PDA

Zobacz pełną wersję : D70s w dobrej cenie dla chcących powalczyć :)

thraker
26-09-2006, 11:08
Witajcie,
Może kogoś zainteresuje:
Wczoraj wpadła pod moje drzwi ulotka informująca, że 28.IX otwierają nową Świątynie Konsumpcji - Saturn w Krakowie, obok dworca PKP. W ulotce napisali: D70s + 18-70 za 1999 zł.
Może nie ma się co podniecać, bo pewnie będzie jedna sztuka, ale gdyby ktoś był miłośnikiem walk ulicznych i akurat polował na ten aparat...
Pozdrawiam,
Piotrek

Erie
26-09-2006, 11:13
1999 zł ?? to pewnie na ulotce tylko obawiam się :(, ale jak ktoś jest z Krakowa to może iść sprawdzić

możesz podać więcej szczegółów z tej ulotki ? to jest nikkor 18-70 ? nowy/ używany sprzęt (ekspozycyjny od np. roku) itd, czy nic wiecej tam nie ma - moze nawet ja namowie Zone na wydanie 2k na zapasowe body, ale wątpię :( bo coś ostanio krzywo na moje zabawki patrzy

Skrzydlaty
26-09-2006, 11:25
Sprzet jest nowy i z nikkor 18-70 ale dziwi mnie fakt ze na zdjeciu z ulotki jest d70 a nie d70s

Erie
26-09-2006, 11:52
no to proszę o życzenia powodzenia:
a) w przekonaniu wybranki (trudne)
b) w zdobyciu tej prawdopodobnie jednej sztuki (pikuś w porównaiu z pierwszym)

thraker
26-09-2006, 12:27
Powodzenia! :grin:
Zobaczymy jakie będą "normalne" ceny, po jakimś czasie po otwarciu. Gdyby ktoś tam był, zerknijcie prosze na D80...
Piotrek

moshica
26-09-2006, 12:48
Z tymi ofertami jest tak jak u nas w Katowicach było, że od 7 rana sprzedali 3 sztuki LCD 40", które się rozeszły w 5 minut, bo ludziska już od 6 przed drzwiami czatowali...wygłodniały naród oj wygłodniały, czyli żer dla skner :twisted:

Pozdrawiam
Moshica

Marcin T
26-09-2006, 13:07
Nawet zakładając, że na ulotce małym druczkiem jest napisane (ceny bez VAT) to i tak podpadające.

mcc
26-09-2006, 16:15
Sprawdzcie sobie ceny na Ebay'u. Ja pracuje w innej branzy - ale tez spotykam sie z tym, ze cos co w Polsce kosztuje X (i moja firma zarabia na tym 5%) to i tak czesto znajdzie sie z nieoficjalnego kanalu sprzedazy taki sam sprzet za X-20%. Dlatego tez nie jest problemem dla takiej firmy sciagnac sprzet od kolegow z innych krajow.

Darula
26-09-2006, 21:30
W Krakowie jest juz kontra - w Galerii Kazimierz NiKON 70s z ob.18-70 według ulotki 1899zł :razz:

Erie
26-09-2006, 21:38
Rany skąd ten sprzęt za taką cenę w Krakowie. Jakiś wiekszy przemyt, znalazł się skradziony kontener pełen aparatów czy co?

mkwiek
26-09-2006, 23:00
W Krakowie jest juz kontra - w Galerii Kazimierz NiKON 70s z ob.18-70 według ulotki 1899zł :razz:
gdzie? w którym sklepie?

nox
26-09-2006, 23:14
Gdzie w Galerii Kazimierz jest ten aparat za 1899? Byłem tam dzisiaj.

