Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Wysoka Dąbrowa 2
Tym razem widok od drugiej strony. Wszystko to co widać w kadrze jest zamierzone, nie trafiło tam przypadkiem. Pozdrawiam.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/07/DSC_3687-1.jpg
źródło (http://i498.photobucket.com/albums/rr348/erdetm/DSC_3687.jpg)
cheyenne
16-07-2009, 13:19
fotki brak
semyazza
16-07-2009, 13:21
w poprzednim Twoim watku, mimo, ze innym sie wyswietlalo, ja rowniez nie widzialem zdjecia
cos chyba nie teges.... :mrgreen:
zalinkowałem z innego serwera. ale to dziwne, że się nie wyświetla...no teraz powinno być ok
semyazza
16-07-2009, 13:46
Jezusicku! jak tu pyknie!
wiejsko - czarodziejsko
ladne (generalnie), ale nie podobaja mi sie te trawy zagladajace spod dolnej krawędzi.
ERDE - " Wszystko to co widać w kadrze jest zamierzone, nie trafiło tam przypadkiem. "
Te betonowe słupy , według Ciebie ,są zamierzonymi elementami podnoszącymi estetykę obrazu. ???
Co do fotki to podoba się , choć odrobinę, u mnie, za jasna...
,
pozdr...
Te betonowe słupy są wg mnie stałym elementem tamtego krajobrazu, i je również miałem na celu pokazać. tak samo jak trawy w rogu:) Może się podobać, może się nie podobać. Ja wypracowałem taką wersję i taką prezentuję. Nie lubię stęplować słupów tylko dlatego, żeby było ładniej. Pokazuję to jak tam było (tak lubię) :)
dzięki za komentarze.
semyazza
16-07-2009, 13:54
Ja nie napisalem ani slowa o trawach w rogu.
Napisalem o tych wystajacych spod dolej krawedzi - rog daje pewien punkt odniesienia, te wystajace koncowki nie daja nic
Ogólnie trochę blade to zdjęcie... w kadrze też tak średnio - nie ma na czym skupić wzorku.
Betonowe słupy, no cóż... skoro Ci się podobają to ok, ale ja jestem przeciwnikiem takich elementów.
no to bierz młot, łom i wyburzaj :D
a z tymi trawkami z dołu to już aptekarstwo :D
no to bierz młot, łom i wyburzaj :D
Ja to robię humanitarnie - myszką na komputerze :mrgreen:
może nicka zmienić na wielbiciel_słupów :D
arturoui
16-07-2009, 20:21
Erde , tak trzymać !! Panowie , stemplowanie tych słupów ( ONE TAM SĄ ) to oszukiwanie. Ale kogo , siebie , tych co fotkę oglądają ?? Można przypuszczać , że wiele zdjęć które być może tu oglądamy jest stemplowanych , a jaaakie łaaaadne !! Ale co mają wspólnego z rzeczywistością którą widzieliśmy w wizjerze ?? Po takim zabiegu NIC. Tak więc albo robimy fotografie ( ze słupami , trawkami i co tam jeszcze ) albo robimy grafikę komputerową. Dla mnie fotka przecudowna i prawdziwa !! Koniec kropka !! Pozdrawiam
arturoui, to co piszesz było już wiele razy poruszane na forum. Poczytasz trochę, to zobaczysz :) Kwestia jest taka, że to co prezentujemy to efekt naszej pracy. To jest to, co my chcemy pokazać innym. Nie musi to być dokładne odwzorowanie rzeczywistości, nie musi to być dokument. Fotografia daje tak ogromną dowolność kreowania produktu końcowego, że żadne ograniczenia nie powinny nas tłamsić. Ja lubię pokazać w miarę możliwie to co widziałem, bez upiększania. Tak mam i w końcu mam do tego prawo :) A zwolenników poprawiania rzeczywistości jest tak wielu jak jej obrońców.
podkręciłbym troche saturację, moze wystarczy lekkie przyciemnienie - poza tym mnie się podoba :-D
borregaard
17-07-2009, 07:49
Jest OK.Troszkę kolorku lub przyciemnić,jak to już Janusz wspomniał.
wojtek6308
17-07-2009, 09:03
Więcej koloru i będzie OK :)
Marcin T
17-07-2009, 15:15
Niebo miałeś wyśmienite!
Chmurom trzeba mu jednak ociupinę kontrastu bo jakoś tak matowo jest.
ok, idąc za Waszymi radami podejdę jeszcze raz do obróbki
ktos kiedys powiedzial ze zdjecie to uchwycenie danej chwili ...... nic nie stępluj tak tam jest i tyle ,,,,,,,mz dodaj tylko koloru i kontrastu i bedzie super