PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] dróżka

szymoire
08-07-2009, 22:51
takie coś popełniłem podczas pewnej przejażdżki rowerowej niedawno. Wiem że ma swoje wady (zwłaszcza w niebie, brrr) ale może komuś się spodoba :)

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/07/DSC_7657-1.jpg
źródło (http://www.toya.net.pl/~szymor/foto/DSC_7657.jpg)

grudzinsky
08-07-2009, 23:18
hmm...uwielbiam drogi, zwlaszcza te wijace sie. dobrze jest gdy droga prowadzi wzrok np do drzewka, do domku do jednego z mocnych punktow, ale nie wyprowadza wzroku z kadru. tu straszny blad bo tak sie wlasnie dzieje. wzrok wylazi z kadru i napotyka brazowe tlo forum...tak byc nie powinno...temat drogi jest, ale mz zle do niego podszedles. polecam ksiazke "Szkola fotografowania NG pejzaz" - tam jest to bardzo ladnie opisane i zilustrowane...

baku127
08-07-2009, 23:23
hmm...uwielbiam drogi, zwlaszcza te wijace sie. dobrze jest gdy droga prowadzi wzrok np do drzewka, do domku do jednego z mocnych punktow, ale nie wyprowadza wzroku z kadru. tu straszny blad bo tak sie wlasnie dzieje. wzrok wylazi z kadru i napotyka brazowe tlo forum...tak byc nie powinno...temat drogi jest, ale mz zle do niego podszedles. polecam ksiazke "Szkola fotografowania NG pejzaz" - tam jest to bardzo ladnie opisane i zilustrowane...
Jezeli ta fotka podoba się autorowi, to ja się nie czepiam:mrgreen:

szymoire
08-07-2009, 23:24
dzięki, zajrzę. Z dróżkami to już jakiś czas wojuję i nie mam szczerze mówiąc pomysłów jak ładnie łuki wkomponować w zdjęcie :)

Jezeli ta fotka podoba się autorowi, to ja się nie czepiam:mrgreen:

strasznyś ;)

baku127
08-07-2009, 23:27
Z dróżkami to już jakiś czas wojuję i nie mam szczerze mówiąc pomysłów jak ładnie łuki wkomponować w zdjęcie :)

strasznyś ;)
No wiesz tutaj nie ma nic ciekawego.Poszukaj jakiejś innej dróżki.Chłopie popatrz na ta fotkę.Co cię natchneło,aby wcisnąć migawkę...chyba nie ten domek....

szymoire
08-07-2009, 23:34
szczerze mówiąc to ten dym i światło :)
nie wrzuciłem tego na forum by się chwalić jaką to ja ładną fotkę zrobiłem a raczej usłyszeć coś w stylu tego co napisał mi grudzinsky, bo co jak co, ale to że jest to mocno średnia fotka to wiem :) Naprawdę nie jestem nią zachwycony i bronić jej nie zamierzam - zdarzało mi się już lepsze zdjęcia popełniać :)

nothing
08-07-2009, 23:35
Jeżeli już chcesz przedstawić motyw przewodni wijącej się drogi, to staraj się TEN MOTYW przedstawić w całości. Tutaj, te cięcia nie wypadły korzystnie. Zwróć uwagę na ciasnotę w kadrze. Pozdrawiam.

Greg77
09-07-2009, 01:34
Eeeee niby fajnie ale tak jakos.......ten domek malo romantyczny raczej! Pozatym to co najbardziej razi mnie na tym zdjeciu to to niebo!!!! Poprostu nieba nie ma......nikt tego nie zauwazyl??

nothing
09-07-2009, 02:02
Pozatym to co najbardziej razi mnie na tym zdjeciu to to niebo!!!! Poprostu nieba nie ma......nikt tego nie zauwazyl??

Nikt, poza Tobą i Autorem, który o tym trąbi już na samym początku... ;-)

Greg77
09-07-2009, 02:11
Nikt, poza Tobą i Autorem, który o tym trąbi już na samym początku... ;-)

Fakt zapatrzylem sie w zdjecie:D