Pomacałem sobie SOny Alfa i wydało mi się że czegoś w nim brakuje. No tak zapomnieli dodać wyświetlacza na górnej pokrywie. Zaglądam i zaglądam i nie ma go w miejscu gdzie powinien. Natomiast spodobał mi się bajer jak przystawiam do oka wizjer to się wyłącza ekran. Jakiś czujnik odbiciowy. Sprawdziłem też AF-C. Wyłożył się na focusowaniu plexi ze swoim opisem.....

z drugiej strony myślę że nikon Polska teraz za psie pieniądze puszcza ostatki D70s. Pewnie im zostało z 20 sztuk na magazynie i chcą się tego pozbyć po kosztach. Też bym tak zrobił. Nie ma na co czekać. Trzeba starocie wypychać. Jak przetrzymają to pół roku to wyrzucą do kosza. Bo im będzie żal oddać za bezcen.

skulinski
27-09-2006, 08:43
Natomiast spodobał mi się bajer jak przystawiam do oka wizjer to się wyłącza ekran. Jakiś czujnik odbiciowy. .

Mialem cos takiego wieki temu w HPku ;)

odie83
27-09-2006, 09:18
http://forum.nikon.org.pl/viewtopic.php?t=31344

;]

mkwiek
27-09-2006, 09:36
hahahaha :) odie83, niezłe :) ja sam myslałem zeby sie ustawic w tej kolejce i dorawc takie d70s, ale jakos pamietam co było kiedys jak otwierali sklep mediamarktw łodzi chyba (?) żę ludzie sie taranowali i trafiali do szpitala :) paranoja, ale cóż "żer dla skner"

Darula
27-09-2006, 11:05
Reklama w Gazecie Krakowskiej - od 28 .09.2006 sklep EURO w Galerii Kazimierz oraz w Centrum Handlowym Czyzyny - Nikon 70s z ob. 18-70 1899zł :mrgreen:

AMI
27-09-2006, 11:20
Witam All ,

Jesli chodzi o takie promocje z czekaniem od 5 rano na otwarcie megachlamu .. to ostalo sie im zapewne tylko kilka sztuk, wtym prawie wszystkie zostaly juz wykupione przez pracownikow a jedna lub dwie beda czekaly na polkach, na mase konsumpcyjna :)

Pozdrawiam
AMI

mkwiek
27-09-2006, 12:05
AMI, dokładnie, nie ma co się podniecać. równie dobrze w ogóle może nie być ani jednego egzemplarza :) oferta tylko na papierze :)

mati_wrc
28-09-2006, 22:11
Napiszę Wam co o tym myslę, a raczej skopiuję już to co napisałem na cyberfoto.pl:

Post ten kieruję do wszystkich cwaniaków z Saturna, którzy kombinowali i kupowali szereg promocyjnych produktów po 4-5 a nawet więcej sztuk. kombinując z innymi osobami jak tu to przenieść przez kasę, bo były ograniczenia 1 promocyjny przedmiot na 1 osobę.

Chodzi mi głównie o Nikony D70s, ale równiez tyczy to się innych rzeczy, np TV LG po 699 zł. Ludzie wpadali brali po kilka, nawet 7 sztuk i stali kilka godzin i sukcesywnie wynosili to ze sklepu, oczywiście w celu zarobkowym. Już pojawiły sie oferty na Allegro z Saturna. Normalni kupujący tacy jak ja, którzy chcieli jeden egzemplarz na własny użytek, mimo iż mogłem chcieć kupić więcej sztuk na handel, nie mogli skorzystac z oferty Saturna, gdyż kilka pierwszych osób wykorzystało cały zasób aparatów D70s w sklepie. Chu... że stałem tam od 4 nad ranem i tak mi się nie udało. Niektórzy powiedzą, że im zazdroszcze - nie nie zazdroszcze, gdyż mi nie chodziło o zarobek tylko o normalne posiadanie aparatu.

EDIT:
----------

Jak ktoś chce linka do całego tematu zaprzaszam tutaj:

http://www.cyberfoto.pl/hyde-park/74531-do-cwaniakow-ktorzy-kupowali-w-saturnie.htm

Do wszystkich cwaniaków z Saturna: Żeby te aparaty miały mega fabryczne wady :/ CWANIACTWO I CHAMSTWO DO POTĘGI!!

mkwiek
28-09-2006, 22:18
Napiszę Wam co o tym myslę, a raczej skopiuję już to co napisałem na cyberfoto.pl:

Post ten kieruję do wszystkich cwaniaków z Saturna, którzy kombinowali i kupowali szereg promocyjnych produktów po 4-5 a nawet więcej sztuk. kombinując z innymi osobami jak tu to przenieść przez kasę, bo były ograniczenia 1 promocyjny przedmiot na 1 osobę.

