PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Panoramka II

Greg77
10-07-2009, 15:39
Podobne zdjecie juz pokazywalem....tutaj jednak poskladalem to z 9 klatek....po czym meczone metoda Grudzinskiego z pewnymi takimi moimi dodatkami...:)
Co sadzicie??

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/07/143oopf-1.jpg
źródło (http://i28.tinypic.com/143oopf.jpg)

raddeli
10-07-2009, 15:44
Na mnie ta fotografia zrobiła wrażenie. Podoba mi się. Wydaje się jakby niebo miało za chwilę spaść człowiekowi na głowę.

Marcin T
10-07-2009, 17:19
Bardzo ładne chmury :)
Ale, że tych samochodów nie wywaliłeś z kadru....

Greg77
10-07-2009, 17:28
Bardzo ładne chmury :)
Ale, że tych samochodów nie wywaliłeś z kadru....

zastanawialem sie nad tymi samochodami....ech...coz niech beda....sa czescia krajobrazu tej plazy (hehe moj stal za moimi plecami:))....szkoda ze nie wialo bo by Kity jeszcze byly:)

Usuniecie tych samochodow to 2sekundy ale tak jakos........

Piotr_ek
10-07-2009, 17:29
Niebo silnie pracuje na jakoś tej fotografii.

pozdr!, P.

kulten
10-07-2009, 17:31
Niebo silnie pracuje na jakoś tej fotografii.

... i linia wzgórz w tle :) .

Al Koholik
10-07-2009, 17:34
A nie lepiej było założyć jakieś tele do puchy i z tym niebem zrobić panoramę gór, a nie jakąś nudną plażę na której nic się nie dzieje? Jak dla mnie to tylko niebo masz fajne...

Greg77
10-07-2009, 18:02
A nie lepiej było założyć jakieś tele do puchy i z tym niebem zrobić panoramę gór, a nie jakąś nudną plażę na której nic się nie dzieje? Jak dla mnie to tylko niebo masz fajne...

Ta masz racje.....zobacz na moja stopke!!! Cyz mam tele? NIE!
Mozna dojechac na koniec plazy i tam machnac panoramke.....ale szedl przyplyw i nie ryzykowalem podtopienia samochodu!

adeit: myslalem nad tym co napisales.....i wydaje mi sie ze nie wiesz o czym mowisz....jak klepnac panorame gor z tym niebem??? piekny dol wysokosci 2cm i 10cm nieba? eeee cos mi tu nie pasi!

Piotr_ek
10-07-2009, 18:24
Wróciłem.
Kulten ma rację - linia wzgórz to silny punkt tej fotografii.

A ja patrząc się na to zdjęcie mam ochotę podbiec do brzegu. Na pewno były by tam jakieś wypasione kamyczki...

:)

Greg77
10-07-2009, 18:28
Wróciłem.
Kulten ma rację - linia wzgórz to silny punkt tej fotografii.

A ja patrząc się na to zdjęcie mam ochotę podbiec do brzegu. Na pewno były by tam jakieś wypasione kamyczki...

:)

Byl przyplyw.....kamyczki byly jakies 30min wczesniej:)

Al Koholik
10-07-2009, 21:31
Ta masz racje.....zobacz na moja stopke!!! Cyz mam tele? NIE!
Mozna dojechac na koniec plazy i tam machnac panoramke.....ale szedl przyplyw i nie ryzykowalem podtopienia samochodu!

adeit: myslalem nad tym co napisales.....i wydaje mi sie ze nie wiesz o czym mowisz....jak klepnac panorame gor z tym niebem??? piekny dol wysokosci 2cm i 10cm nieba? eeee cos mi tu nie pasi!

Sądzę, że ze 105 można sporego zooma zrobić... te góry nie są tak daleko... robisz 4-5 kadrów w pionie na 100mm i masz piękne niebo, kawałek plaży no i niesamowicie oświetlone góry...

Grzybu
10-07-2009, 21:56
Zgadzam się z Al Koholikiem, te super oświetlone wzgórza giną na tej fotografii.

Greg77
10-07-2009, 21:59
Sądzę, że ze 105 można sporego zooma zrobić... te góry nie są tak daleko... robisz 4-5 kadrów w pionie na 100mm i masz piękne niebo, kawałek plaży no i niesamowicie oświetlone góry...

