Zobacz pełną wersję : Coolpix 5700
Witam,
Mam pytanie czy w coolpix-ie 5700 jest możliwe ze jakieś ustawienia blokują możliwość zmiany rozdzielczości zdjęć dokładnie to chodzi mi o brak reakcji przy wciskaniu przycisku "SIZE" zastanawia mnie czy przycisk sie zepsuł czy moze to tylko złe ustawiania. Ostatnio trochę sie bawiłem bo tez nie było rekacji wciskania tego guziczka zaczął działać jakiś czas ale z kolei nie dało sie włączyć ustawień wyższych od "FINE" czyli "Hi" i "Raw". Nie mam instrukcji wiec pomyślałem, że moze ktos z użytkowników będzie w stanie odpowiedzieć mi na te pytanie.
Pozdrawiam
Art Erie
13-07-2009, 20:25
Nie przypominam sobie żadnej blokady, zrób mu reset.
Nie przypominam sobie żadnej blokady, zrób mu reset.
Zrobiłem zresetowało pare ustawień ale nic nie dało ;/ a takiego ostrego który nawet date by skasował to sie chyba nie da ?
Art Erie
13-07-2009, 20:51
Z tego co pamiętam, to w C5700 można było ustawić jakość zarówno przy pomocy górnego wyświetlacza, jak i z menu (?)
Z tego co pamiętam, to w C5700 można było ustawić jakość zarówno przy pomocy górnego wyświetlacza, jak i z menu (?)
Z tego co zdążyłem zauważyć to chyba nie ma za bardzo takiej możliwości jedyna sytuacja kiedy zauważyłem zmianę rozdzielczości to wtedy jak zmieniam tryb do zdjęć np seryjnych w menu. No cóż coraz większe mam obawy, że jednak guzik mógł sie zepsuć ale na szczęście gość od którego go kupiłem dał pare miesięcy gwarancji :) wiec tak bardzo tym nie będę sie przejmować..
Art Erie
13-07-2009, 21:19
Zdjęcia seryjne Hi, czy RAW z C5700 to sobie raczej odpuść :) Ten sprzęt wykonuje serie typu 3 foty/kwartał, więc jeśli ustawiłeś tryb seryjny to może być wytłumaczeniem dlaczego nie możesz podnieść jakości zdjęć...
Zdjęcia seryjne Hi, czy RAW z C5700 to sobie raczej odpuść :) Ten sprzęt wykonuje serie typu 3 foty/kwartał, więc jeśli ustawiłeś tryb seryjny to może być wytłumaczeniem dlaczego nie możesz podnieść jakości zdjęć...
w seryjne sie nie bawie bo jak sam powiedziałeś za szybko mu to nie idzie wiec to w ogole sensu nie ma :) ale tak sobie sprawdzałem różne ustawienia z myślą a nóż, widelec ruszy :) cały czas jest na "Single" wiec powinno być okej ale nie można w ogóle zmienić rozdzielczości zdjęcia ;/
Art Erie
13-07-2009, 21:38
To nie pomogę :(
Miałem ten aparacik 3 lata temu i nigdy nie zawiódł, w deszczu i mrozie :)
Ale coś mi się wydaje, że jest możliwość ustawienia jakości zdjęcia z poziomu menu, poszukaj dobrze. Choć może mam deja vu.
To nie pomogę :(
Miałem ten aparacik 3 lata temu i nigdy nie zawiódł, w deszczu i mrozie :)
Ale coś mi się wydaje, że jest możliwość ustawienia jakości zdjęcia z poziomu menu, poszukaj dobrze. Choć może mam deja vu.
No dobrze poszukam jeszcze :) w każdym razie bardzo dziękuje za chęci :)