Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] szybko uciekał
A co myślicie o tym zdjęciu??
Szybko uciekał po tym drzewie i złapałem go na dużej wysokości.
http://fotoigrzyska.pl/fotografie/3_edycja/maxi/20619.jpg
Prosze o jakieś uwagi czego brakuje i co zmienić. Wiem że zabrakło trochę spokoju i skupienia aby dobrze wykadrować zdjęcie, ale tak jak mówie miałem ok 3-4 sek na złapanie tego zwierzątka.
co zmienić.
Swoje podejście do fotgrafi.
Poczytaj trochę, popatrz co inni koledzy na forum pokazują, wyciągaj wnioski, rób zdjęcia ale nie koniecznie pokazuj
od razu wszystko co Ci się uda ustrzelić, zastanów się czy to zdjęci Ci siępodoba i czy warte jest publikacji.
Po co ten człowiek w kadrze, po co tyle drzewa, jaszczur gdzieś tam skoro się nie udało to po co pokazywać.
Rozumiem radośc z zakupionego sprzetu ale trochę dystansu do siebie i swojej twórczości też by się przydało
Karbulot
10-07-2009, 12:26
Slabe foto. W sumie taki sobie pstryczek. Polowa fotki to drzewo, a najgorszy jest ten rozmyty facet w tle. To dyskwalifikuje fotke na starcie.
Na fotografowanie przyrody 3-4 sek. to zdecydownie za mało myślę, że jak poświęciłbyś trochę więcej czasu to fota byłaby znacznie lepsza a tak klapa :(
Dobrze jest zaczekać chwilę może dany model jednak się pojawi ponownie :-D
Przyrodzie trzeba poświęcić czas, dam ci przykład na bażancie.
Rozbijam namiot lub rozkładam siatkę o czwartej rano, około szóstej dostrzegam w trawie jego czerwony łepek, później się obserwujemy przez następne dwie godziny i o ósmej wychodzi, nie koniecznie tam gdzie bym chciał.
Jeśli to fotka z ZOO to tam wszyscy fotografują aresztantów a ja zawsze szukam cywili.