Zobacz pełną wersję : [ Portret ] na schododrabinie :-D
Moje pierwsze strobbingowe próby.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/07/2a8ouwx-1.jpg
źródło (http://i25.tinypic.com/2a8ouwx.jpg)
Nie jestem pewien czy odpowiedni dział. Niech mądrzejsza głowa zadecyduje.
Fajne ja się czepiać nie będę
Kwiatek111
14-07-2009, 19:38
super zdjecie , bardzo mi sie podoba, ma swoj klimat a o to wlasnie chodzi
tak tak świetnie wyszło :]
Parę drobiazgów przeszkadza, ale jest nieźle. Trochę też za mocno zaświecona jak na mój gust.
Takie ładgodne i zmysłowe. Modelka extra !
daromire
15-07-2009, 09:52
O technice się nie wypowiem, bo aż takiej wiedzy nie mam ... w każdym razie zdjęcie bardzo fajne i przyjemne w odbiorze
Jest fajnie (dla mnie :D), ale ta kreche na scianie, ktora wlazi w kadr na gorze, mogles dziabnac ;)
EDIT: Moze troszke za mocno twarz sie swieci wzgledem reszty ciala, reszta na + ;)
missbizarre
15-07-2009, 10:28
mi się bardzo :)
Michal C.
15-07-2009, 11:12
i mnie tez przypadla do hustu ta foteczka. Widzialbym ja jeszcze bez ramiączka od stanika, ale to takie moje widzi mi sie. Ladnie wyszlo.
A zaraz będa komentarze: widział bym ja wogóle bez koszuli i stanika :D
Parę drobiazgów przeszkadza, ale jest nieźle. Trochę też za mocno zaświecona jak na mój gust.
mógłbyś napisać o tych drobiazgach?? Na pewno przyda mi się ta wiedza na potem;)
No to lecimy w kolejności malejącej... Oczywiście to drobiazgi jak wspomniałem, więc nie sądzę by coś pomogło ich wyłapanie na przyszłość, ale kto wie...
- wspomniane mocne światło
- czarna plama, przy dłoni i prawej piersi modelki - nie wiem co tam się dzieje, czy to cień, czy jakaś obróbka nieudana - szczegół, ale denerwuje
- jakby to nazwać... pomniejszenie chyba - zauważyłem czasami problem z prezentacją małych zdjęć, gdy twarz też jest malutka - wtedy wydaje się mniej ostra czasem, właśnie tak jest tutaj; być może jest to efekt innego oświetlenia twarzy, albo kompresji JPEG, nie wiem, ale czasem na zdjęciach zwraca to moją uwagę
- kadr i spojrzenie - ja wiem, że do światła, ale tam już jest koniec kadru za chwilę i to troszkę nie komponuje mi się
- powiązanie kolorystyczno fakturowe butów i stanika - nie współgra - gładki konta wzorzysty, karmin kontra czerń i jakiś róż/fiolet chyba
- a po co ona tam siedzi i na co patrzy? ;) koszulka ułożona widać, nie wygląda jakby ją zalotnie zdejmowała właśnie, raczej jakby się przesłoniła, ale do tego nie pasuje mina; czyli ogólny przekaz zdjęcia niejasny, sugeruje upozowanie, a nie przyłapanie pięknej dziewczyny w stodole, zapatrzonej w ptaszka za oknem ;)
- milimetr od góry do obcięcia bo tam jakieś linie poziome przeszkadzają
Ale ogólnie jak napisałem jest fajnie i przyjemnie.
Na plus: ułożenie i pokazanie dłuuugich nóg, kolorystyka całości, niewydumana mina modelki, wykorzystanie drabiny i być może chęć wykorzystania butów (w co wątpię jednak trochę). Usuwając/zmieniając stanik i koncentrując uwagę na szczególe, tutaj bucikach, na końcu dłuuugich nóg, możnaby niewiele zmieniając zdjęcie zrobić coś o wiele ciekawszego być może (to buty nie pasują tutaj do reszty zdjęcia i troszkę proszą się o uwagę właśnie). Taka myśl mi przyszła właśnie do łepetynki, ale późno się robi, więc być może to skutek całodziennegu upału.