PDA

Zobacz pełną wersję : Jak usunąć czerwone Oczy w PS 7.0 CE ???

Dizzy
25-09-2006, 22:52
Dostalem od znajomej kilkaset zdjec do obrobki i w polowie wystepuje efekt czerwonych oczu, probowalem to usunac automatycznie w PictureProject, ale usunela mi tylko z niewielu. Pozostalo mi kilkadziesiat zdjec z czerwonymi oczetami. Powiedzcie mi, jak mozna to zrobic najszybciej w PS 7.0 CE ?
Zalezy mi na tym, aby usuwanie efektu zajmowalo jak naj mniej czasu, poniewaz tych zdjec jest bardzo wiele.

Z gory dziekuje za pomoc.

chalzen
26-09-2006, 00:14
Pozostalo mi kilkadziesiat zdjec z czerwonymi oczetami.

A może to Cię zadowoli?
http://www.soft32.com/download_13544.html

Władca Pixeli
26-09-2006, 03:15
Rada na przyszłość. Naucz znajomą jak robić zdjęcia aby nie było czerwonych oczu. :mrgreen:

Dizzy
26-09-2006, 07:52
Pozostalo mi kilkadziesiat zdjec z czerwonymi oczetami.

A może to Cię zadowoli?
http://www.soft32.com/download_13544.html

Dzieki chalzen, proboalem sie tym bawic, ale czesto sa problemy z zaznaczaniem, zamiast zaznaczyc oko, programik zaznacza mi polowe twarzy i nie moge tego wyregulowac.

[ Dodano: Wto 26 Wrz, 2006 ]

Rada na przyszłość. Naucz znajomą jak robić zdjęcia aby nie było czerwonych oczu. :mrgreen:

Wladco Pixeli, a znasz jakis inny sposob robienia zdjec bez efektu czerwonych oczu, poza zdjeciami z lampa zewnetrzna ?
Znajoma niestety nie posiada takowej i zdjecia robi tylko z lampka wbudowana.

Władca Pixeli
26-09-2006, 19:23
Wladco Pixeli, a znasz jakis inny sposob robienia zdjec bez efektu czerwonych oczu, poza zdjeciami z lampa zewnetrzna ?
Generalnie wbudowana lampka nie nadaje się do niczego z wyjątkiem doświetlania zdjęć w słoneczy dzień. :wink:
Przy bardzo niskim suficie można przyklejać tasmą biały kartonik aby odbijać światło od sufitu.
Przykryć lampę przeźroczystą kalką techniczną lub bardzo cienkim białym materiałem, co spowoduje że rozproszymy światło. Ogranicza to moc, więc jedynie na małe odległości.
Unikać robienia zdjęć na długich ogniskowych bo to powoduje mniejszy kąt lampa-oczy-obiektyw a co za tym idzie efekt czerwonych oczów.
Należy unikać zdjęć, kiedy osoba nie jest oświetlona innym światłem, co powoduje, że źrenice są powiększone i potęguje to efekt czerownych oczu.
Najlepsza metoda to kupić zewnątrzną lampę :mrgreen:

Dizzy
26-09-2006, 20:57
Wladco Pixeli - dzieki za podpowiedz, ale boje sie, ze trudno bedzie mi jej to wytlumaczyc, a jeszzce trudnniej przekonac, ze do robienia dobrych zdjec trzeba nosic poza aparetem jeszcze kilka drobiazgow :wink: