Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Spacer w polu.
Pablo 77
13-07-2009, 00:50
Komentarze mile widziane.
Pozdrawiam i zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img269.imageshack.us/i/dsc8131forumostatni.jpg/)
grudzinsky
13-07-2009, 01:06
taki maly niedosyt mam :-P chodzi mi o cumulusy na niebie, a raczej ich brak...dopelnily by kady ;)
nie mniej jest bdb! :)
niby kolejne drzewo w polu, ale podłoga ma świetną fakturę, jest prawie namacalna. jestem bardzo na tak, a z chmurami to ile można, tak kolorystycznie mi bardziej odpowiada.
dobra, koniec słodzenia :smile:
Pablo 77
13-07-2009, 01:31
taki maly niedosyt mam :-P chodzi mi o cumulusy na niebie, a raczej ich brak...dopelnily by kady ;)
nie mniej jest bdb! :)
Mam ten sam kadr z takim niebem o którym piszesz.Niebo jest kapitalne,ale podłoga troszkę przeswietlona,byłem o godzinę za wczesnie.Błąd młodego amatora:) Podłoga jednak do bani.
Mam ten sam niedosyt już od niespełna dwóch tygodni.Walczyłem z tą fotą i chyba przegrałęm:(
Oto ona:
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img140.imageshack.us/i/dsc8042a.png/)
grudzinsky
13-07-2009, 01:38
nie jest zle z ta podloga ;) mozna by z nia powalczyc wiecej...za to niebo fantastyczne, ale to sa cirrusy ;)
Weź podłogę z jednego a niebo z drugiego!
borregaard
13-07-2009, 06:54
Pierwsze lepsze,spokojniejsze .Ładniejsze cienie i kolor.Razi to halo wokół drzew dwójki.Podmień niebo jedynki...:mrgreen:
ja równiez wybieram jedynkę :-D
Pablo 77
13-07-2009, 10:30
Pierwsze lepsze,spokojniejsze .Ładniejsze cienie i kolor.Razi to halo wokół drzew dwójki.Podmień niebo jedynki...:mrgreen:
Własnie myslałem o podmiance bo w pierwszej wersji tego nieba brakuje:)
Spróbuję w wolnej chwili:)
fotokornik
13-07-2009, 10:42
a dla mnie 2 fajna :D
Nie wahałbym się ani chwili nad podmianką bo bardzo warto. Jeśli nie wiesz jak to tu masz jak to zrobić: ftp://ftp.helion.pl/online/warsph/warsph-6.pdf
Karbulot
13-07-2009, 11:06
2 ma ciekawsze niebo. Ale z kolei w 1 jest wyrazisciej pokazany jeczmien.
Pablo 77
13-07-2009, 11:41
[QUOTE=kulten;1371028]Nie wahałbym się ani chwili nad podmianką bo bardzo warto.
Niestety w tej chwilii nie dam rady mało czasu:)
Niestety w tej chwilii nie dam rady mało czasu:)
Sztuka wymaga poświęceń :D .
Pablo 77
13-07-2009, 14:11
Sztuka wymaga poświęceń :D .
:mrgreen:
Z tych dwóch wybiorę 1ke. Podłoga jest mistrzowska po prostu, niebo takie sobie, ale tragedii nie ma. Na dwójce to niestety masakra - niebo przesaturowane, paskudne aureolki przy drzewach, a trójwymiarowość podłogi zabiłeś obróbką i przeostrzeniem chyba.
Albo zostaw 1ke, ale idź znowu męczyć temat, bo miejsce jest świetne ;)
Pablo 77
13-07-2009, 15:05
Z tych dwóch wybiorę 1ke. Podłoga jest mistrzowska po prostu, niebo takie sobie, ale tragedii nie ma. Na dwójce to niestety masakra - niebo przesaturowane, paskudne aureolki przy drzewach, a trójwymiarowość podłogi zabiłeś obróbką i przeostrzeniem chyba.
Albo zostaw 1ke, ale idź znowu męczyć temat, bo miejsce jest świetne ;)
Jesli chodzi o dwójkę to podłogę musiałbys zobaczyc w oryginale:)Uważam że nie jest do wyciągnięcia za bardzo-płaska przeswietlona.Po co się męczyc jesli można poprawic do czego się przychylam,ale czy dopisze niebo:)
Muszę wyczuc dobry moment i tam wracam:mrgreen:
Pzdr
Po co się męczyc jesli można poprawic do czego się przychylam,ale czy dopisze niebo:)
Muszę wyczuc dobry moment i tam wracam:mrgreen:
Na tym cały urok fotografowania krajobrazów polega :mrgreen:
Pozdrawiam
wojtek6308
13-07-2009, 15:39
Nr 1 jest dla mnie nr 1 :) podłoga bardzo ładna. Na 2 ciekawe niebo i z dołem można
jeszcze się pobawić,... albo wrócić ponownie w plener i czekać na dobre warunki :mrgreen:
W jedynce jest spokój nadchodzącego wieczoru, niebo jest najlepsze jakie mogłoby być, ponieważ właśnie takie było. Cumulusy o tej porze zazwyczaj nie występują, a więc, uprasza się o niedokonywanie przeszczepów. Ścieżki technologiczne po kołach traktorów, wkurzają mnie bardzo, zasadniczo na każdej, najlepszej nawet fotografii krajobrazowej, ale to zupełnie inna konkluzja i nie poruszona w przypadku tej, oglądanej tutaj fotki. Tęsknię, bo pamiętam - pola obrabiane w konie. Ale ten świat już nie powróci!!! MZ jest ładnie.
Marcin T
13-07-2009, 19:04
Podłoga z jedynki i niebo z dwójki - będzie ideał :)
Pablo 77
14-07-2009, 02:58
Dzięki wszystkim za odwiedziny i komentarze.Decyzje podjąłem Wracam tam:mrgreen:
Podmien niebo.. dodaj zurawie.. i chlopa w polu.. Panowie.. chodzi o zdjecie tego co czlek zobaczyl czy o kolage? Tak tam wtedy bylo.. a Pablo to po prostu pieknie zlapal w puszke. Jak chcesz to wroc tam i czatuj na "lepsze" niebo. Mi osobiscie jedynka baardzo podchodzi.
Uklony dla autora i komentatorow.
Pablo 77
14-07-2009, 10:10
Podmien niebo.. dodaj zurawie.. i chlopa w polu.. Panowie.. chodzi o zdjecie tego co czlek zobaczyl czy o kolage? Tak tam wtedy bylo.. a Pablo to po prostu pieknie zlapal w puszke. Jak chcesz to wroc tam i czatuj na "lepsze" niebo. Mi osobiscie jedynka baardzo podchodzi.
Uklony dla autora i komentatorow.
Oczywiscie chodzi mi o niebo bo do pełni satysfakcji tego mi brakuje:)
Pzdr