Zobacz pełną wersję : Coolpix 5700 p pomocy!!!
Coś sie stało i po zrobieniu zdjęcia na wyświtlaczu LCD wyświetlają sie paski zamiast zdjęcia. Zmieniłem karte pamięci i nadal to samo.
Czy ktoś sie spotkał z czymś takim?
Dodam ze aparat mi nie spadł, a gwarancja juz dawno minęła.
Z góry dzięki za wszelką pomoc. Czy ktoś z Was wie gdzie w trójmieście naprawiają te aparaty ?
Marcin T
26-09-2006, 08:48
Było o tym na forum nie raz. Koledze w pracy stało sie to samo, poszukałem i znalazłem, wysłał. Nikon przyznaje się do wady i naprawił bez kosztów (padła matryca).
http://www.europe-nikon.com/support/pl_PL/broad/support.html poczytaj strona 2 pkt 29
Witam
Mam to samo.
Miesiąc temu wysłałem do NP i cierpliwie czekam (aparat dawno po gwarancji).
Pozdrawiam
Witam wszystkich zmartwionych. Po trzech latach w moim coolpixie 5700 zamaist zdjęć pojawiały się czasami blade, poziome paski (takie mazy, o których było już wspominane na forum). Zawiozłem go do serwisu na ul.Postepu w Warszawie. Pracownik przyjmujący sprzęt poinformował mnie, że sprawdzą usterkę i jeżeli naprawa bedzie płatna to mogę go naprawić albo zrezygnować z usługi płacąc jedynie za weryfikację kwotę w wysokości 25,- PLN. Zgodziłem się na warunki i pozostawiłem aparat w serwisie. Po niecałym tygodniu otrzymałem telefon, i odebrałem naprawionego 5700. Na koszt NIKON'a została wymieniona matryca.
W moim przypadku nie sprawdziły się doniesienia na forum o złym działaniu warszawskiego serwisu. W mojej ocenie spisali się na 5+. Sądzę, że kłopoty z jakimi spotykają się korzystający z serwisu na Postęu w głównej mierze spowodowane są tym, że serwis ten jest zawalony robotą bo większość użytkowników woli powierzyć naprawę autoryzowanemu serwisowi posiadającemu odpowiednie wyposażenie, a nie tylko chęci.
Życzę wszystkim zadowolenia z posiadanego sprzętu, a w ostateczności z serwisu.