Zobacz pełną wersję : Obudowa dysku 3,5 z obsługą LAN. Warto?
terpsych
15-07-2009, 07:39
Cześć. Myślałem o nabyciu czegos takiego: http://www.ceneo.pl/1245482 , aby mieć możliwość sprawnego domowego backupu (niekoniecznie szybkiego) danych i dostępu do dysku z kilku komputerów. Czy ktoś z Was ma doświadczenie z takim sprzętem. Może nawet konkretnie z tym typem?
Proszę o pomoc.
terpsych
DMQuadro
15-07-2009, 09:33
Ja mam WD MyBook Studio z usb, esata, firewire. U mnie jest podłączony po firewire do jednego z komputerów domowych, ale backup odbywa się ze wszystkich wskazanych folderów bądź dysków na dowolnym domowym komputerze. Mam to ok 2 lat. Program dołączony do dysku bardzo dobrze sprawuję. Polecam. A cenowo jest na prawie poziome zakupu wewnętrznego. Są modele od 500Gb do 2Tb.
terpsych
16-07-2009, 17:07
A czy poleci ktos z Was obudowę/dysk przenośny pełniące jednocześnie rolę fotobanku - żeby była możliwość zgrywania zdjęć z aparatu bez zabierania laptopa.
Możliwie tanie.
terpsych
DMQuadro
22-07-2009, 21:51
Miałem taki - jakiś DigiMate - ale zawiódł na wyjeździe, teraz mam więcej kart i targam jednak notebooka, wieczorami zgrywam dodatkowo materiał dnia na DVD