Chodzi mi głównie o Nikony D70s, ale równiez tyczy to się innych rzeczy, np TV LG po 699 zł. Ludzie wpadali brali po kilka, nawet 7 sztuk i stali kilka godzin i sukcesywnie wynosili to ze sklepu, oczywiście w celu zarobkowym. Już pojawiły sie oferty na Allegro z Saturna. Normalni kupujący tacy jak ja, którzy chcieli jeden egzemplarz na własny użytek, mimo iż mogłem chcieć kupić więcej sztuk na handel, nie mogli skorzystac z oferty Saturna, gdyż kilka pierwszych osób wykorzystało cały zasób aparatów D70s w sklepie. Chu... że stałem tam od 4 nad ranem i tak mi się nie udało. Niektórzy powiedzą, że im zazdroszcze - nie nie zazdroszcze, gdyż mi nie chodziło o zarobek tylko o normalne posiadanie aparatu.

Do wszystkich cwaniaków z Saturna: Żeby te aparaty miały mega fabryczne wady :/ CWANIACTWO I CHAMSTWO DO POTĘGI!!

a żebyś wiedział, że masz rację! ja nawet się nie pchałem, ale trzeba mi było dać znać że idziesz :) może bym się z Tobą przeszedł!
"Żer dla skner" - ten tekst reklamy mówi wszystko o takich ludziach, nawet na forum już się pojawiły sprzęty od takich. ale co się dziwić? w dzisiejszym świecie rządzi kasa! tylko kasa!

johny_85
29-09-2006, 16:55
Zawsze będą i były takie przypadki przecież.

Ja wziołem dwie aparatki, jeden dla siebie drugi dla koleżanki która poźniej doszła bo też koczowała pod EURO RTV AGD. Aparaty rozeszły się migiem - ludzie którzy stali pod gł. drzwiami galerii nie mieli szans dostać tego aparatu - nawet justusy czatowali - "weźmy d70s dla szefa". Ja miałem tylko jeden cel capnąć dwa (jak pisałem nie na handel tylko jeden dla siebie a drugi dla laski).

jamaica
29-09-2006, 22:33
ooohoo hoh ho.. co to to nie... w Galerii Kazimierz w ten sam dzien byla rowniez promocja w sklepie RTV euro AGD. kosztowal 1899!! NIKON D70s!! kto by pomyslal... niestety ale bylam tan ranio przez 1,5 godziny i zrezygnowalam i wieczorem kolo 20 i jeden z ochroniarzy powiedzial ze ludzie sie bili o nie i w 10 minut znikly. za to rano kolega od 6 byl w Galerii Krakowskiej, wzial dwie sztuki i tylko dlatego mam go teraz :D

johny_85
29-09-2006, 22:48
No a jak napisałem? W G. KAZIEMIERZ mieli bagatela 10 sztuk - i to chyba nawet kasier podawał z za lady;? Zeby dostać się do środka trzeba było kombinowac - obejść obiekt z kazdej strony - nawet z góry :) Może w drugiej turze byli ludzie "handlowcy" - ale nie ma co rozpamiętywać

O ile się nie mylę to ja byłem z Kubą i capnąłem też aparat dla Ciebie, co Aśka ?

jamaica
05-10-2006, 18:45
Marcin, to Ty?? jezuu... no tak, faktycznie. wtedy dla mnie Kuba go bral :D Podobno zreszta go pytales czy mam taki nick na tym forum jaki mam :D Pozdro

njght_84
05-10-2006, 20:12
nikon d70s za niecale 800... to sie doczekalismy kupujesz za 1899 sprzedajesz szklo odrazu vat odpisujesz dla niekturych nawet za 600... to rozumie czuje sie lepiej jak w usa!