Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Berliner Dom
W zasadzie to architekturalny obiekt , jednak wolałem go w tym dziale:)
Zapraszam !
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img172.imageshack.us/img172/3486/berlin2900.jpg)
tormentol
14-07-2009, 01:34
Pasuje, niezłe dla mnie, ewentualnie można by poprostować
Bardzo dobra fotka..
Kontrasty trochę przesadzone ..
Ale to one zapewne robią ten klimat...
pozdr.....
Bardzo przestrzenny kadr, nie mogę się napatrzeć.
Krajobraz to to na pewno nie jest. Mi bardziej podchodzi pod grafikę. Za to kadr pierwsza klasa:)..
malasana
14-07-2009, 08:17
Mz fajnie pokazana architektura. J bym nie prostowal, ale dal troche oddechu budowli z gory.
Ładna konwersja i kontrasty - lubię takie.
Brakuje mi troszeczkę oddechu u góry kadru, poza tym jest w porządku.
Marcin T
14-07-2009, 09:43
Ładne kontrasty, podoba mi się BW. Dlaczego wystemplowałeś szpic z krzyżem na głównej kopule ?
Piotr_ek
14-07-2009, 09:59
Gicior !
pozdr!, P.
Pablo 77
14-07-2009, 10:15
Ładne kontrasty, podoba mi się BW. Dlaczego wystemplowałeś szpic z krzyżem na głównej kopule ?
Mi też od razu to się rzuciło w oczy:)
Na pewno trzeba wyprostowac budowlę,poza tym jest ok:)
robroy80
14-07-2009, 11:34
jak dla mnie to niezle pojechane. super :)
a szpic pewno wysteplowany bo byloby ze gora obcieta, a tak to tylko ciasno jest u gory.
Yokofaja
14-07-2009, 19:09
Bardzo dobre BW -sądzę , że fota warta pokazania w kolorze.
bo mu się motyw nie zmiescił w kadr - dlatego równiez nie wyprostował, oj Jedryn , Jędryn :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
bo mu się motyw nie zmiescił w kadr - dlatego równiez nie wyprostował, oj Jedryn , Jędryn :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Zebyście wiedzieli ile musiałem prostowac żeby krzywizny z 15 mm wygladały jak wyglądają:)
Zebyście wiedzieli ile musiałem prostowac żeby krzywizny z 15 mm wygladały jak wyglądają:)
ja to wiem ile trzeba, bo prostuję często z 14mm tyle ze z pełnej klatki - ale chyba na kadrze zostawiłeś zbyt mały zapas bo do końca całkowicie się nie dało :-D
ja też prostuję z FF:) uwierz mi nie dało się inaczej:)
ja też prostuję z FF:) uwierz mi nie dało się inaczej:)
no tak teraz spojrzałem w stopkę :mrgreen: ale to chyba od niedawna ? wydawało mi się ze masz Nikona
Marcin T
15-07-2009, 17:43
Z Nikona to by się wyprostować dało :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
A tak na poważnie to może w pionie warto było kadrować... :)
Z Nikona to by się wyprostować dało :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
A tak na poważnie to może w pionie warto było kadrować... :)
Nie lubię pionowo kadrowac, pomimo tego mam jeden pion , jednak nie za bardzo mi się widzi.
Czarno-bialo i tak HDR-owo, super. Przez moment mialem wrazenie, jakbym patrzyl na taka "trojwymiarowa" pocztowke. To pewnie przez, a raczej dzieki tym kontrastom.