.imageshack.us/img443/3310/52001229.jpg)

pozdrawiam!

Szuwar
18-07-2009, 12:49
To jest bardzo dobre zdjęcie.

Bardzo dobrze umieściłeś główny motyw w kadrze.

Konwersja również wpada w mój gust.

Jedno zastrzeżenie, ale to pewnie wina pomniejszania - ostrość. Po prostu jej brak.
Spróbuj może jeszcze raz wrzucić wyostrzone.

Dziwnie również drzewo odcina się od nieba, ale może ja źle coś widzę i czepiam się.

Motyw kapitalny

.

Rafał_Sz
18-07-2009, 13:06
Całkiem zacna próba.

Marcin T
18-07-2009, 18:31
Otworzyłem, patrzę i pierwsza myśl jak mi wpadła to, że drzewo będące tu motywem głównym pochodzi z innej fotografii.
Jest zatem kiepsko wklejone albo nie do końca opanowałeś maskowanie po pracy na warstwach :)
W każdym bądź razie motyw ten położony jest dobrze w kadrze.

Duca
18-07-2009, 19:28
Drzewo nie jest z innego zdjęcia ;) ale faktycznie wygląda jakby było wklejone, takie kwiatki wyszły mi po konwersji do bw i nie wiem jak temu zaradzić. Będę próbował coś pokombinować i wkleję jak rezultat będzie zadowalający.
Dziękuje za komentarze

Grzegorz WO
18-07-2009, 22:15
Drzewo wyszło bardzo ciekawie. W takim samym "stylu" obróbki, ale bez pierwszego planu (na którym niczego ciekawego nie widać) - moim zdaniem - byłoby jeszcze ciekawiej, po prostu więcej tytułowego, ciekawego drzewa.

harb
19-07-2009, 07:34
To jest bardzo dobre zdjęcie.

Bardzo dobrze umieściłeś główny motyw w kadrze.

Konwersja również wpada w mój gust.

Jedno zastrzeżenie, ale to pewnie wina pomniejszania - ostrość. Po prostu jej brak.
Spróbuj może jeszcze raz wrzucić wyostrzone.

Dziwnie również drzewo odcina się od nieba, ale może ja źle coś widzę i czepiam się.

Motyw kapitalny

.

też tak uwazam - potwierdzam, bdb konwersja :-D

wojtek6308
19-07-2009, 08:12
Gdyby nie dziwnie wyglądające drzewko byłoby jeszcze lepiej :)

kulten
19-07-2009, 13:48
Dobra konwersja ale do poprawki przy samym drzewie gdzie w pełni zgadzam się z uwaga Marcina, że wygląda jak wklejone.