Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Palisada.....
.........zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img269.imageshack.us/img269/7730/dsc2105r.jpg)
pozdrawiam :-D
Niekonwencjonalność kadru to główna siła napędowa tego ujęcia. Bardzo mi się podoba.
Piotr_ek
07-07-2009, 23:53
Myślę, że istotnym atutem tego zdjęcia jest jego ciepła i miła w odbiorze tonacja.
Kadr jak zawsze u Ciebie Januszu - nietuzinkowy.
pozdr!, P.
No, wreszcie widzę ciekawe zdjęcie na forum. Zawsze dawałeś zdjęcia polegające na prostocie i minimalistyce obróbki, natomiast tutaj widzę mocne kolory, mocne kontrasty i mocno zdefiniowane kształty. Czyli to co ja uwielbiam. Czyżby ewolucja Twojej twórczości? :)
Świetnie przemyślane linie prowadzące oko przez całą powierzchnię zdjęcia. Dokładnie to czego szukam na zdjęciach krajobrazu.
Po prostu znakomite zdjęcie.
Pablo 77
08-07-2009, 00:04
Niekonwencjonalność kadru to główna siła napędowa tego ujęcia. Bardzo mi się podoba.
Wypada sie podpisac:)
Kadrowo faktycznie bardzo ciekawie.
Kolorki dla mnie troszkę za ciepłe, ale nie przeszkadzają w odbiorze.
Za kadr masz DUŻEGO plusa :-D
No, wreszcie widzę ciekawe zdjęcie na forum...
To brzmi jakby cała reszta była wyjątkowo nędzna... :| . Sorki Janku za OT.
Wakacje w końcu ... :) Bardzo przyjemna fotka
To brzmi jakby cała reszta była wyjątkowo nędzna... :| . Sorki Janku za OT.
Nie powiedziałem że nędzna. Są zdjęcia czasami nawet trzymające poziom, ale nie takie aby się autentycznie zachwycić. Przynajmniej nie przeze mnie.
Ja szukam w zdjęciu jakiejś emocji, siły. Wiem że to zależy od gustu, tak więc to co mówię to jest tylko w moim własnym imieniu.
A to zdjęcie daje mi dokładnie to czego szukam - ma przede wszystkim cudowne światła, mocne kształty oraz wyraźne linie prowadzące, czyli dokładnie to co kreuje emocje.
Nie powiedziałem że nędzna. Są zdjęcia czasami nawet trzymające poziom, ale nie takie aby się autentycznie zachwycić. Przynajmniej nie przeze mnie.
Ja szukam w zdjęciu jakiejś emocji, siły. Wiem że to zależy od gustu, tak więc to co mówię to jest tylko w moim własnym imieniu.
A to zdjęcie daje mi dokładnie to czego szukam - ma przede wszystkim cudowne światła, mocne kształty oraz wyraźne linie prowadzące, czyli dokładnie to co kreuje emocje.
ok, rozumiem.
GUINNESSts
08-07-2009, 01:32
No ej? A gdzie zaglowiec?:mrgreen:
Bardzo ladne. Ciekawe kolorki. Kadr przykuwa uwage:)
Gratuluję! To jest jedna z Twoich lepszych prac! Świetny kadr, światełko ślicznie zagrało. Rewelacja Janku:)
Bardzo ciepłe kolorystycznie ujęcie, ciekawe oświetlenie, no i jakże różne od dotychczasowych minimali marynistycznych. Bardzo mi się podobają twoje prace; to w szczególności.
No, wreszcie widzę ciekawe zdjęcie na forum. Zawsze dawałeś zdjęcia polegające na prostocie i minimalistyce obróbki, natomiast tutaj widzę mocne kolory, mocne kontrasty i mocno zdefiniowane kształty. Czyli to co ja uwielbiam. Czyżby ewolucja Twojej twórczości? :)
Świetnie przemyślane linie prowadzące oko przez całą powierzchnię zdjęcia. Dokładnie to czego szukam na zdjęciach krajobrazu.
Po prostu znakomite zdjęcie.
witaj Czarku - na forum jest wiele swietnych fot, ja tak to widzę - jest kikunastu liderów u których zawsze znajduję ciekawe i dobrze zrobione zdjecia mam oczywiscie na mysli ten dział
pytasz mnie
....Czyżby ewolucja Twojej twórczości? :)
raczej poszukiwania czegoś ciekawego, inny sposób przedstawienia kadru, zmiana tradycyjnego podejścia - ale nadal ujmuje mnie prostota i czystość kadru na zdjęciu
pozdrawiam :-D
Czytająć tytuł spodziewałem się czegoś innego, .... a tu niespodzianka, ... pozytywna. Cikawy, niekonwencjonalny kadr.
To co mi się podoba - kadr i ciepła kolorystyka - czyli wszystko poniżej linii horyzontu.
To co kompletnie do mnie nie trafia to kolor nieba (za dużo żółtego?) i winieta.
malasana
08-07-2009, 08:39
Kadr jest bardzo ciekawy, nietypowy, ale harmonijny. Bardzo mi sie podoba, w polaczeniu z piekna kolorystyka. Minimalnie zmniejszylbym winiete. Calosciowo to piekna fotografia na naprawde wysrubowanym poziomie mz.
To co mi się podoba - kadr i ciepła kolorystyka - czyli wszystko poniżej linii horyzontu.
To co kompletnie do mnie nie trafia to kolor nieba (za dużo żółtego?) i winieta.
godz 4 30, wschód - to odnośnie żółtego, natomiast winieta - rzecz gustu
Winieta? Nawet nie zauważyłem. To znaczy że jest dobra, bo jakby nie pasowała to bym przecież zauważył.... :)
Winieta? Nawet nie zauważyłem. To znaczy że jest dobra, bo jakby nie pasowała to bym przecież zauważył.... :)
nie jestem zwolennikiem winiety dla winiety - jezeli ma być to powinna się komponować ze zdjeciem :-D
Marcin T
08-07-2009, 10:24
Nie ma co się powtarzać, poprostu jest ładnie. To niejako kontynuacja wątku o torpedowni ;)
Za Kultenem - oryginalnie i ciekawie.
andrzejp
08-07-2009, 11:37
Nie ma co się powtarzać, poprostu jest ładnie. To niejako kontynuacja wątku o torpedowni ;)
No i do tego to ciepłe światełko , super:-D
Jak zwykle wysoki sort...
Bardzo przyjemna ciepła kolorystyka.
Przemyślany ,wyważony kadr.
Doskonała obróbka
Cymes...:-D
Gdyby udało się pokazać cały pal przy dolnej krawędzi.....
pozdr...
tak dokładnie z tego miejsca :-D
Pięknie jest Janusz pod każdym względem :-)
dziekuję za odwiedziny i komentarze :-D
wojtek6308
09-07-2009, 08:59
Dobra robota :-D dobry kadr i kapitalne światło :-D