PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Krajobrazowo - burzowo

malyr
10-07-2009, 12:04
Witam serdecznie,
Moje pierwsze krajobrazowe, łódka a w tle burza nad Splitem.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img212.imageshack.us/i/dsc9105.jpg/)

grudzinsky
10-07-2009, 12:09
ale z jakoscia to przegioles...takich duzych kwadratow to ja nie widzialem od czasow c64 ;)

borregaard
10-07-2009, 12:13
ale z jakoscia to przegioles...takich duzych kwadratow to ja nie widzialem od czasow c64 ;)
O czym piszesz?...Chyba nie o widoku powiększonym 15 X....?..jaki to ma sens?...

grudzinsky
10-07-2009, 12:18
O czym piszesz?...Chyba nie o widoku powiększonym 15 X....?..jaki to ma sens?...
pisze o pixelach, ktore maja 1.5mm na 1.5mm ;) widok byl by calkiem przyjemny gdyby nie te piksele...ostatni raz takie widzialem w c64 ;)

borregaard
10-07-2009, 12:19
pisze o pixelach, ktore maja 1.5mm na 1.5mm ;) widok byl by calkiem przyjemny gdyby nie te piksele...ostatni raz takie widzialem w c64 ;)
Domyślam się,ale albo oglądasz na ekranie kinowym albo powiększasz,szukając dziury w całym.....:mrgreen:

malasana
10-07-2009, 12:21
Moze masz nieopatrznie powiekszanie zdjec w przegladarce wlaczone? Bo u mnie jest wszystko ok z jakoscia tego zdjecia...

grudzinsky
10-07-2009, 12:23
Domyślam się,ale albo oglądasz na ekranie kinowym albo powiększasz,szukając dziury w całym.....:mrgreen:

heh ogladam tona swoim Mac'ku 1440x900 popijajac Guinness'a w pubie w Inverness :D korzystam z mobilnego netu i to moze byc przyczyna...ale inne zdjecia wygladaja tak jak powinny...wiec nie wiem w czym problem...przegladam na Safari, zaraz sprawdze jak wyglada na FF...

edit:
na FF tez wyglada tak samo. zadnego powiekszania nie mam :-P

malasana
10-07-2009, 12:24
heh ogladam tona swoim Mac'ku 1440x900 popijajac Guinness'a w pubie w Inverness :D
Sielanka:) A my tu w pracy...

borregaard
10-07-2009, 12:26
popijajac Guinness'a
To wszystko wyjaśnia.Jak po takim mydle można poprawnie odbierać..? :shock: :mrgreen:

malyr
10-07-2009, 12:26
hehe
no nie całkiem to chciałem pokazać o czym piszecie :)

borregaard
10-07-2009, 12:28
hehe
no nie całkiem to chciałem pokazać o czym piszecie :)
Ale musisz przyznać,że kręcimy się wokół tematu....:mrgreen:

grudzinsky
10-07-2009, 12:28
To wszystko wyjaśnia.Jak po takim mydle można poprawnie odbierać..? :shock: :mrgreen:

nic tak umyslu nie rozjasnia jak szklaneczka Guinnessika :D

sorrie za off topa, ale mnie sie jakies piksele pojawily na Twoim zdjeciu i nie wiem czego to jest wina. czy internetu, z ktorego korzystam czy kompresja pozarla Ci zdjecie...

edit:
przepraszam za wszystko co napisalem o pikselach wielkosci stanu Arizona ;) wlasnie przegladalem forum i widze, ze wiecej takich zdjec jest. wroce do tego zdjecia jak dostane normalny net, a nie przenosne g*wno :D

przepraszam :)

zbyczo
10-07-2009, 13:07
przepraszam za wszystko co napisalem o pikselach wielkosci stanu Arizona ;) wlasnie przegladalem forum i widze, ze wiecej takich zdjec jest. wroce do tego zdjecia jak dostane normalny net, a nie przenosne g*wno :D

przepraszam :)

Z tego co wiem, to chodzi o kompresowanie obrazkow przez operatora, problem wystepuje na wszelkich iplusach, play mobile itp. Aby przyspieszyć ładowanie stron (przez to moga się chwalić że ich mobilny internet działa "szybko"), dostawcy mobilnego internetu przepuszczają cały ruch www przez własne proxy, gdzie mają skompresowane/pomniejszone wersje obrazków. Stąd u Ciebie widać takie piksele:)..

grudzinsky
10-07-2009, 13:41
Z tego co wiem, to chodzi o kompresowanie obrazkow przez operatora, problem wystepuje na wszelkich iplusach, play mobile itp. Aby przyspieszyć ładowanie stron (przez to moga się chwalić że ich mobilny internet działa "szybko"), dostawcy mobilnego internetu przepuszczają cały ruch www przez własne proxy, gdzie mają skompresowane/pomniejszone wersje obrazków. Stąd u Ciebie widać takie piksele:)..

w sumie to ja uzywam o2, ale dziala to pewnie na tej samej zasadzie :) moja Panna ma przenosny internet, ale na kontrakcie i u niej dziala to wszystko normalnie...
dzieki za wyjasnienie sprawy :)

Marcin T
10-07-2009, 13:56
Kadr rzekłbym taki se ;)
Jednak pozwoliłem sobie spróbować i wiem, że z piasku i wody można wyciągnąć ich fakturę.
Walcz !

gladar
10-07-2009, 13:59
No to może teraz ktoś napisze coś merytorycznego o fotce ??? :)

Jak dla mnie za dużo nieciekawego nieba i PD z lekka przepalony.

Dół zresztą też do kastracji..

Całość na 3+

pozdr....

malasana
10-07-2009, 14:28
Kadr nieciekawy, kwadrat nie jest tu niczym uzasadniony. Niebo wydaje sie nienaturalnie ciemno w stosunku do strasznie jasnej podlogi.

Greg77
10-07-2009, 16:26

No wypraszam sobie.....Guinessa trzeba pic w Pubie (prawdziwym) w przeciwnym razie to puszkowe mydlo!