Wiesz co niby racja....ale ten 18-105 mialem podpiety dokladnie 3x i lezy w domu albo moja kobieta ma go przy D40.....ostrzy ladnie i ma duzy zakres ogniskowych ale.....
Lubie mojego Tamronka bo jest ostry jak zyleta na calym obrazie....i o to mi chodzi!

Nie musisz mi mowic jak zrobic panorame.....wiem poprostu ze z tego miejsca i tak byla by plaza widoczna a wchodzila by w kadr jakos bez sensu......a poza tym na tym zdjeciu chodzilo mi glownie o niebo....na 105mm bylo by go o wiele mniej i moim zdaniem zdjecie stracilo by TO COS (jak ja to mowie pierd...niecie).....
Ale oczywiscie masz prawo tak myslec.....mnie sie podoba i jak widac innym poza toba tez;)

Ech wlasnie pomyslalem ze jutro specjalnie dla ciebie wrzuce tutaj Crop z tej panoramy (bo jest dosyc spora:)) Sam zobaczysz ze zdjecie sporo straci....oczywiscie jesli bede chcial utrzymac proporcje.....bo moge zrobic same gorki i fure nieba ale wtedy to bedzie kicha!

Greg77
11-07-2009, 18:37
Al Koholik zrobilem cropa tej panoramki specjalnie dla ciebie.....lepiej?

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/07/2vmvsb4-1.jpg
źródło (http://i32.tinypic.com/2vmvsb4.jpg)

pike
11-07-2009, 19:18
wystemplowałbym lekkie wgniecenie nadkola srebrnego auta ale serio fotka daje mi wrażenie realnej obecności inside

Greg77
11-07-2009, 19:22
wystemplowałbym lekkie wgniecenie nadkola srebrnego auta ale serio fotka daje mi wrażenie realnej obecności inside

Hehe po cropie zauwazylem slad po laczeniu i na tym sie skupilem.....i faktycznie kawalek autka zostal:)

Juz poprawiam:)

eee juz za pozno na edycje...szkoda:)

Al Koholik
11-07-2009, 19:29
Al Koholik zrobilem cropa tej panoramki specjalnie dla ciebie.....lepiej?

[/IMG]

hehe czuję się zaszczycony :wink: doceniam Twoje starania

ale ja bym z tym poszedł ze 3 kroki dalej... ale to ja bym tak zrobił

pike
11-07-2009, 19:31
Hehe po cropie zauwazylem slad po laczeniu i na tym sie skupilem.....i faktycznie kawalek autka zostal:)

Juz poprawiam:)

eee juz za pozno na edycje...szkoda:)

pejzarzowe eldorado z tej iralndii

pike
11-07-2009, 19:32
sorry "pejzażowe" ma byc

Greg77
11-07-2009, 19:36
No to prawda......mozna poszalec tutaj z krajobrazem....!
Dzis leje ale jutro ma byc ladnie wiec jade w trase.....znowu gory....zreszta te co sa na zdjeciu powyzej....gory i ocean w okolo:D
Oby mi tylko poswiecilo.....i zeby przez przypadek nie bylo golego blekitu:D:D

pike
11-07-2009, 19:40
No to prawda......mozna poszalec tutaj z krajobrazem....!
Dzis leje ale jutro ma byc ladnie wiec jade w trase.....znowu gory....zreszta te co sa na zdjeciu powyzej....gory i ocean w okolo:D
Oby mi tylko poswiecilo.....i zeby przez przypadek nie bylo golego blekitu:D:D

nieba mozesz kolekcjonowac osobno :-) jeszcze tak nie zrobiłem, ale to podobno żaden grzech :) niebo znad poznania , skałki z eire haha

Greg77
11-07-2009, 19:45
nieba mozesz kolekcjonowac osobno :-) jeszcze tak nie zrobiłem, ale to podobno żaden grzech :) niebo znad poznania , skałki z eire haha

Hehe wlasnie z niebem tutaj to najmniejszy problem....wystarczy ze pokaze sie odrobina blekitu....takie dni kiedy jest czysty blekit to zdazaja sie kilka razy w roku:D