Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Nikkor 35-70 f/3.3-4.5 do Nikona d50, czy warto??

Myself
13-07-2009, 14:23
Witam:) Planuje kupić moją pierwszą lustrzankę, być moze będzie to wlasnie Nikon d50:) Znalazlam oferte (na allegro oczywiscie) gdzie Nikon d50 jest sprzedawany z obuektywem Nikkor 35-70 f/3.3-4.5, poniewaz jestem kompletnym amatorem, mozecie powiedziec mi do czego nadaje sie taki obiektyw, co mozna nim focic, a do cego kompletnie sie nie nada??

Osobiscie chce focic zwierzeta, czesto w ruchu (czy on posiada stabilizacje??) oraz "portreciki" wtedy bardzo lubie efekt rozmazanego tła :)

Do macro, ktore tez uwielbiam dokupie zapewne pierscienie a w przyszlosci 2 obiektyw, ale czy warto kupoiwac ww zestaw??

I wogole czy warto kupowac d50??

NBA
13-07-2009, 23:55
Planuje kupić moją pierwszą lustrzankę, być moze będzie to wlasnie Nikon d50:)

Więć poczytaj forum

Znalazlam oferte (na allegro oczywiscie) gdzie Nikon d50 jest sprzedawany z obuektywem Nikkor 35-70 f/3.3-4.5,

Taki zastaw da Ci możliwość przekonania się, czy do zdjęć potrzebujesz tego, co daje lustrzanka... o jakości zapomnij...

poniewaz jestem kompletnym amatorem, mozecie powiedziec mi do czego nadaje sie taki obiektyw, co mozna nim focic, a do cego kompletnie sie nie nada??

Focić możesz wszystko, tylko z jakim efektem... 35-70 to kit jeszcze z czasów analoga... raczej mydlany, a funckja macro, którą ma na niewiele się zdaje... Żeby Cie przekonać, powiem, że na giełdzie takie sztuki chodzą po 150 zł... więc w cenie zatyczki

Osobiscie chce focic zwierzeta, czesto w ruchu (czy on posiada stabilizacje??) oraz "portreciki" wtedy bardzo lubie efekt rozmazanego tła :)

J.W.

Do macro, ktore tez uwielbiam dokupie zapewne pierscienie a w przyszlosci 2 obiektyw, ale czy warto kupoiwac ww zestaw??

I wogole czy warto kupowac d50??

Zależy za jaką cenę...