PDA

Zobacz pełną wersję : Jak sprawdzić legalność NX?

Damianus
13-07-2009, 19:33
Witam jak Waszym zdaniem można sprawdzić czy posiadany NX jest legalny.Kupiłem rok temu d300 z drugiej ręki i wraz z nim dostałem klucz do NX ale nie oryginalną naklejkę tylko sam numer.Do tej pory się tym nie przejmowałem ale teraz chciałbym zrobić upgrade do wersji NX2 (żeby nie musieć kupować pełnej wersji) a nowy NX 2 sprawdza legalność poprzedniej wersji.

wisa
13-07-2009, 21:44
Mam D300 z drugiej ręki i NXa z numerami seryjnymi bez naklejki. Dzisiaj przyszedł zakupiony w imfoto NX2 Upgrade i zarejestrowałem go bez problemu. Gdyby Twoje numery NXa były trefne to pewnie nie mógłbyś go zarejestrować. Więc z dwójką raczej problemów nie będziesz mieć.
Pozdrawiam

Jacek S
15-07-2009, 15:31
Dokładnie. Z D300 nie było żadnej naklejki do CNX, tylko taka karteczka z kodem, a program trzeba było sobie ściągnąć.

shaolin
15-07-2009, 17:14
Jacku w Twoim pudelku po D300 nie bylo? W moim dostalem plyte z okladka kartonowa, w niej wklejony kodzik i krotkie info o progzie. Z tylu naklejka - not for sale ;)

Jacek S
15-07-2009, 19:55
Jacku w Twoim pudelku po D300 nie bylo? W moim dostalem plyte z okladka kartonowa, w niej wklejony kodzik i krotkie info o progzie. Z tylu naklejka - not for sale ;)

Nie! Była płyta ale z innym oprogramowaniem, a do tego karteczka z kodem i info skąd pobrać program!

borregaard
16-07-2009, 09:57
Również miałem kartkę z kodem,program zainstalowałem z podanego adresu, dokupiłem upgrade'a i zainstalowałem bez bólu,zrobiłem upgrade'a do nowej wersji...

sokrates
16-07-2009, 11:35
bardzo prosto to sprawdzić - jak masz nielegalny numer seryjny do CNX i aktywne połączenie z netem na kompie gdzie zainstalowałeś NX - to on się po prostu nie uruchomi. Wywali komunikat że numer seryjny jest nieprawidłowy czy jakoś tak.

shaolin
16-07-2009, 18:19
Nie! Była płyta ale z innym oprogramowaniem, a do tego karteczka z kodem i info skąd pobrać program!

Ale bieda, eh te europejskie Nikony... ;) ale wazne, ze chociaz z netu dalo rade sciagnac ;)

Raulo
19-07-2009, 17:13
Jeśli wersję 1 kupiłeś z 2 ręki a poprzedni właściciel go nadal używa to może być problem z zarejestrowaniem przy podłączonym internecie.