Zobacz pełną wersję : Matryca
Witam
Czy istnieje jakaś graniczna liczba zdjęć po której może posypać się matryca w D50, chodzi mi o to czy np matryca wytrzyma 20000 tyś zdjęć?:???:
Pozdrawiam
Witam
Czy istnieje jakaś graniczna liczba zdjęć po której może posypać się matryca w D50, chodzi mi o to czy np matryca wytrzyma 20000 tyś zdjęć?:???:
Pozdrawiam
20000 ....spokojnie, a i 200 000 też bez problemu (może wcześniej padnie migawka, ale nie jest to pewnik :) )
Matryca bez problemu powinna ale właśnie jest to ale
Co do mechanizmu lustra to różnie bywa ale taki przebieg to raczej dopiero rozgrzewka
20000 tyś zdjęć?:???:
Czy dobrze liczę że napisałeś 20 miliardów zdjęć?
Nie wiem czy wytrzyma....
Kaelthas
15-07-2009, 18:54
Czy dobrze liczę że napisałeś 20 miliardów zdjęć?
Nie wiem czy wytrzyma....
troche kolego przeszarżowałeś :mrgreen: 20 tyś zdjęć napisał...
@topic
jak nie będziesz naświetlał kilka godzin non stop to chyba nic się nie stanie
troche kolego przeszarżowałeś :mrgreen: 20 tyś zdjęć napisał...
Jak dla mnie to jest 20 milionów.
Wojtek Mąka
15-07-2009, 19:22
20 000 plus trzy zera daje 20 mln :)
ludzie to mają problemy, ja pierdziu... :D
Właśnie się dowiedziałem tak prawdę pisząc, a nie żartując z liczb że matryca powinna wytrzymać kilka lat (chyba3) non stop naświetlania. Biorąc pod uwagę średnio jedno zdjęcie ma czas 0,5 s no to sobie można policzyc na ile wystarczy matryca. To mi powiedział kumpel który gdzieś kiedyś szukał czegoś odnośnie matryc.
Pzdr
Wojtek Mąka podłączałeś kiedyś swojego Garmina do D80?
cheyenne
16-07-2009, 12:46
nie przejmuj się matrycą
może koledze chodziło o migawkę liczoną na około 100 000 pstryknięć, ale to wystarczy na jakieś 8 lat licząc 1000 zdjęć na miesiąc
body będzie już przestarzałe i pewnie zmienisz je na nowe zanim dojedziesz do 100 000