Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Panoramka
Wiem ze nie jest szeroko.....ale nie lubie znieksztalcen.....kadrow chyba z 8 pionowych...
Bardzo lubie to zdjecie choc nie wszystkim sie podoba....ciekawe jak przyjmie sie tutaj:)
Marzec 08, plaza Ballybunnion zachodnia Irlandia
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/07/24q2yoo-1.jpg
źródło (http://i31.tinypic.com/24q2yoo.jpg)
D40, 18-55, polar
niech zyje d40, jeśli to na tym pudełeczku robione , wypaśnie i perfekcyjnie jak dla mnie
Fajne ujęcie, fajne kolorki :-)
ale jesli powiesz,że na kitowym szkle to nie uwierzę
niech zyje d40, jeśli to na tym pudełeczku robione , wypaśnie i perfekcyjnie jak dla mnie
Hehe ja do tego pudelka nic nie mam....zycie mnie zmusilo i klepalem na tym dlugo...wydaje mi sie ze ta puszeczka nie ma dla mnie tajemnic:D
ale jesli powiesz,że na kitowym szkle to nie uwierzę
Tak 18-55 z filrem polaryzacyjnym Hoya:)
Tak 18-55 z filrem polaryzacyjnym Hoya:)
to przynajmniej minimalny otwór i statyw , bo te obiektywy tylko w okolicach f22 zaczynają działac :-)
to przynajmniej minimalny otwór i statyw , bo te obiektywy tylko w okolicach f22 zaczynają działac :-)
Z reki robione, otwor w granicach f11 i idealne mocne (zachodzace slonce) swiatlo wiec sie udalo utrzymac....
Z reki robione, otwor w granicach f11 i idealne mocne (zachodzace slonce) swiatlo wiec sie udalo utrzymac....
jest fajnie nawet te typowe w tych szkłach - i mnie wkurzające zwykle - dystorsje i "falujące" domki nie przeszkadzają
będę musiał odkurzyc to szkło, bo używam jako przycisku do papierów :-)
Niebo, woda i partie piachu typowo dla photomatixa choć na miarę jakości p. Duczyńskiego.
Niebo, woda i partie piachu typowo dla photomatixa choć na miarę jakości p. Duczyńskiego.
who is mr duczyński???????????
dziwne, raz radioaktywne kolorki są cool , a raz bad ....mnie nie obchodzi, czy photomatix, czy ekspres ciśnieniowy
dziwne, raz radioaktywne kolorki są cool , a raz bad ....mnie nie obchodzi, czy photomatix, czy ekspres ciśnieniowy
Dziekuje tobie za pozytywny odbior....uwazam ze niewazne jaka technika...wazne zeby dobrze:)
Maciek Duczynski - http://www.lonelywolf.pl/ fakt chcialem mu kiedys dorownac......:D
Brawo kulten ty to masz oko wyczulone na ten program:)
Teraz juz staram sie tego nie uzywac.....wiesz czlowiek sie uczy:)
To interesujące co piszesz zwłaszcza w kontekście, że ciągle czekam na obiecane przez Ciebie przykłady stosowania tych samych pluginów przeze mnie, jak i cytując Ciebie "małolatów".
To interesujące co piszesz zwłaszcza w kontekście, że ciągle czekam na obiecane przez Ciebie przykłady stosowania tych samych pluginów przeze mnie, jak i cytując Ciebie "małolatów".pamiętam o tym i Ci na pewno podrzucę...... ale z to z kontekstu nijak nie wynika :-)
pamiętam o tym i Ci na pewno podrzucę...... ale z to z kontekstu nijak nie wynika :-)
Wynika o tyle, że jednak raz Cię obchodziło czy były używane jakoweś pluginy czy nie. Sorry ale bywam pamiętliwy.
kulten nie wiem czy wiesz ale takie niebo jak na tej fotce to trzeba trafic......zebys nie wiem co robil ze slabego nieba tego nie uzyskasz i to nie tylko PHTMX ale tez ACR czy jakims innym cudem!:)
Aaaa i nie wiem czy wiesz ze "mapowanie tonalne" z Photomatixa tez jest pluginem do PSa:D
Dziekuje tobie za pozytywny odbior....uwazam ze niewazne jaka technika...wazne zeby dobrze:)
Maciek Duczynski - http://www.lonelywolf.pl/ fakt chcialem mu kiedys dorownac......:D
Brawo kulten ty to masz oko wyczulone na ten program:)
Teraz juz staram sie tego nie uzywac.....wiesz czlowiek sie uczy:)
obejrzałem ....tu widuję lepsze... ale do nauki warsztatu i użycia photomerge w sam raz
Jak Poznaniak Poznaniakowi :D mogę Ci podać przykłady co można wyciagać z nieba pozornie do d. ale to np na gg jeśli masz ochotę.
Wynika o tyle, że jednak raz Cię obchodziło czy były używane jakoweś pluginy czy nie. Sorry ale bywam pamiętliwy.
wypominasz estetykę której sam używasz abstrahując od nieszczęsnych pluginów
poświecę trochę czasu,zeby dojsc po nitce, bo straciłem zakładki...no ale "czułośc" masz 800 ISO, stąd chyba te szumy :-)
wypominasz estetykę której sam używasz abstrahując od nieszczęsnych pluginów
poświecę trochę czasu,zeby dojsc po nitce, bo straciłem zakładki...no ale "czułośc" masz 800 ISO, stąd chyba te szumy :-)
Pojęcia nie mam o czym piszesz, jakie ISO800 i jakie szumy i jaka estetyka?
Pojęcia nie mam o czym piszesz, jakie ISO800 i jakie szumy i jaka estetyka?
mam wrażenie,że nie patrzysz na zdjęcie , lecz kto je robi i prowadzisz jakąś politykę przyjaciół królika, bo dużo wyżej potrafisz oceniac dużo gorsze zdęcia na poziomie coolpixa.a przykładów Ci nie podam, zgaduj zgadula :-)
mam wrażenie,że nie patrzysz na zdjęcie , lecz kto je robi i prowadzisz jakąś politykę przyjaciół królika, bo dużo wyżej potrafisz oceniac dużo gorsze zdęcia na poziomie coolpixa.a przykładów Ci nie podam, zgaduj zgadula :-)
Bredzisz.
slanting_eye
08-07-2009, 18:21
mila panorama.podoba sie
grudzinsky
09-07-2009, 01:18
stare, ale jare! swietna robota :)
wojtek6308
09-07-2009, 08:50
Ładna fotografia :) kolorki świetne i to niebo :) podoba się.
Widoczek ładny, ale na pierwszy rzut oka widać photomatixa (zobaczy każdy kto choć chwilę tego używał) - charakterystyczny rozkład świateł i lekkie przygaszenie, spłycone cienie, czasem lekko zszarzałe kolory i pewna miękkość obrazka.
Nie jest źle tutaj, ale jeszcze trochę pracy w PSie pomogłoby (sugerowałbym poziomy i krzywe). Widok i kadr całkiem w porządku.
Ogólnie podoba się ;)
Widoczek ładny, ale na pierwszy rzut oka widać photomatixa (zobaczy każdy kto choć chwilę tego używał) - charakterystyczny rozkład świateł i lekkie przygaszenie, spłycone cienie, czasem lekko zszarzałe kolory i pewna miękkość obrazka.
Photomatix photomatixem ale fotka fajnie obrobiona, nie przesadzona. Uzywalem Photomatixa z ciekawosci moze ze trzy razy, wiec nie jestem az tak wyczulony, jednak sa zdjecia, na ktorych dla mnie ewidentnie jest na nich niemalze napisane "PHOTOMATIX!". To do nich zdecydowanie nie nalezy.
Jak Poznaniak Poznaniakowi :D mogę Ci podać przykłady co można wyciagać z nieba pozornie do d. ale to np na gg jeśli masz ochotę.
Zapodaj lepiej cos tutaj. Mysle, ze bedzie wiecej osob zainteresowanych. No chyba, ze autor watku ma cos naprzeciw.
jednak sa zdjecia, na ktorych dla mnie ewidentnie jest na nich niemalze napisane "PHOTOMATIX!". To do nich zdecydowanie nie nalezy.
Zgadza się - przeczytaj kolejne zdanie ;)
Dziekuje wszystkim za opinie.....mysle ze jest to dobry przyklad wykozystania Photomatixa i nie zepsucia zdjecia:) Faktycznie moze jeszcze troszke obrobki by pomoglo bardzioej ale to jest zdjecie z marca 2008 i po utracie danych nie posiadam juz RAWow:( a szkoda:(